10 Φεβ 2016

Ηχούν (και) πάλι οι ...καμπάνες για τον Παπασταύρου!Ο κολλητος του ΣΑΜΑΡΑ και συνεταιρος της γυναικας του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...

Απειλεί τη  Δικαιοσύνη και φορολογικές Αρχές και για άλλο αδικαιολόγητο ποσό σε οικογενειακούς λογαριασμούς
Θρασεία τακτική επιθέσεων κατά της Δικαιοσύνης και των
ελεγκτικών φορολογικών Αρχών υιοθετεί ο εκ των πρωταγωνιστών της «λίστας Λαγκάρντ», δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, μετά την αποκάλυψη αξιόπιστων πληροφοριών ότι επίκεινται και νέες έρευνες και διώξεις εναντίον του για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και ψευδορκία.

Ο κ. Παπασταύρου (πρώην σύμβουλος του Μαξίμου, παραλίγο υπουργός Οικονομικών το 2014 και έως σήμερα στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά) αρνείται ακόμα ότι του ανήκε ο λογαριασμός των 5.390.000 δολαρίων που ανακαλύφθηκε στην HSBC Γενεύης στο όνομα του ιδίου και μελών της οικογένειάς του και αποκαλύφθηκε μέσω της «λίστας Λαγκάρντ».

Το πρόστιμο
Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα κατέβαλε πρόστιμο άνω των 3.100.000 ευρώ, για να γλιτώσει την άσκηση δίωξης για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, δηλώνοντας ότι εξασφάλισε τα χρήματα μέσω δανείου από φίλο και πελάτη του.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι θα ασκήσει ένδικα μέσα για την ακύρωση του προστίμου και ισχυρίστηκε ότι η κρίση των Αρχών βασίστηκε σε «ένα κατασκευασμένο στοιχείο αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης». Είχε προηγηθεί άλλη δήλωση του κ. Παπασταύρου, σύμφωνα με την οποία τα στοιχεία που είχαν εξασφαλίσει οι Αρχές τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν «αμφιβόλου γνησιότητας, χωρίς κανένα διακριτικό γνώρισμα, καμία σφραγίδα, καμία υπογραφή που να αναφέρει ότι ο ίδιος είναι δικαιούχος του λογαριασμού και όχι πληρεξούσιος».

Οι επιθετικές διατυπώσεις του κ. Παπασταύρου στρέφονται ευθέως κατά των οικονομικών εισαγγελέων και των στελεχών του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), που, προφανώς, ούτε αδαείς είναι ούτε και θα διακινδύνευαν να εντάξουν στο αποδεικτικό υλικό κάποιο «κατασκευασμένο στοιχείο», και μάλιστα σε μια πολύκροτη υπόθεση που βρίσκεται στη δημοσιότητα από τα τέλη του 2012.
Ταυτόχρονα, ο κ. Παπασταύρου επιτίθεται εμμέσως πλην σαφώς και κατά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ισχυριζόμενος ότι το επίμαχο στοιχείο «κατά πάσα πιθανότητα κατασκευάστηκε μόλις στις 11 Σεπτεμβρίου 2015». Αν και ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά δεν δίνει περισσότερες διευκρινίσεις, η μόνη σημαντική εξέλιξη εκείνης της ημέρας αφορά την εξέταση του πρώην υπαλλήλου της HSBC Ερβέ Φαλτσιανί από ειδικό κλιμάκιο της Εισαγγελίας στο πλαίσιο ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για τη δράση εγκληματικής ομάδας που «ξέπλενε» χρήματα με επίκεντρο τη «λίστα Λαγκάρντ».

Αλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι, μην έχοντας άλλη υπερασπιστική οδό διαφυγής, ο κ. Παπασταύρου προσπάθησε να δώσει πολιτική χροιά στην υπόθεση. Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του είχε επιτεθεί με σχετικό τηλεοπτικό σποτ από τις 10 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την παραμονή της κατάθεσης Φαλτσιανί, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι η προβολή του ακολούθησε από τις 14 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις εκλογές. Σημειώνεται ότι πριν από τη νέα εκδοχή περί «κατασκευασμένων στοιχείων του Σεπτεμβρίου», ο κ. Παπασταύρου αμφισβητούσε το σύνολό του, ως τότε γνωστού, υλικού από τη «λίστα Λαγκάρντ», το οποίο τώρα αναγνωρίζει!

Οι παραπλανητικοί ισχυρισμοί και οι θρασείες δηλώσεις του κ. Παπασταύρου συμπίπτουν με τις πληροφορίες ότι σε λογαριασμούς της οικογένειάς του (πέραν του ήδη γνωστού λογαριασμού στην HSBC Γενεύης) βρέθηκε κι άλλο μεγάλο ποσό που, καταρχάς, δεν δικαιολογείται από τη διασταύρωση των δηλωθέντων εισοδημάτων από τον ίδιο και τους συγγενείς του. Αν ο κ. Παπασταύρου δεν παρουσιάσει εντός εύλογου διαστήματος κάποια στοιχεία που να αντικρούουν τα ευρήματα των Αρχών, θα πρέπει να καταβάλει δεύτερο μεγάλο πρόστιμο ή θα αντιμετωπίσει τις ίδιες κακουργηματικές διώξεις τις οποίες απέφυγε (πληρώνοντας) στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
Προκαταρκτική

Παράλληλα, αναβιώνει και η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί σε βάρος του κ. Παπασταύρου σε σχέση με όσα, ψευδώς, είχε καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής τον Απρίλιο του 2013, όταν αρνήθηκε ότι ήταν δικαιούχος του λογαριασμού και έδωσε παραπλανητικά στοιχεία για άλλα μέλη της επενδυτικής ομάδας του. Η προκαταρκτική εξέταση είχε επί της ουσίας ανασταλεί μέχρι να διευκρινιστεί σε ποιον ανήκε ο λογαριασμός των 5.390.000 δολαρίων στην HSBC Γενεύης.
Οι αρχηγοί της ΝΔ πληρώνουν το κόστος
Οι -πολυετείς πλέον- ιστορίες διαφθοράς του κ. Παπασταύρου «λερώνουν» όποιον αρχηγό της Ν.Δ. τις αγγίζει, εκούσια ή ακούσια, και προκαλούν οργή στους ψηφοφόρους της για το ποιόν του σκοτεινού συμβούλου και το πολιτικό και ηθικό κόστος που πληρώνει το κόμμα.
Πρώτος και καλύτερος, ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς: εκούσια φορτώθηκε (άγνωστο γιατί) τις αμαρτίες του συμβούλου του, αν και διέθετε από τα τέλη του 2012 σωρεία καταγγελιών και στοιχείων. Σαν να μην έφτανε αυτό, αναφώνησε πέρσι τον Μάρτιο «Μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου» και επέτυχε η πολιτική υστεροφημία του να σκιάζεται, αν όχι να ταυτίζεται, με τα μαύρα εκατομμύρια και την «οσμή» της «λίστας Λαγκάρντ».

Ακολούθησε, ακούσια, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. Ευ. Μεϊμαράκης, που εγκλωβίστηκε από τον περίεργο σύμβουλο, ο οποίος σπρωχνόταν να φωτογραφηθεί μαζί του στις Βρυξέλλες κι αλλού. Ο κ. Μεϊμαράκης και τον «λούστηκε» ολόκληρη την προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2015 άλλοτε με τηλεοπτικά σποτ κι άλλοτε με αναφορές στα ντιμπέιτ. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο κ. Μεϊμαράκης εγκλωβίστηκε, με διάφορα κόλπα, και από τον κ. Σαμαρά στην έκδοση ανακοινώσεων υπεράσπισης του κ. Παπασταύρου, όταν κλήθηκε να καταθέσει ανωμοτί ως ύποπτος φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και όταν οι εισαγγελείς συνάντησαν τον Φαλτσιανί.

Τώρα το κόστος πληρώνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που υφίσταται τη μία επιθετική και ειρωνική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την άλλη για την ανάμιξη του κ. Παπασταύρου σε εταιρία της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
http://www.dimokratianews.gr/content/58825/ihoyn-kai-pali-oi-kampanes-gia-ton-papastayroy