Ένα επεισόδιο από το πουθενά, ξέσπασε στην ακριτική Κω, όταν ο υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος έγινε αποδέκτης αυγών και μπουκαλιών νερού, κατά την επίσκεψή του...
που αφορούσε την συμμετοχή του στο δημοτικό συμβούλιο με θέμα την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης που απειλεί τουριστικά (και όχι μόνο) τόσο την Κω όσο και άλλα ακριτικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Ο κ. Καμμένος, μετά την αποδοκιμασία των πολιτών, βρήκε ταχύτατα τον “αποδιοπομπαίο τράγο” στο πρόσωπο ενός αστυνομικού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου δεν δίστασε να αποκαλύψει, παραγνωρίζοντας βασικές αρχές περί διαχείρισης ευαίσθητων πληροφοριών και προσώπων, αφού ο καταγγελλόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αστυνομικός φέρεται ως αποσπασμένος στην ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών).
Σε συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Καμμένος, αναφέρθηκε σε επαγγελματίες ρουφιάνους. Πραγματικά, αν ο κ. Καμμένος βλέπει ως επαγγελματίες ρουφιάνους εκείνους που θεσμικά είναι υπεύθυνοι για την συλλογή κρίσιμων και ευαίσθητων πληροφοριών για την ασφάλεια της χώρας, τότε γεννάται μεγάλο θέμα και ενδεχομένως έχουμε έναν κυβερνητικό εταίρο (υπουργό και συγκυβερνήτη της χώρας) που ομολογεί την απαξία του για έναν κρατικό θεσμό που ενδεχομένως να υπερβαίνει και τις προσωρινές αρμοδιότητές του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας
Βέβαια, ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ, κ. Ρουμπάτης, αντί να σιωπά θα έπρεπε να είχε ήδη απαντήσει στις καταγγελίες του υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου, αφού ο καταγγελλόμενος αστυνομικός είναι αποσπασμένος στην ΕΥΠ. Αλλά, ο κ. Ρουμπάτης δεν φαίνεται να διακρίνεται για διοικητικές ικανότητες και κινήσεις υπέρ της εύρυθμης λειτουργίας της ΕΥΠ (έχει μάλλον επιλέξει να την κάνει κομματικό παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ), κι αυτό αποδεικνύεται τόσο από τα όσα καταγέλαστα έως εθνικά επικίνδυνα που συμβαίνουν στην Φλώρινα, στην Θράκη, στην Κύπρο κ.α., αλλά και από άλλες περιπτώσεις όπου αδίκως κατηγορήθηκαν υπάλληλοι από προηγούμενες διοικήσεις (π.χ. του κ. Μπίκα) και ο κ. Ρουμπάτης –κινούμενος στο πνεύμα της «πρώτη φορά αριστερά»- δεν έχει αποκαταστήσει (ακόμη) τις αδικίες αυτές.
Όπως διαβάζουμε στο kostasxan.blogspot.gr στο άρθρο του Γεωργίου Μιχαήλ Επανερχόμενοι στον υπουργό Άμυνας, αναρωτιόμαστε: Δεν γνωρίζει άραγε ο κ. Καμμένος ότι τόσο οι υπάλληλοι της ΕΥΠ όσο και οι συνεργαζόμενοι – αποσπασμένοι αστυνομικοί δεν επιτρέπεται να παρευρίσκονται σε πολιτικές ή κομματικές εκδηλώσεις και αυτό συμβαίνει μόνο εάν έχουν συγκεκριμένες εντολές για μία τέτοια παρουσία τους;
Μήπως ο κ. Καμμένος υπονοεί ότι μέσω προβοκάτσιας του επιτέθηκε δια της ΕΥΠ (διοικητής της οποίας είναι ο τοποθετημένος από τον Αλέξη Τσίπρα κ. Ρουμπάτης) η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, μέλος της οποίας είναι ο ίδιος; Γιατί δεν απευθύνθηκε στον εξαφανισμένο κ. Πανούση (υπουργό Προστασίας του Πολίτη και πολιτικό προϊστάμενο του Ρουμπάτη και της ΕΥΠ), αλλά επέλεξε να επιτεθεί κατά αποσπασμένου στην ΕΥΠ αστυνομικού υπαλλήλου; Επέλεξε την ασφαλή οδό της επίθεσης σε κάποιον ανίσχυρο να του απαντήσει καταλλήλως κρατικό υπάλληλο για να δημιουργήσει εντυπώσεις ισχύος;
Ο κ. Καμμένος θα έπρεπε να γνωρίζει πως
βάσει του ισχύοντος νόμου σχετικά με την λειτουργία της ΕΥΠ, στην παρ. 3 του άρθρου 14 του Ν. 3649/2008, προβλέπεται ως ιδιώνυμο αδίκημα η δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού της Ε.Υ.Π. Επίσης σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 17 οι πράξεις διορισμού, μετάταξης, μετάθεσης και κάθε άλλης υπηρεσιακής μεταβολής οποιασδήποτε φύσεως ή κατηγορίας, που αφορούν στο προσωπικό της Ε.Υ.Π., δεν δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Φυσικά, δεν έχασε ευκαιρία ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης να λοιδωρήσει την καταγγελία του Πάνου Καμμένου, σχολιάζοντας στο twitter:
«Ο υπουργός Άμυνας της χώρας κατηγορεί την ΕΥΠ που ελέγχει/διοικεί η κυβέρνησή του για προβοκάτσια; Τι να πει κανείς»
Από την πλευρά του ο καταγγελλόμενος αστυνομικός ευρισκόμενος κάτω από αφόρητη ψυχολογική πίεση μετά την ευθεία επίθεση από τον Πάνο Καμμένο (ένας υπουργός επιτίθεται κατά κρατικού υπαλλήλου), απάντησε λέγοντας:
«Αισθάνομαι απροστάτευτος και εύκολο θύμα. Υπηρετώ στην Κω 20 χρόνια και συνολικά 25 χρόνια στην Αστυνομία. Είμαι πατέρας 4 παιδιών και αυτές τις ημέρες βρίσκομαι σε άδεια. Την επίμαχη ημέρα είχα κατέβει να ψωνίσω και πέρασα προηγουμένως από το τμήμα για να ενημερωθώ εάν υπάρχει ανάκληση αδειών μετά την παραίτηση της κυβέρνησης. Είδα στο λιμάνι μια κινητικότητα πολιτών, όχι κάποιου συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, αλλά επαγγελματίες κατά κύριο λόγο, εστιάτορες, ιδιοκτήτες καφέ και άλλων, που έχουν πληγεί από το φαινόμενο της αθρόας εισροής προσφύγων και σταμάτησα για λίγο με το μηχανάκι μου για να ρωτήσω τι γίνεται. Μου είπαν πως έρχεται ο κ. πρόεδρος και πως τον περιμένουν για να τον ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί. Μου είπαν επίσης πως ήταν λάθος που έφυγαν τα ΜΑΤ και τώρα η κατάσταση ξαναέγινε ανεξέλεγκτη.
Θέλω να σας πω ότι σταμάτησα για δύο λόγους. Ως άνθρωπος για να ενημερωθώ και ως αστυνομικός για να δω εάν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό για να ενημερώσω την υπηρεσία μου. Η όλη διάρκεια της συζήτησης δεν κράτησε παραπάνω από δύο με τρία λεπτά και έφυγα. Επέστρεψα σπίτι μου μεταξύ 12.30 με 12.45 και στα παιδιά μου και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όλοι οι γείτονες μου.
Την ώρα της συζήτησης με τους καταστηματάρχες στο λιμάνι, είδα πως υπήρχαν κοντά κάποιοι σύμβουλοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νησί, αλλά δεν είπαμε κάτι, ούτε παρενέβησαν.
Δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο έγιναν όλα αυτά. Δεν κατανοώ πως μπορούν τόσο εύκολα να διασύρουν έναν άνθρωπο και την υπόληψη του στο βωμό του όποιου πολιτικού παιχνιδιού ή της όποιας σκοπιμότητας. Δεν ξέω τι ψάχνουν. Αυτό που ξέρω είναι ότι είμαι απροστάτευτος και δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ πως μπορεί κι εγώ ν’ αποτελέσω ακόμη ένα εξιλαστήριο θύμα. Θα περιμένω πρώτα να δω τι θα κάνει η υπηρεσία μου και στη συνέχεια θα κάνω χρήση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων του. Δεν μπορεί τόσο εύκολα και αναίτια να κατακρεουργούνται άνθρωποι, ειδικά όταν έχουν την ιδιότητα του αστυνομικού που με μεγαλύτερη ευκολία οδηγούνται στο ικρίωμα».
Κατανοεί, άραγε, ο κ. Καμμένος ότι η αποκάλυψη της επαγγελματικής ιδιότητας και του ιδιαίτερου ρόλου του καταγγελλόμενου αστυνομικού, δύναται να δημιουργήσει πρόβλημα στην συλλογή πληροφοριών και στο δίκτυο συλλογής τους, τόσο στην Κω όσο και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου;
Ο κ. Καμμένος έχει συναίσθηση του προβλήματος που δημιουργεί η «καταγγελία» ή ακολουθεί την τακτική αυτή χωρίς να αντιλαμβάνεται τα πραγματικά αποτελέσματά της στον κρίσιμο τομέα της συλλογής ευαίσθητων εθνικά πληροφοριών;
Πως μπορεί, μετά από όλα αυτά, να χαρακτηρισθεί ο κ. Καμμένος; Άραγε, επέλεξε τις πολιτικές φωτοβολίδες (για να λάμψει προεκλογικά η παρουσία του), επιτίθεται έμμεσα στην κυβέρνηση Τσίπρα ή λόγω άγνοιας (δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι κατανοεί τι ακριβώς σημαίνει η αποκάλυψη της εργασίας του αστυνομικού) εξέθεσε πιθανές άκρως ευαίσθητες δραστηριότητες της ΕΥΠ στην Κω;
Έχοντας καλή διάθεση προς το πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για άγνοια του κ. Καμμένου. Στην περίπτωση που βρήκε ευκαιρία να εκδικηθεί τον Αλέξη Τσίπρα που διέλυσε την κυβέρνηση (χάνοντας ο ίδιος την θέση του υπουργού και πιθανότατα την επανείσοδό του στην Βουλή), τότε πρόκειται για πολιτική μικρότητα που αποκαλύπτει ένα μέρος του πολιτικού προσώπου του κ. Καμμένου, το οποίο δεν συνάδει με την σοβαρότητα διαχείρισης ευαίσθητων δεδομένων.
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πως μπορεί άραγε να διαχειρίζεται τις πλέον ευαίσθητες πληροφορίες του υπουργείου του, που αφορούν την άμυνα της χώρας;
Γιατί δεν απαντά στις καταγγελίες Καμμένου ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης;
Γιατί δεν τοποθετείται στο θέμα ο θεσμικός πολιτικός προϊστάμενος κ. Πανούσης;
Τι έχει να πει ο κ. Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, για την “ιδιαίτερη” στάση του κ. Καμμένου;
Γιατί η κυβέρνηση ανέχεται από έναν προσωρινό υπουργό της χώρας (όπως είναι άλλωστε όλα τα μέλη της εκάστοτε κυβέρνησης) να δημιουργεί μία επιπρόσθετη κρίση, με άγνωστα αποτελέσματα στον τομέα δικτύων πληροφόρησης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου; Για όσους γνωρίζουν, τα δίκτυα πληροφοριών απαιτούν πολύ χρόνο (και χρήμα) για να δημιουργηθούν και είναι –επιεικώς- ανεπίτρεπτο σε οποιονδήποτε πολιτικό να τα καταστρέφει είτε λόγω πνευματικής είτε λόγω πολιτικής ανωριμότητας…
Ποιος και πως θα αποκαταστήσει τον αστυνομικό που υπήρξε θύμα της πολιτικής αμετροέπειας του υπουργού Εθνικής Άμυνας;
Ποιος και πως μπορεί, άραγε, να καταμετρήσει το μέγεθος της ζημίας που προκάλεσε αυτή η επώνυμη καταγγελία του κ. Καμμένου;
Ποιος και πως μπορεί να εμπιστευθεί περαιτέρω τον συγκεκριμένο πολιτικό, Πάνο Καμμένο, στην διαχείριση κρίσιμων πληροφοριών για τη χώρα;
Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Β. Δωδεκανήσου στον Π. Καμμένο για τα επεισόδια στην Κω
“Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες των πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. και τέως υπουργό Εθνικής Άμυνας κ Πάνο Καμμένο να στοχοποιεί αστυνομικούς ως υποκινητές των επεισοδίων σε βάρος του στο νησί της Κω, αποδίδοντας σε αυτούς τεχνηέντως την αντίδραση των ακριτών για την εγκατάλειψη που βιώνουν και όχι στα αποτελέσματα της πολιτικής που ασκείται.
Η συμπεριφορά αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους και για τον λόγο αυτό συνεδρίασαν σήμερα εκτάκτως τα διοικητικά μας συμβούλια και αποφάσισαν ομόφωνα την απόλυτη στήριξη των συναδέλφων μας, οι οποίοι ενοχοποιήθηκαν άδικα. Η ανάδειξη της αλήθειας και η αποκατάσταση των συναδέλφων μας, αποτελεί για εμάς θέμα τιμής και θα επιδιωχθεί με κάθε ένδικο ή άλλο μέσο μας παρέχει ο νόμος.
Κλείνοντας θέλουμε να καλέσουμε την φυσική μας ηγεσία να σταθεί στο ύψος τον περιστάσεων και να συμβάλει εμπράκτως στην επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ( μεταναστευτικό , έλλειψη προσωπικού κ.λ.π. ) καθώς από την μέχρι τώρα στάση της, εκτός από τις ηθικές ευθύνες που προκύπτουν, πιθανόν να υπάρχουν και Πειθαρχικές – Ποινικές, τις οποίες είμαστε αποφασισμένοι να αναζητήσουμε.
Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Ο Πρόεδρος
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ
Ο Γεν. Γραμματέας
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ξενοφών
Ο Πρόεδρος
ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ Αντώνιος”
μακελειο