6 Οκτ 2015

Hχηρη παρεμβαση πρωην προεδρων ΝΟΔΕ(οι τελευταιοι εκλεγμενοι απο την βαση ) της ΑΤΤΙΚΗΣ.......προς ολους τους υποψηφιους αρχηγους



ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Αγαπητοί συναγωνιστές, υποψήφιοι Αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας

Με την παρούσα επαναφέρουμε και επικαιροποιούμε σειρά Προτάσεων, τις οποίες υποβάλλαμε κατ΄επανάληψη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, στον σημερινό Γ.Γ. Π.Ε. και στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, αλλά δυστυχώς δεν λάβαμε έστω μια τυπική απαντητική ηλεκτρονική αποστολή παραλαβής τους από ΚΑΝΕΝΑΝ.

Δυστυχώς, η δραματικότητα της φθίνουσας πορείας της ιστορικής μας παράταξης και ιδεολογικά και πολιτικά και κοινωνικά και οργανωτικά, είτε δεν αξιολογήθηκε σωστά και εγκαίρως, είτε για πολλούς υπήρξε μια ευκαιριακή συγκυρία απλών εκθέσεων ιδεών, για λόγους επικοινωνιακής μόνο σκοπιμότητας.

Η πρόθεσή μας ωστόσο δεν είναι κριτική. Είναι δημιουργική, παραγωγική, αναγεννητική.

Επικαιροποιούμε σήμερα τις προτάσεις μας και τους δίνουμε κάθε δημοσιότητα. Απευθυνόμενοι στο σύνολο όχι μόνο των μελών της παράταξης, αλλά και των ιδεολογικών συνοδοιπόρων μας ευρύτερα, που θεώρησαν μπροστά στις δυσκολίες που περιγράφουμε ευθύς παρακάτω, ως λύση την αποχώρηση από τη Νέα Δημοκρατία. Που τους καλούμε, πετυχαίνοντας τις προτεινόμενες αλλαγές, να επιστρέψουν και πραγματικά όλοι μαζί, συνδιαμορφωτές του πολιτικού μας λόγου, να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία ξανά τη μεγάλη πολιτική δύναμη που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, την περηφάνεια, την ευημερία, την εθνική ασφάλεια.

Καλούμε άπαντες σε διαβούλευση. Για να αρθεί η Νέα Δημοκρατία στο ύψος της Ιστορίας της. Στο κύρος της και στην μέχρι σήμερα αγωνιστική προσφορά της στην Δημοκρατία μας. Πάνω από όλα όμως στην Εθνική της αποστολή.

Λόγω της χρονικής συγκυρίας, αγαπητοί ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ της Νέας Δημοκρατίας, απευθυνόμαστε πρωτίστως σε εσάς. 

Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε τις δυσκολίες που καλείστε να αντιμετωπίσετε. Θεωρούμε αδιανόητο να μην επιθυμείτε η Νέα Δημοκρατία, ύπο τους σημερινούς της κλυδωνισμούς, να πάει σε εκλογές θέσεων και προγραμματικών δεσμεύσεων, αλλά σε ανταγωνισμό πασαρέλας και προσωπικών διαδρομών.



Σας καλούμε επομένως:
Να δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις στις προτάσεις μας.
Να παρουσιάσετε, ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ και ΠΛΗΡΕΣ μοντέλο οργάνωσης και πολιτικής ανασυγκρότησης της παράταξης.

Να επιτρέψετε, να επιδιώξετε, την δυνατότητα των Νεοδημοκρατών να επιλέξουν επιτέλους το κόμμα που τους αξίζει και σας αξίζει, και με βάση αυτή την επιλογή να διεκδικήσετε τη ψήφο εμπιστοσύνης τους.

Εμείς,
θεωρούμε αναγκαία την πλήρη δομική αλλαγή της Νέας Δημοκρατίας, και σε επίπεδο Καταστατικού και σε επίπεδο Κανονισμού, με διττό ζητούμενο, αφενός τον εκδημοκρατισμό της παράταξης και την εξασφάλιση θεσμικών οδών αμφίδρομης επικοινωνίας Προέδρου και ανώτατων κλιμακίων με την οργανωμένη μας βάση αλλά και εν συνόλω την ελληνική κοινωνία και αφετέρου την πλήρη αποδυνάμωση του προσωπικού παράγοντα, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να οδηγήσει σε στρεβλότητα της κοινωνικής και κομματικής εικόνας, με μοιραίες πολιτικές συνέπειες, όπως ακριβώς ισχύει σήμερα.



Στα πλαίσια αυτά, προτείνουμε προς αξιολόγηση τις εξής αλλαγές:  



1. ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ / ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Θα έπρεπε να θεωρούμε στην ιστορική μας παράταξη αδιανόητη την οποιαδήποτε συζήτηση σήμερα για το αν και ποιο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής γεωγραφίας καλύπτει η Νέα Δημοκρατία. Για το αν είναι "μεσαίος χώρος", "δεξιά", "κεντροδεξιά", ή για το ποια τάση είναι κάθε φορά η επικρατούσα , ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, ο νεοφιλελευθερισμός, η λαϊκή δεξιά κ.λ.π. Δυστυχώς όμως πρόκειται για μια πραγματικότητα επιβεβλημένη από το θόλωμα που επέφερε ο χρόνος στην ιδρυτική μας διακήρυξη, η άγνοια της πολιτικής και ιστορικής μας διαδρομής, ή οι κατά το δοκούν ερμηνείες της σαφούς και περιγραφικής μας ταυτότητας, όπως διακηρύσσεται το 1974 από τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η Νέα Δημοκρατία, αγαπητοί συναγωνιστές, είναι η Νέα Δημοκρατία. Ή μάλλον πρέπει να θυμηθούμε ξανά, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η Νέα Δημοκρατία. Και να τη ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ. Διότι η παράταξή μας δεν είναι μια βάρκα, που όποιος αναλαμβάνει αρχηγός την κατευθύνει εκεί που του αρέσει.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: 
Απαιτείται επομένως, μετά τόσες στραβοτιμονιές σε βάθος πολλών χρόνων, η επικαιροποίηση του ιδεολογικού στίγματός μας και η θέση σαφών προοπτικών αλλά και ορίων, εντός των οποίων η εκάστοτε ηγεσία θα κινείται και θα κυβερνά. Και η επικαιροποίηση δεν μπορεί παρά να γίνει με σύγχρονους όρους, με αναφορές σε σύγχρονα μείζονα προβλήματα και από το κατά το δυνατόν ευρύτερο σε συμμετοχή Όργανο, το  Συνέδριό μας.




2. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ
Η Νέα Δημοκρατία το 2009 τόλμησε σε άκρως αρνητικό πολιτικό περιβάλλον το μεγάλο βήμα. Η ανάδειξη αρχηγού από το κλειστό κλαμπ της Κ.Ο.- που ουδέποτε συνετέθη με τη ψήφο του ελληνικού λαού με αυτή την συγκεκριμένη αποστολή- πέρασε κάποια στιγμή σε ένα ευρύτερο Όργανο, το πλέον ευρύ και θεωρητικά το ανώτατο της παράταξης, στο Συνέδριο. Ποιο Συνέδριο όμως; Θα αναφερθούμε αμέσως μετά στους λόγους που αυτό ουδόλως είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου που υποτίθεται αποτελεί τον καθρέφτη του, της οργανωμένης μας βάσης. Και τελικά το 2009 κατακτήσαμε το δικαίωμα και το τεράστιο πολιτικό πλεονέκτημα της λαϊκής εκλογής. ΩΣΤΟΣΟ- και σωστά- έχουν ειπωθεί κρίσιμες ενστάσεις. Διότι πράγματι δεν μπορεί να ψηφίζει ο κάθε "περαστικός" ο κάθε "περίεργος" ή ο "στρατευμένος", που ουδεμία πραγματική σχέση έχει με την παράταξη. Και λοιπόν; Αυτό σημαίνει ότι θα πάμε ξανά πίσω; Θα επιλέξουμε τους "εκλεκτούς" για έναν κόσμο που πλέον αλλάζει με ιλιγγιώδη ρυθμό; Θα επιλέξουμε να πάμε σε αντιπροσώπους, ειδικά μάλιστα που πλέον μόνο δεδομένη δεν είναι η συμμετοχή των μελών μας στα δρώμενα των Τοπικών και Νομαρχιακών μας Οργανώσεων; Λέμε όχι. Και επανερχόμαστε στις προτάσεις-λύσεις που επίμονα στο παρελθόν καταθέταμε, αλλά έβρισκαν εμπόδια σε τείχη αδιαφορίας, πολιτικά ανεπαρκούς σκέψης και απροθυμίας καινοτόμων και δυναμικών πρωτοβουλιών.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
 Να μην ξαναχάσουμε την ευκαιρία, που συνολικά ως παράταξη αφήσαμε αναξιοποιήτη την περίοδο 2010-2012. Αμέσως μετά τις εκλογές ανάδειξης αρχηγού και αφού πραγματοποιηθεί Έκτακτο Συνέδριο- αναγκαίο για την έγκριση και επικύρωση των άμεσων αλλαγών που θεωρούμε πως πρέπει να γίνουν- υπό τις νέες συνθήκες και όρους να πραγματοποιηθούν εσωκομματικές εκλογές. Και μέσω των καταλόγων των επιβεβαιωμένων μελών τους να διαμορφωθεί ο οριστικός κατάλογος εκλεκτόρων για την επόμενη εκλογή αρχηγού, με προσθήκη σε αυτόν, όσων εγγράφονται στη Νέα Δημοκρατία το αργότερο 1 χρόνο πριν την ημερομηνία ψηφοφορίας.




3. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Α. ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Η ανώτατη βαθμίδα αποφασιστικής παρέμβασης της παράταξής μας ταυτίζεται με το ανώτατο θεσμικό μας Όργανο. Αν στο Συνέδριο δεν υπάρχει πραγματική κοινωνική αντιπροσώπευση, τότε που; Τα "δεν ήξερα" δεν γίνονται αποδεκτά. Γνωρίζουμε άπαντες, ότι η πρώτη βαθμίδα εκτεταμένης αλλοίωσης σύνθεσης Οργάνων είναι το Συνέδριο. Γνωρίζουμε άπαντες, ότι το Σώμα των Εκλεκτόρων αλλοιώνεται σε κρίσιμο βαθμό και απαξιώνεται μέσα από δήθεν εκλογές σε Γραμματείες της Κεντρικής Διοίκησης που δεν ελέγχονται από κανέναν για την κανονικότητα της λειτουργίας τους. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε καλά τον τρόπο που απαραδέκτως μεταχειριζόμαστε ως κόμμα την νεολαία μας (για την οποία παρακάτω αναφερόμαστε διεξοδικότερα) δημιουργώντας στρατούς συγκεκριμένων επιδιώξεων. Εξαιρετικό παράδειγμα πλήρους ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ βούλησης της λαικής μας βάσης και των Συνέδρων ή της Π.Ε. αποτελούν οι εκλογές ανάδειξης αρχηγού το 2009, όπως όλοι γνωρίζουν πολύ καλά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
 Συμμετοχή στο Συνέδριο, κατ' αρχήν όπως προβλέπεται από το άρθρο 6 του Καταστατικού μας αλλά με πλήρη κατάργηση οποιασδήποτε καταστρατηγικής διαδικασίας/ ευχέρειας παρέμβασης στη σύνθεση από πλευράς Τομέων και Γραμματειών της Κεντρικής Διοίκησης, πέραν των αυστηρώς οριζομένων και με πλήρη διαφάνεια και δυνατότητα πρόσβασης και ελέγχου ανά πάσα στιγμή όλων των Συνέδρων σε αναλυτική κατάσταση του Σώματος, με αναγραφή ονοματεπωνύμου, ιδιότητας και τρόπου απόκτησης της ιδιότητας συνέδρου, με αυτόματη ποινή έκπτωσης από το οποιοδήποτε κομματικό του αξίωμα, όποιου διαπιστώνεται ότι επιχειρεί με αξιοποίηση αυτού την αλλοίωση της σύνθεσης. Αυστηρός έλεγχος στην τήρηση των προβλεπομένων για τα ex officio μέλη, ιδιαιτέρως στην προϋπόθεση της προβλεπόμενης ιδιότητάς τους στα Πανελλήνια Όργανα συμμετοχής τους στον επαγγελματικό. επιστημονικό τομέα κλπ. Περιορισμός των αντιπροσώπων ΟΝΝΕΔ. Αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της Οργανωμένης Βάσης με αιρετούς αντιπροσώπους.

Β. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 Γνωρίζουμε ΑΠΑΝΤΕΣ τον τρόπο που "εκλέγεται" η Πολιτική Επιτροπή, την απόλυτη χειραγώγησή της και την πλήρη εξουδετέρωση της οιασδήποτε πολιτικής της παρέμβασης. Γνωρίζουμε καλά τι συμβαίνει: "Εκλογές" με πλήθος "γραμμών" που μουτζουρώνουν και το κύρος μας και το όραμά μας. Που κι αυτές οι "γραμμές" μάταιες είναι. Διότι, αμέσως μετά την- το πολύ δίωρη- διαδικασία των εφορευτικών επιτροπών των επιμέρους καλπών, χωρίς δικαίωμα των Προέδρων Εφορευτικών κατοχής αντιγράφων και χωρίς καν σφραγίδα και υπογραφή! ... Με εκλέκτορες "συνέδρους" που προκύπτουν από μαϊμού εκλογές ανεξέλεγκτων και προσχηματικών Γραμματειών ... Με αίσχιστη χειραγώγηση οργανωμένων ομάδων νεολαίων και ανήθικη "εργαλειοποίησή" τους για την εξαγωγή των "επιθυμητών" αποτελεσμάτων .... Με την εξαγωγή του συνολικού αποτελέσματος (ένα απλό άθροισμα δηλαδή των επιμέρους καλπών) να απαιτεί... 24 ή και 48 ώρες, εντός του άβατου της ΚΕΦΕ, που μόνο άβατο δεν είναι, παρά τηλεφωνικό κέντρο υποδοχής των αρχηγών των ρευμάτων ή των διευθυντών των πολιτικών τους γραφείων και γραφείο εκτέλεσης των συμφωνημένων ισορροπιών. Αλλά ακόμη και έτσι, με αλλοιωμένη σύνθεση και πλήρως ελεγχόμενη λειτουργία, χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ. Χωρίς καμία νομιμοποιητική καν ισχύ. Με λειτουργία ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ και νοοτροπία κλακαδόρων.Χωρίς προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα τακτών συνεδριάσεων, χωρίς πολιτική ουσία και δεσμευτικότητα. Είναι όμως αυτά ΝΕΑ; Είναι όμως αυτά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; Επιτυγχάνεται με αυτή την πραγματικότητα οποιαδήποτε κοινωνική συμμετοχή στα δρώμενα και τις ζυμώσεις εντός του κόμματος ή αντίθετα η πλήρης απαξίωση και η κοινωνική απομόνωση; Θέλουμε Δημοκρατία; Θέλουμε το Νέο; Θέλουμε την κοινωνία όχι ευκαιριακό πελάτη, αλλά αρωγό ΚΑΙ συνδιαμορφωτή; Χρειάζεται απάντηση;

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
  Πλήρη κατάργηση της έως σήμερα διαδικασίας και σύνθεσης της Π.Ε. Αντικατάστασή της με Όργανο στο οποίο θα μετέχουν η Κ.Ο. μας, οι επικεφαλής των Γραμματειών της Κεντρικής μας Διοίκησης, οι εκπρόσωποι επαγγελματικών/ παραγωγικών τάξεων και επιστημονικού τομέα, οι Προέδροι ΝΟ.Δ.Ε., εκπρόσωποι ΟΝΝΕΔ που θα προκύπτουν από εσωτερικές αντίστοιχες διαδικασίες ΟΝΝΕΔ και σε ποσοστό 50% αιρετοί, με απευθείας εκλογή τους από το σύνολο της Οργανωμένης Βάσης μας σε διαδικασία ταυτόχρονη με την εκλογή Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. και με αριθμό εκλεγομένων ανά Νομαρχιακή με βάση την αναλογική τους δύναμη ανά την επικράτεια. Τα μέλη που θα εκλέγονται θα καταλαμβάνουν αυτομάτως θέση αιρετών αντιπροσώπων και στο Συνέδριο.
Αυστηρό και πλήρως σεβαστό χρονοδιάγραμμα τακτών συγκλήσεών της. Έγκαιρη ενσωμάτωση Θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης, που θα αρκεί για την υποχρεωτική τους ενσωμάτωση σε αυτή, η έγγραφη πρόταση του 5% των μελών του Σώματος. Εγγραφή σειράς Ομιλητών με πλήρη διαφάνεια, και απόλυτη συνέπεια στην χρονική σειρά κατάθεσης των σχετικών αιτημάτων με αποκλειστική εξαίρεση τον Πρόεδρο και τον Γ.Γ. Π.Ε. του κόμματος. Αυστηρή τήρηση παρουσιολογίου και ερώτημα απώλειας ιδιότητας μέλους για όσους απουσιάζουν σε 3 συνεχόμενες συνεδριάσεις.
ΚΥΡΙΩΣ: ΠΛΗΡΗ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ των αποφασιστικών τους αρμοδιοτήτων. 
Να φέρουμε ένα παράδειγμα, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας:
Αν η θεμελιώδης ματαβολή των στρατηγικών πολιτικών μας επιλογών τον Φεβρουάριο του 2012, είχε υποβληθεί και εγκριθεί έστω από την ως άνω συσταθείσα Π.Ε., και δεν εμφανιζόταν ως μια αυθαίρετη ηγετική επιλογή, θα ήταν ποτέ δυνατόν να αμφισβητηθεί για το κύρος της και την εγκυρότητά της, οδηγώντας στις γνωστές 22+1 διαγραφές; Στην τόσο έντονη κοινωνική αμφισβήτηση αυτής της νομιμότητας;
Και αν πάλι δεν εγκρινόταν η πρόταση Προέδρου, που εκτιμούμε με όλα τα ως άνω σχετικά απίθανο, τι να κάνουμε, πρέπει κάποτε η Νέα Δημοκρατία να αρθεί στο ύψος της Ιστορίας, του ρόλου και της ονομασίας της, και να αποδείξει εν τοις πράγμασι ότι η Δημοκρατία και ο σεβασμός την ετυμηγορία λειτουργούν στους κόλπουυς της.
ΒΕΒΑΙΩΣ, δεν υποστηρίζουμε την αιχμαλωσία ή υποκατάσταση των Αρχηγών, αλλά αντιθέτως την ουσιαστική πολιτική και κοινωνική απόλυτη ισχυροποίησή τους. Βεβαίως και όταν αναφερόμαστε στις ως άνω αναγκαίες ενισχύσεις της αποφασιστικής ισχύος της Π.Ε. αυτές δεν μπορούν παρά να αφορούν θεμελιώδη ζητήματα που άπτονται των ιδεολογικών μας ορίων και της βασικής μας φυσιογνωμίας. Και που θα τίθενται προς κρίση είτε κατόπιν Προεδρικής Εισήγησης, είτε Εισήγησης του 40% των μελών του Σώματος.
Αγαπητοί συναγωνιστές, υποψήφιοι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας κάνετε τη διαφορά, αναγνωρίζοντας και υπηρετώντας το αυτονόητο: Την εκλογή σας ως Αρχηγών, όχι ως ιδιοκτητών της Νέας Δημοκρατίας. Στην οποία ο πιο ισχυρός αρχηγός και πιο ωφέλιμος υπηρέτης της, θα είναι εκείνος που θα σεβαστεί τα αυτονόητα, δίνοντας τέλος στις σκοτεινές φοβίες και τη μάχη των φαντασμάτων, που τόσα χρόνια οδηγούσε τους Αρχηγούς να αισθάνονται εχθρικό (αντί ενισχυτικό) κάθε τι συλλογικό λειτουργούσε στο κόμμα, οδηγώντας μας να γινόμαστε ακόμη και αυτήκοοι μάρτυρες αρχηγών που ως και δημόσια αντιδρούσαν στο φόβο... "μουνουχισμού" τους από τις Π.Ε.!

Γ. ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Ίσως λιγότερο γνωστές αλλά αντίστοιχες οι εικόνες από την σύνθεση της Ε.Γ., όπου επίσης συναντάμε κλειστές πόρτες κατά την ... άθροιση των επιμέρους καλπών και συνεχόμενες προσκλήσεις υποψηφίων, προκειμένου να επιτευχθεί μέσω του γνωστού "ψυχολογικού μασάζ" η εξουδετέρωση των αντιδράσεών τους, στην απροσδόκητη μη ανακύρηξή τους ανάμεσα στους εκλεγέντες. Παράλληλα μια εκπροσώπηση στην Ε.Γ. που υποδηλώνει με σαφήνεια ότι η Οργανωμένη Βάση αποτελεί δεύτερης ή τρίτης ποιότητας έμψυχο δυναμικό, μη κατάλληλο για συμμετοχή σε ανώτατα όργανα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: 
Με απόφαση του Συνεδρίου ή της Π.Ε. να οριστικοποιηθεί η πέραν του Προέδρου και Γ.Γ. Π.Ε. σύνθεση της Ε.Γ. με την έννοια της ισότιμης αντιπροσώπευσης σε αυτήν όλων των επιμέρους τομέων της παράταξης (Κ.Ο. - Κεντρική Διοίκηση - Ευρωβουλευτές - Νομαρχιακές Οργανώσεις - ΟΝΝΕΔ - Αυτοδιοίκηση - Συνδικαλισμός). Ανάδειξη των αντιπροσώπων από τα αντίστοιχα όργανα στα οποία αναφέρονται. Π.χ. ανάδειξη εκπροσώπου Οργανωμένης Βάσης, από το Συμβούλιο Προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. ανά την επικράτεια. Κατάργηση εκλογικής διαδικασίας ως ισχύει σήμερα.





4. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ
Υπάρχει κατά πολλούς ένα μυστήριο στη διαδρομή από την θριαμβευτική πορεία δεκαετιών της φοιτητικής νεολαίας μας και την φθίνουσα πορεία της ΟΝΝΕΔ στην κοινωνία, που σήμερα αγγίζει επίπεδα εξαφάνισης. Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο όμως. Καμία αντίφαση. Αντίθετα, είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικά ανεύθυνης χρησιμοποίησης των νέων μας για ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών και δημιουργίας μοχλών επικράτησης εντός συνολικά της Νέας Δημοκρατίας. Με όσο καλές προθέσεις και αν έγινε η "αναβάθμιση" του λόγου και της ψήφου της ΟΝΝΕΔ στη Νέα Δημοκρατία, είναι πλέον φανερό ότι απέτυχε οικτρά και προς διττή κατεύθυνση: Από τη μια πλευρά, επελέγη η πολύ ευκολότερη περιοχή των φοιτητικών εκλογών για διαμόρφωση αποστειρωτικών (και ως τέτοιων, ελέγξιμων) πλαισίων λειτουργίας των νέων μας και η βίαιη εισαγωγή τους στα εσωκομματικά δρώμενα, στερώντας και τους νέους και την παράταξη από τη φυσική έξοδό τους εν συνόλω στη κοινωνία, για την απαραίτητη πολιτική τους ζύμωση και κοινωνική τους ωρίμανση. ΔΕΝ σεβάστηκε η παράταξη τον νέο, ΔΕΝ σεβάστηκε τη φρεσκάδα και την καινοτόμο σκέψη και δυναμική του, ΔΕΝ του επέτρεψε να εξελιχθεί δίχως στρατευμένη κηδεμονία. Κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί, οι περισσότεροι, να αποχωρήσουν με ιδιαιτέρως δυσάρεστες παραστάσεις και οι λιγότεροι να παραμείνουν, μαχητές ιδεών και στυλοβάτες παραταξιακοί με την πολιτική τους ωστόσο αναγκαστική ταλάντωση δεδομένη ως φυσιολογική.
Από την άλλη πλευρά, και με όσα προαναφέρουμε, επιχειρήθηκε και επιτεύχθηκε η αλλοίωση συνθέσεων, ο έλεγχος αποφάσεων και η παθητική ανοχή στην εξουδετέρωση όλων των θεσμικών μας Οργάνων. Προσέξτε: Όχι απλά δεν λέμε ότι για όλα φταίει η Νεολαία μας, αλλά αντιθέτως, ότι αυτή είναι το μεγάλο θύμα. Με τον συνολικό πολιτικό μας Οργανισμό να έπεται.Ειρήσθω εν παρόδω, και με βάση όσα έγιναν μέχρι να φτάσουμε στην τελική ... συμφωνημένη σύνθεση της σημερινής- σε μεγάλο ποσοστό πλαστής- Π.Ε. (μιας ακόμη) και όσα τραγικά ακούγονταν- από το ότι έκαναν τη χάρη της ΟΝΝΕΔ έως το αν ήθελε η ΟΝΝΕΔ εξέλεγε όλα τα μέλη της Π.Ε. που επιθυμούσε- δεν μας προβληματίζουν;

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
 ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ/ Πραγματική ενίσχυση της ΟΝΝΕΔ. Με σεβασμό και ενίσχυση των κείμενων διαδικασιών της. Αφαίρεση από το κάδρο ως δυνατή και άμεση εξέλιξη την κατοχύρωση για εκπροσώπους της ισχυρών θέσεων εσωκομματικής εξουσίας, που διαστρέφει τις προθέσεις και δίνει λανθασμένα κίνητρα ομαδιοποιήσεων. Με ολιγομελή συμμετοχή εκπροσώπων της στο Συνέδριο, με μόνο περιορισμό τη μη συμμετοχή τους στο σώμα εκλεκτόρων για την εκλογή Π.Ε. (εφόσον αποφασισθεί να συνεχίσει να εκλέγεται η Π.Ε. στο Συνέδριο- κάτι που όπως προαναφέραμε θεωρούμε πως πρέπει να καταργηθεί) και συμμετοχή εκπροσώπων της στην Π.Ε. που η ίδια θα αναδεικνύει σε δικές της διαδικασίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ/ Πέραν των δικών της κατά τόπους Οργανώσεων, ex officcio συμμετοχή του τοπικού της Προέδρου στην αντίστοιχη Οργάνωση της ΝΔ και εκλογή μέλους της σε αυτήν με δικαίωμα λόγου και ψήφου.





5. ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ/ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΔΟΜΗΣ
Ήδη έχουμε αναφερθεί σε αρκετά που καταδεικνύουν το απαράδεκτο τόσο της κατάστασης, όσο και της στόχευσης των κείμενων σήμερα επιμέρους Γραμματειών, που η όποια παραγωγική παρουσία τους επαφίεται σε προσωπικές υπεράνθρωπες προσπάθειες στελεχών τους, που κι αυτές στην πορεία- ούσες μειοψηφικά φαινόμενα- χάνονται στην έλλειψη συνολικής ευρυθμίας και κινήτρων. Γραμματείες από περιττές έως και υποβαθμισμένες συνθέτουν ένα μωσαϊκό, που μόνο διαδρομιστές και στρατολόγοι μπορούν να αξιοποιούν κατά το δοκούν. Κλειστά κλαμπ, με κύρια χρησιμότητα, ως εργαλεία για τη διαδικαστική επάρκεια σε εκλογικές διαδικασίες και ως παράθυρα για απαράδεκτες αλλοιώσεις Σωμάτων Εκλεκτόρων εσωκομματικής διαδικασίας. Άλλες χωρίς αυτοτελές αντικείμενο, άλλες με περιορισμούς που αντίκεινται στη δέουσα αποστολή τους. Όλες με αυθαίρετο τρόπο επιλογής επικεφαλής από καθεστωτικές ομάδες και προεδρικά περιβάλλοντα, επικεφαλής κατά κανόνα εντελώς ακατάλληλων και μόνο κατ εξαίρεση ικανών να φέρουν σε πέρας την θεωρητική αποστολή τους, που και αυτή ούτως ή άλλως αντικαθίσταται από τις επιθυμίες όσων κατοικούν στα νεφελώδη μορφώματα που αποφασίζουν τοποθετήσεις, καρατομήσεις κ.ο.κ. Αυτή η οικτρή πραγματικότητα πρέπει να πάρει ένα τέλος.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: 

Α. Από μηδενική βάση αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων κάθε Γραμματείας. Κατάργηση και απορρόφηση από άλλες, όσων δεν έχουν αυτοτελή - διακριτό ρόλο.

Β. Πλήρη προτεραιότητα και αναβάθμιση αρμοδιοτήτων στη Γραμματεία Οργανωτικού. Μετονομασία της, διότι ακόμη και από γλωσσολογική σκοπιά, ο τίτλος της δεν αποδίδει νοηματικά, όχι απλά τον πολυσύνθετο και βασικό ρόλο της, αλλά δεν βγάζει κανένα νόημα. Η Γραμματεία Οργανωτικού είναι πράγματι η Γραμματεία, που είναι υπεύθυνη όχι για το Οργανωτικό, αλλά για την Οργάνωση διαδικαστικά της εκπροσώπησής μας στις Εθνικές Εκλογές και τις Ευρωεκλογές. Είναι όμως και αυτή στην οποία υπάγονται οι τοπικές και περιφερειακές μας Οργανώσεις. Η κοινωνική μας Βάση. Όχι εργαλεία. Αλλά άνθρωποι. Η ίδια η Νέα Δημοκρατία. Αρωγοί αλλά και συνδιαμορφωτές της πολιτικής αποτύπωσης των Αρχών και Ιδεών μας, της Ιδεολογίας μας. Δεν μπορεί να συνεχίσουμε να προσβάλλουμε την οργανωμένη βάση μας, θεωρώντας την Γραμματεία που υπάγονται εργαλειοθήκη, Υπηρεσία Τεχνικής Υποστήριξης.

Γ. Υπαγωγή σε αυτήν όλων των επιμέρους Γραμματειών. Διότι η σχέση της με αυτές, με το ίδιο σκεπτικό, είναι σχέση συνόλου - υποσυνόλων.

Δ. Θεσμοθέτηση αυστηρών κριτηρίων για την επιλογή των επικεφαλής και των  αναπληρωτών τους σε όλες τις Γραμματείες, προκειμένου να επιτυγχάνεται και διαφάνεια, αλλά και ανάθεση καθηκόντων σε μέλη μας με βαθιά γνώση του αντικειμένου που αναλαμβάνουν. Εμείς προτείνουμε για παράδειγμα για την Γραμματεία Οργανωτικού, την επιλογή επικεφαλής κατόπιν εισήγησης του Συμβουλίου Προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. και αποκλειστικά μεταξύ προσώπων που έχουν διατελέσει στο παρελθόν επίσης Πρόεδροι ΝΟ.Δ.Ε.

Ε. Θεσμοθέτηση διαδικασιών αξιολόγησής τους, από όργανα όχι μονοπρόσωπα και με επίσης γνώση του αντικειμένου. Η πρότασή μας επίσης όπως αναλύεται η ως άνω. Τούτα, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, κατά κανόνα, πολλοί που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης είτε δεν έχουν ούτε υποψία γνώσης του αντικειμένου τους, είτε τοποθετούνται ακόμη και σε πόστα στα οποία εκ της προσωπικής τους θέσεως εκφράζονται εχθρικά, ή που παραμένουν σε αυτά παρά την αποτυχημένη τους παρουσία. Και επειδή εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις και με το ονοματεπώνυμό τους μπορούμε να πούμε τα πράγματα, αλλά θεωρούμε πως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε άστοχη μετακίνηση του κέντρου βάρους της προσπάθειάς μας.

ΣΤ. Επαναφορά του θεσμού του Συμβουλίου των Προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. και θεσμική εξασφάλιση γνωστοποίησης των συμπερασμάτων αυτών απευθείας στον Πρόεδρο. Θεσμική κατοχύρωση σύγκλησής του σε τακτά χρονικά διαστήματα, εκ των προτέρων προσδιορισμένα.

Ζ. Απόσυρση του  τελευταίου μοντέλου θεματικών Δημ.Τ.Ο., που ήταν εξαρχής  καταδικασμένο να αποτύχει. Επαναφορά στον συνολικό πολιτικό και κοινωνικό χαρακτήρα των Τοπικών μας Οργανώσεων, οι οποίες είναι κύτταρα ζύμωσης της πολιτικής με την κοινωνία.

Η. Επαναξιολόγηση των αναγκών μας στις κατά τόπους κοινωνίες, και όπου δει ίδρυση νέων Τοπικών και ΝΟ.Δ.Ε.

Θ. Επαναφορά του συστήματος εκλογής των Προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. από την λαϊκή βάση με όρους και διατυπώσεις αντίστοιχες των βουλευτών και ισότιμη εσωκομματικά μεταχείρισή τους. Επίσης εκλογή και του Συμβουλίου ΝΟ.Δ.Ε. ως υπήρχε από τη ΝΟ.Σ.

Ι. Συμμετοχή με δικαίωμα λόγου στον Στρατηγικό Σχεδιασμό εκπροσώπου του  Συμβουλίου Προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. και με δικαίωμα λόγου και ψήφου στην Εκτελεστική Γραμματεία.





Οι υπογράφοντες,
πρώην Πρόεδροι ΝΟ.Δ.Ε που εκλεγήκαμε από το ΣΥΝΟΛΟ της Οργανωμένης μας Βάσης το 2010 και
"αγνούμενα" μέλη Π.Ε.

Α’1 ΝΟ.Δ.Ε., Τρικαλλινός Δημοσθένης,
Α’2 ΝΟ.Δ.Ε., Καίσαρης  Νικόλαος,
Α’3 ΝΟ.Δ.Ε.,  Μιχαλόπουλος Ιωάννης,
Α’4 ΝΟ.Δ.Ε.,  Βλάχος Γεώργιος,
Β’2 ΝΟ.Δ.Ε.,  Κοκόσης Ευάγγελος,
Β’5 ΝΟ.Δ.Ε.,  Λαμπρόπουλος Θεοδόσιος,
Β’6 ΝΟ.Δ.Ε.,  Μαυροϊδάκος Δημήτριος,
Β’7 ΝΟ.Δ.Ε.,  Αναγνωστόπουλος Θωμάς,
Β’8 ΝΟ.Δ.Ε.,  Παπαδόπουλος Α. Βασίλης,
ΝΟ.Δ.Ε. Βόρειου Τομέα, Χάσκος Παναγιώτης