4 Οκτ 2015

«ΠΝΙΓΗΚΕ» Η KYANH AKTH: 13 νεκροί από τις σαρωτικές πλημμύρες

floods

Οι σφοδρές καταιγίδες και οι πλημμύρες που έπληξαν τη νοτιοανατολική Γαλλία έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 13 νεκρούς, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οι δρόμοι στις Κάννες και τη Νίκαια πλημμύρισαν, ανάμεσά τους και η διάσημη λεωφόρος Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις.
Πέντε από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους στην κοινότητα Μαντελιέ λα Ναπούλ, δυτικά των Καννών, ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι κοντά στις Κάννες, όταν προσπάθησαν να περάσουν με το αυτοκίνητο από ένα πλημμυρισμένο τούνελ και αργότερα τρεις άνθρωποι πνίγηκαν σε έναν οίκο ευγηρίας κοντά στην Αντίμπ και ένας ακόμη κοντά σε έναν χώρο στάθμευσης στις Κάννες.
floo2
Οι αρχές τόνισαν ότι αυτός «ο απολογισμός δεν είναι ο οριστικός, λαμβανομένων υπόψη των δυσκολιών πρόσβασης» στις περιοχές που έχουν πληγεί.
Περίπου 12 τρένα ακινητοποιήθηκαν στους σταθμούς στη νοτιοανατολική Γαλλία, με εκατοντάδες επιβάτες, σύμφωνα με τον όμιλο SNCF, ενώ το δευτερεύον οδικό δίκτυο ήταν ακόμη αδιάβατο σε πολλά σημεία και τμήμα του αυτοκινητοδρόμου A8 είναι πλημμυρισμένο.
Στην Γαλλική Ριβιέρα πάνω από 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί Βρετανοί και Δανοί, αποκλείστηκαν και κατέλυσαν προσωρινά στο τερματικό του αεροδρομίου της Νίκαιας.
floo4
Σύμφωνα με τη Météo France, τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, το μέτωπο των καταιγίδων που σάρωσε τη νοτιοανατολική Γαλλία πέρασε γύρω στη 01:00 τοπική ώρα.
Όπως αναφέρει το BBC, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ευχαρίστησε τους διασώστες, εκφράζοντας την «αλληλεγγύη του έθνους».