4 Φεβ 2016

Μέθοδο της ελληνικής Π.Α. ξεσήκωσαν οι Ολλανδοί! (vid.)

Μία πρωτοποριακή λύση στο συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα της χρήσης μικρού μεγέθους μη επανδρωμένων αεροχημάτων του εμπορίου για τρομοκρατικές και άλλες
εγκληματικές ενέργειες υιοθέτησε και αξιολογεί η Αστυνομία της Ολλανδίας.
Η λύση προβλέπει τη χρήση αρπακτικών πτηνών που εκπαιδεύονται στην καταδίωξη και…κατάρριψη των μη επανδρωμένων. Μάλιστα η Αστυνομία της Ολλανδίας αποδέσμευσε το συνημμένο βίντεο που απεικονίζει μία επιτυχή επίδειξη των δυνατοτήτων των φτερωτών…καταδιωκτικών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η τελική απόφαση πρόκειται να ληφθεί τους επόμενους μήνες.
Για την υλοποίηση του προγράμματος η Αστυνομία της Ολλανδίας συνεργάζεται με την εδρεύουσα στη Χάγη εταιρία εκπαίδευσης αρπακτικών πτηνών Guard From Above. Τα αρπακτικά πτηνά εκπαιδεύονται ώστε να καταδιώκουν το μη επανδρωμένο, να το συλλαμβάνουν και να το μεταφέρουν σε ακατοίκητη περιοχή ώστε να μην προκληθεί κίνδυνος για τους ανθρώπους ή άλλα πτηνά.
Ας σημειωθεί ότι η χρήση αρπακτικών πτηνών για την προστασία εναέριου χώρου από απρόσκλητους επισκέπτες δεν είναι καθόλου άγνωστη στη χώρα μας.
Η Πολεμική Αεροπορία εδώ και χρόνια διαθέτει αναπτυγμένα σε αεροπορικές βάσεις γεράκια που έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά στην απομάκρυνση, κατά τη διάρκεια των απο-προσγειώσεων, ακόμη και πολύ μεγαλύτερου μεγέθους πτηνών ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα ατυχήματος (εισρόφηση από αεροκινητήρα, κ.λπ.)

http://www.defence-point.gr/news/?p=146172