24 Αυγ 2015

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ και η Ηρώ

Eίναι γεγονός ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζουν ένα δράμα με το χουνέρι που τους έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός έδωσε πράγματι μια μάχη στην Ευρώπη αλλά για λάθος και μάλλον ιδεοληπτικούς λόγους. Για να μπορεί δηλαδή ο Κατρούγκαλος να διορίζει τους πελάτες του στο δημόσιο και οι συριζαίοι τους συγγενείς τους.
Οτι δηλαδή έκαναν και οι προηγούμενοι επιβήτορες της εξουσίας.
Ο Τσίπρας έδωσε μια λάθος μάχη. Μια μάχη για να υπερασπισθεί το διεφθαρμένο πελατειακό κράτος, και την φαύλη Δικαιοσύνη.
Καθόλου τυχαία άλλωστε ουδείς ολιγάρχης τιμωρήθηκε αυτούς τους μήνες- ουδείς οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη στα σοβαρά.
Το αποτέλεσμα της φιλότιμης διαπραγμάτευσης Τσίπρα ήταν επιπλέον 100 δις ευρώ κολασμένο χρέος και αντίστοιχα μέτρα.
Ο ίδιος άνθρωπος που υποδύετο τον αντιμνημονιακό έρχεται τώρα να μάς φέρει το πιο σκληρό μνημόνιο αντί να πει απέτυχα και να πάει σπίτι του.
Αυτή την συμπεριφορά βλέπουν στελέχη του όπως η Ηρώ Διώτη και ο Σπύρος Τζόκας (photo) και εγκαταλείπουν με απόγνωση την αυταπάτη του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν μπορώ να πιστέψω ούτε να αποδεχθώ αυτά που αντιπάλευα μια ολόκληρη ζωή, και αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά, δεν μπορώ να παρακολουθήσω ιδεολογικοπολιτικά το εγχείρημα των αγαπητών συντρόφων της Αριστερής Πλατφόρμας», σημειώνει σε άρθρο του στην ΕφΣΥΝ, ο αντιπεριφερειάχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας, ο οποίος, μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο, δήλωσε πως παραμένει στην περιφέρεια.

 Δεν γνωρίζω σε ποιους ανήκω: σε αυτούς που κρύβονται πίσω από την υπογραφή του προέδρου (μεγάλη προσβολή), σε αυτούς που υποστηρίζουν Μνημόνιο με δραχμή (και μη χειρότερα), σε αυτούς που επιδιώκουν την ανατροπή της αριστερής κυβέρνησης (αν είναι δυνατό) ή σε κάποιους άλλους αποδιοπομπαίους τράγους, που ακόμα έχουν το θράσος να διαφωνούν με κάποιες επιλογές.

Εξάλλου, η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης αποτελεί συλλογική μας αποτυχία. Ο καθένας και η κάθε μία από όλους εμάς θα πρέπει από εδώ και στο εξής να πάρει σε συλλογικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, μία πολιτική απόφαση. Οσο με αφορά, το έκανα.
ΛΑΧΤΑΡΣΕ Η ΛΑΡΣΑΙΑ ΗΡΩ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ MAKΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ LOLA

«Δε θα συμμετέχω στις λίστες των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένω πολιτικά και κοινωνικά ενεργή, γιατί οι αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη δε σταματούν. Εκεί, όλοι και όλες, θα συναντιόμαστε» τόνισε η Λαρισαία Βουλευτής Ηρώ Διώτη, δηλώνοντας την Δευτέρα ότι δεν θα κατέβει ως υποψήφια στις επικείμενες εκλογές>
Από την 25η Γενάρη, οπότε και τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση προχώρησε επί έξι μήνες σε μια σκληρή διαπραγμάτευση με τις κυρίαρχες ελίτ στην Ε.Ε. Το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης, αναντίρρητα προϊόν εκβιασμού εξαιτίας και της αδιαλλαξίας των εταίρων, αλλά και της μη προετοιμασίας από την ελληνική πλευρά ενός εναλλακτικού σχεδίου στην περίπτωση μη συμφωνίας, ήταν η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου.
Η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί, δεν είναι οικονομικά βιώσιμη και εντείνει την ύφεση και την κοινωνική ανισότητα. Η δέσμευση από τις τελευταίες αποφάσεις των καθοδηγητικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή ενός έκτακτου συνεδρίου, που δε θα ήταν συνέδριο «εσωτερικού ξεκαθαρίσματος», θα έδινε τη δυνατότητα εκπόνησης σήμερα ενός εναλλακτικού σχεδίου απεμπλοκής -στο άμεσο μέλλον- από τα μνημόνια, ενός ριζοσπαστικού προγράμματος διακυβέρνησης στις νέες συνθήκες αλλά και θα απαντούσε στα μεγάλα ερωτήματα που έθεσε η συγκυρία, δεν τηρήθηκε.
Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και η προκήρυξη των εκλογών καθόρισε και το περιεχόμενο της πολιτικής με την οποία θα διεκδικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ψήφο του ελληνικού λαού, δηλαδή τη διαχείριση και την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας.
Σε ό,τι με αφορά, δεν πιστεύω και δεν μπορώ να υπηρετήσω αυτό το σχέδιο. Η κάθοδός μου στις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων 8 χρόνων –από το 2007 μέχρι και τις εκλογές της 25ης Γενάρη 2015- προέτασσε διαφορετικές διεκδικήσεις για τον κόσμο της εργασίας, τα πληττόμενα από τις πολιτικές λιτότητας στρώματα, τους νέους ανθρώπους.
Υπό αυτή την έννοια, δε θα συμμετέχω στις λίστες των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένω πολιτικά και κοινωνικά ενεργή, γιατί οι αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη δε σταματούν. Εκεί, όλοι και όλες, θα συναντιόμαστε.
Ηρώ Μ. Διώτη
Βουλευτίνα Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ
http://kourdistoportocali.com/post/46367/dioti