1 Δεκ 2015

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑ – ΟΛΑΝΤ: Τι είπε στο γάλλο πρόεδρο για την σύσκεψη των αρχηγών – Οργή στο ΠΑΣΟΚ

French President Francois Hollande attends a news conference with Croatian President Ivo Josipovic at the Elysee Palace in Paris October 9, 2012. REUTERS/Philippe Wojazer (FRANCE - Tags: POLITICS)
Την άγνωστη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Φρανσουά Ολάντ αποκάλυψε το Μega, κατά την οποία ο Πρωθυπουργός φέρεται να συνομίλησε με τον γάλλο πρόεδρο, με ..
αφορμή το ναυάγιο στη σύσκεψη πολιτικών αρηχγών και συγκεκριμένα την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συναινέσει. 
«Τι έγινε με το ΠΑΣΟΚ; Πήγε πάλι με τη ΝΔ» φέρεται να ρώτησε ο κ. Ολάντ, για να λάβει την απάντηση από τον κ. Τσίπρα ότι «συμβαίνουν αυτά στην πολιτική», αναφερόμενος στην άρνηση του ΠΑΣΟΚ να υπογράψει συμφωνία «για να μην μειωθούν οι συντάξεις». «Δεν ξέρω πώς να σε βοηθήσω με αυτή την κατάσταση φέρεται να ανταπάντησε ο γάλλος πρόεδρος και ο Αλέξης Τσίπρας τού είπε: «Δεν θέλω να με βοηθήσεις με αυτή την κατάσταση, θέλω να με βοηθήσεις να αποφύγω τα εμπόδια του Σόιμπλε».

Ελάχιστα λεπτά αργότερα ήρθε η οργισμένη αντίδραση από τη Χαριλάου Τρικούπη. Για τη φράση που φέρεται να είπε o Ολάντ, πηγές του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν στο Mega ότι «πρόκειται πάλι για τα γνωστά ψέματα του Τσίπρα», όπως προηγούμενη αναφορά του έλληνα Πρωθυπουργού στον κ. Ολάντ ότι το ΠΑΣΟΚ είχε αρνηθεί να μπει στην κυβέρνηση. «Είναι τα ψέματα του Μαξίμου και του Τσίπρα. Όλες αυτές οι κινήσεις προκαλούν γέλιο» τόνιζαν οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας ότι η κυρία Γεννηματά θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τα ψέματα του κ. Τσίπρα