30 Νοε 2015

Στον αέρα οι εκλογές στη ΝΔ – Έφυγε ο εκπρόσωπος του Μεϊμαράκη από την ΚΕΦΕ..ΔΕΝ υπαρχει εγγυηση για...

Στον αέρα βρίσκονται εκ νέου οι εκλογές της ΝΔ, καθώς από τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ του κόμματος δεν εξήχθη οριστικό συμπέρασμα για τη διενέργεια των γαλάζιων εκλογών.
Πιο συγκεκριμένα,
τα πράγματα είχαν αρχίσει να «σκουραίνουν» ήδη από το απόγευμα, όταν η πλευρά Μεϊμαράκη έθεσε εκ νέου τα ζητήματα των νομικών κινήσεων της ΝΔ έναντι της Infosolutions, αλλά και ζητούσε να μάθει σε τι ακριβώς συνίσταται το κώλυμα του Ανδρέα Παπαμιμίκου και δεν μπορεί να προεδρεύει στην ΚΕΦΕ.
Του Γιώργου Ευγενίδη
Μετά την απάντηση Παπαμιμίκου, η οποία ήταν επίσης σε δηκτικό ύφος, ο κ. Αμπατζόγλου δεν έμεινε ικανοποιημένος και αποχώρησε από τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.
Έτσι, η πλευρά Μεϊμαράκη εμμένει στην τεχνική αρτιότητα της διαδικασίας, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως οι εκλογές θα παραπεμφθούν για το 2016. Στο ίδιο μήκος κύματος και η πλευρά Μητσοτάκη, όπου υπάρχει μεγάλη οργή για την τεχνική αδυναμία της ΝΔ να διενεργήσει εκλογές και εκτιμούν πως αυτό που πρέπει να εξασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση είναι το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Εκλογές πάση θυσία στις 13 Δεκεμβρίου λένε, πάντως,  τα επιτελεία Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη.
Στο τραπέζι της ΚΕΦΕ της ΝΔ που συνεδριάζει από τις 6 το απόγευμα βρίσκονται δύο προσφορές, η μία από την εταιρεία Vofadone για διενέργεια των εκλογών στις 13/12 (με αρκετά μεγάλο κόστος όμως και χωρίς να είναι απολύτως εγγυημένη η ημερομηνία) και της Unisystems, η οποία όμως έχει ως βασικό σενάριο τη διενέργεια εκλογών στις 10/1/2016. Παράλληλα, κάποιοι συζητούν και μια άλλη ημερομηνία, στις 17/1, σε περίπτωση που η διαδικασία πάρει παράταση για το 2016.
http://www.koolnews.gr/