27 Νοε 2015

ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΡΩΣΙΑ! «Μη παίζεται με τη φωτιά, δεν θέλω να κάνω κακό»

c387e5823aaf14cda53be9b6b410c5dbΗ κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 από τουρκικά F-16 στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία συνεχίζει να προκαλεί σοβαρούς τριγμούς στις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία. Οι δυο χώρες,
άλλωστε, κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μην ρίχνουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, με κάποια διαλείμματα… χαμηλών τόνων, που όμως δεν διαρκούν πολύ.
Οι νέες λοιπόν «καυτές» δηλώσεις του Τούρκου Πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχονται να βάλουν φωτιά στο είδη βεβαρημένο κλίμα που επικρατεί!
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τη Ρωσία να μην «παίζει με τη φωτιά», σημειώνοντας ότι δεν θέλει να κάνει κακό στις σχέσεις με τη Μόσχα! Οι νέες… πολεμοχαρείς δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έγιναν σε ομιλία του στη νοτιοανατολική Τουρκία που αναμεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.
Όλα αυτά μία μέρα μετά τις αποκαλύψεις του Ρώσου Προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, που αποδεικνύουν ότι έχει στοιχεία για το ότι η Τουρκία-όπως είχε ζητήσει ο Ερντογάν-, όχι μόνο στηρίζει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αλλά και κάνει μαζί τους λαθρεμπόριο πετρελαίου, ο Τούρκος πρόεδρος «απάντησε» και μάλιστα σε υψηλότατους τόνους.
Και όλα αυτά ενώ νωρίτερα το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει πως μετά από γραπτό αίτημα της Άγκυρας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στο Παρίσι, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή! Μια συνάντηση που ναι μεν, έστω και εμμέσως, επιβεβαίωσαν πηγές της τουρκικής προεδρίας, αλλά σημείωσαν ότι δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα γίνει!