17 Απρ 2016

Άνοιγμα Μητσοτάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη: Θέλω να συμπορευτούμε!!!!!!!!!!!!!

Να «υπάρξει μια αξιόπιστη κυβέρνηση που να πει την αλήθεια στο λαό και να ενώσει τους Έλληνες σε μια πορεία εξόδου από την κρίση», ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η ΝΔ δημιουργεί τις προϋποθέσεις «για μια "συμφωνία αλήθειας" όλων των..
Ελλήνων για να πάμε την οικονομία και την κοινωνία μας μπροστά».Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί «άνοιγμα» στον Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας : "Θέλω και τον Σταύρο και όλους τους ανθρώπους που είναι στο Ποτάμι να συμπορευτούμε". .....

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως όσες φορές υπήρξε εθνική ομοψυχία η Ελλάδα μεγαλούργησε. Όπως λέει, η Ελλάδα έχει επειγόντως ανάγκη μιας ισχυρής εθνικής ομοψυχίας που θα στηριχθεί σε αμοιβαίες υποχωρήσεις αλλά και τη δίκαιη κατανομή βαρών ανάμεσα στους πολίτες, κάτι που, όπως λέει, μπορεί να κάνει μόνο η Νέα Δημοκρατία.

Στην ερώτηση αν θα ήθελε τον Σταύρο Θεοδωράκη για κυβερνητικό του εταίρο, ο κ. Μητσοτάκης απαντά: "Η πρωτοβουλία που πήρε ο Σταύρος Θεοδωράκης να ιδρύσει το Ποτάμι και η συσπείρωση σε αυτό το κόμμα ανθρώπων που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις και την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και την πολιτική ζωή του τόπου. Μεγαλύτερο από την εκλογική επίδοση του Ποταμιού στις τελευταίες εκλογές. Θέλω και τον Σταύρο και όλους τους ανθρώπους στο Ποτάμι, να συμπορευτούμε στην υλοοποίηση των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα. Είναι πολλά και προφανή όσα μας ενώνουν και ελάχιστα και δυσδιάκριτα αυτά που ενδεχομένως μας χωρίζουν".

Ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει πως «κάθε μέρα που περνά, η κυβέρνηση Τσίπρα ζημιώνει τη χώρα» και γι' αυτό «πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό», ενώ για την πορεία της διαπραγμάτευσης επισημαίνει ότι ξαναβλέπουμε το έργο της δήθεν διαπραγμάτευσης του 2015. «Δεν ξέρω που στοχεύει η κυβέρνηση. Αλλά κάθε μέρα που περνά ο λογαριασμός μεγαλώνει» τονίζει, σημειώνοντας πως «το θέμα είναι να γλυτώσουμε το τέταρτο Μνημόνιο στο οποίο μας οδηγεί με ταχύτητα φωτός ο κ. Τσίπρας».

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης αφού αναφέρει πως «η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες», τονίζει την «ανυπαρξία του ελληνικού κράτους».
Για το μήνυμα που θέλει να στείλει το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στους πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως «απέναντι στην ασφυξία που βιώνουμε παντού, η Νέα Δημοκρατία ανανεώνεται, ανασυγκροτείται, ανοίγεται σε όλους τους Έλληνες. Προτάσσει τις αρχές της, την ελευθερία και την αλληλεγγύη δίνοντας νόημα στην πολιτική και οξυγόνο στην κοινωνία». 

Αναρτήθηκε από Kafeneio™