23 Ιαν 2016

Η αλήθεια για την κυρία Χαρά Καφαντάρη

Απάντηση στα «Παραπολιτικά» για το δημοσίευμα σχετικά με τον διορισμό της κόρης της, Μελπωμένης Αργυρίου στο πολιτικό της γραφείο
με την ιδιότητα της επιστημονικής συνεργάτιδας της και τίτλο «Βόλεψε και την κόρη της. Μετά τον σύζυγο αποκατέστησε προσωρινά και άλλα μέλη της οικογένειας», εξέδωσε η βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη.
«Μετά τη στοχοποίηση του συζύγου μου, που με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια, μέσω της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής τοποθετήθηκε και μάλιστα αμισθί, στη θέση διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΕΝΕ Α.Ε, τη σκυτάλη παίρνουν τα Παραπολιτικά στο αυριανό δημοσίευμά τους, συνεχίζοντας την επίθεση στο πρόσωπό μου. Δηλώνω ότι η κόρη μου δεν είναι επιστημονική συνεργάτης μου» δήλωσε η κ. Χαρά Καφαντάρη. Και κατέληξε: «Η προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης μέσω επιθέσεων σε στελέχη της θα πέσει άλλη μία φορά στο κενό».
Ωστόσο, με την ανακοίνωσή της αυτή η κ. Καφαντάρη δεν απαντά στο δημοσίευμα, καθώς στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η κόρη της παραιτήθηκε πριν λίγες ημέρες από την θέση της επιστημονικής συνεργάτιδας, με αρκετούς να συνδέουν αυτή την εξέλιξη με τον διορισμό του πατέρα της Αργύρη Αργυρίου σε κρατικό φορέα.
Στο εν λόγω ρεπορτάζ δημοσιεύεται και δήλωση της κ. Χαράς Καφαντάρη στα «Π», σύμφωνα με την οποία παραδέχεται ότι είχε διορίσει την κόρη της στο γραφείο της, προσθέτοντας ότι «τώρα όμως δεν υπάρχει». «Αυτό έγινε για έξι μήνες, όταν ήμουν στην εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο, που ήθελα έναν δικό μου άνθρωπο, επειδή ήταν διαβαθμισμένα έγγραφα», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. (το ηχητικό της σχετικής δήλωσης υπάρχει στην διάθεση των «Π»).
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, πληροφορίες αναφέρουν πως το όνομα της κόρης της εμφανίζεται ακόμα στους καταλόγους των επιστημονικών συνεργατών των βουλευτών που διατηρεί το ελληνικό κοινοβούλιο στα αρχεία του, παρά το γεγονός ότι η κ. Μελπωμένη Αργυρίου, έχει δηλώσει παραίτηση πριν λίγο καιρό.
ΥΓ: Υπενθυμίζουμε στην κυρία Χαρά Καφαντάρη ότι η εφημερίδα «Παραπολιτικά», όπως κάθε δημοσιογραφικό έντυπο, έχει -όπως οφείλει να έχει- στόχο τον δημόσιο έλεγχο της εξουσίας και την ανοιχτή κριτική σε αυτούς που ασκούν την εξουσία και όχι την «σπίλωση της κυβέρνησης» και την «σπίλωση προσώπων», όπως η ίδια υποστηρίζει. Πιθανόν, η ίδια να μην το γνωρίζει, αλλά τα «Παραπολιτικά» απο την αρχή της έκδοσής της υπηρετούν με συνέπεια και αγωνιστικότητα αυτή την αρχή.