Ενω το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος το οποίο θα φιλοξενήσει το φαραωνικού μεγέθους  Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" καταπίνει τόνους μπετά και ...
σίδερα, με τους ντόπιους μεγαλοεργολάβους, επικοινωνιολόγους και ΜΜΕ να το παρουσιάζουν ως ένα από τα 7 Θαύματα του Κόσμου, το Ίδρυμα μειώνει δραματικά το Πρόγραμμα Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής για το τρέχον σχολικό έτος (2015-2016).
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοινώνει νέα δωρεά, συνολικού ύψους μόλις 2,5 εκατ. ευρώ, για την υποστήριξη του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», σε δημόσια σχολεία της χώρας, κατά το τρέχον σχολικό έτος (2015-2016).
Από τα συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ της νέας δωρεάς, το 1 εκατ. ευρώ θα διατεθεί άμεσα για την ενίσχυση του Προγράμματος, ενώ το υπόλοιπο 1,5 εκατ. ευρώ θα δωρισθεί με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων (matching funds). Η νέα δωρεά θα υποστηρίξει άμεσα περίπου 3.800 μαθητές, αλλά και τις οικογένειές τους, σε σχολεία που παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά επισιτιστικής ανασφάλειας. Τα σχολεία βρίσκονται κυρίως σε μεγάλες πόλεις, όπου παρατηρείται εντονότερη συσσώρευση των συνεπειών της συνεχιζόμενης κρίσης.
Μόλις 2 χρόνια πριν το Ιδρυμα ανακοίνωνε συνολική δωρεά που ξεπερνούσε τα 10.000.000  ευρώ.
Πιο συγεκριμένα σύμφωνα με την τότε  ανακοίνωση του Ιδρύματος:  Περισσότερα από 300 σχολεία θα συμμετάσχουν τη φετινή χρονιά (2013) στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ύψους 10.000.000 ευρώ. H συνολική δωρεά του Ιδρύματος για το Πρόγραμμα ανέρχεται στα 16.000.000 ευρώ και περιλαμβάνει τόσο την πιλοτική φάση του, όσο και την κάλυψη δύο πλήρων σχολικών ετών (2012-2013 και 2013-2014). Το Πρόγραμμα αναμένεται να αγκαλιάσει 50.000 μαθητές από κοινωνικοοικονομικά ευπαθείς περιοχές της Ελλάδας και να αποτελέσει παράγοντα ανάσχεσης της επισιτιστικής ανασφάλειας που βιώνουν χιλιάδες οικογένειες ως συνέπεια της εξελισσόμενης οικονομικής κρίσης. 
Oι περικοπές-σοκ της δωρεάς του Ιδρύματος έρχονται να προσθέσουν έναν ακόμη εφιάλτη σε γονείς και μαθητές καθώς ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση από τους εμπειρικούς χειρουργούς του Υπουργείου Παιδείας (που περιμένουν να συλλάβουν "ισοδύναμους" φοροφυγάδες) παγώνουν τα λαικά στρώματα και τις φτωχογειτονιές.
Η εκπαίδευση για ολίγους, υπόσχεται αίμα και δάκρυα για τη φτωχολογιά και εκατομμύρια ηλιθίων και αμαθών χαχόλων ψηφοφόρων που θα στηρίζουν τις άθλιες κυβερνήσεις των πάσης φύσεως αρπακτικών...