14 Φεβ 2016

Η υποδειγματική φιλοξενία της ΑΕΚ απάντηση στην κόκκινη σπέκουλα

Η κόκκινη προπαγάνδα επιχείρησε από το βράδυ του Σαββάτου να στρέψει την προσοχή από την αγωνιστική επιτυχία της ΑΕΚ, σε καταστάσεις που δεν είχαν
σχέση με όσα συνέβησαν μέσα στο γήπεδο. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως τα πάντα εξελίχθηκαν ομαλά και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Και συνολικά στην Ενωση υπήρχε εμφανής ικανοποίηση, ακόμα μεγαλύτερη και από τη μεγάλη νίκη, για τις συνθήκες διεξαγωγής του παιχνιδιού. Για τον χειρισμό που υπήρξε σε όλη την εβδομάδα, με αποκορύφωμα το Σάββατο από την ώρα τις σύσκεψης μέχρι και την αποχώρηση του Ολυμπιακού εν πλήρη ηρεμία από το ΟΑΚΑ.
Στην ΑΕΚ δήλωναν υπερήφανοι για την άψογη διοργάνωση του αγώνα, για τις συνθήκες φιλοξενίας που δεν αμφισβήτησε ποτό ο Ολυμπιακός μέσα στα αποδυτήρια (ακριβώς το αντίθετο συνέβη). Είναι χαρακτηριστικό, πως τόσο ο Μελισσανίδης, όσο και ο Μπάγεβιτς, σχολίαζαν μετά το τέλος του ματς στα αποδυτήρια την άψογη συμπεριφορά του κόσμου, που δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα, όπως είχαν παρακληθεί όλη την εβδομάδα.
Η ΑΕΚ συναίνεσε άμεσα στο αίτημα του Ολυμπιακού για να πάει πίσω η ώρα έναρξης, αν και δεν έφερε την παραμικρή ευθύνη για την καθυστέρηση στην άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού, κάτι για το οποίο ευχαρίστησε τους «κιτρινόμαυρους» παράγοντες ο Θεοδωρίδης. Παράλληλα, είχαν φέρει επιπλέον κόσμο ως ασφάλεια, προκειμένου να μην γίνει το παραμικρό κατά την αποχώρηση των παικτών του Ολυμπιακού από το γήπεδο. Τα αποδυτήρια ήταν εκκλησία και επί της ουσίας είχαν «αποστειρωθεί», ώστε να μην είναι μέσα κανείς μη διαπιστευμένος. Επίσης, παρείχε πλήρη ασφάλεια στα μέλη του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στη σουίτα σε όλες τις μετακινήσεις τους από και προς τα αποδυτήρια και δεν έγινε το παραμικρό.
Απόλυτα ικανοποιημένοι με τη διαγωγή του ντέρμπι ήταν τόσο ο εισαγγελέας, όσο και οι παρατηρητές της Λίγκας που είχαν τους πάντες από την ΑΕΚ δίπλα τους, με πρώτο τον Αλέξη Δέδε για να υλοποιεί ότι ζητούσαν ανά πάσα στιγμή. Στο ΟΑΚΑ ήταν τρεις παρατηρητές της Λίγκας και ένας εισαγγελέας που έφυγαν ικανοποιημένοι απόλυτα.