17 Απρ 2016

Ασφαλιστικα μετρα για τις σημερινες εκλογες της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!

Υψηλόβαθμα περιφερειακά κομματικά στελέχη, υποψήφιοι πρόεδροι νομαρχιακών επιτροπών να κινούνται δικαστικά κατά του κόμματος!
Η αρχή έγινε από τη Θεσσαλία, όπου αργά το απόγευμα του Σαββάτου,
λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, οι υποψήφιοι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Λάρισας, Καρδίτσας και

Τρικάλων κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Οι τρεις υποψήφιοι στράφηκαν κατά του στενού συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, του γραμματέα οργανωτικού της Ν.Δ. Βασίλη Σπανάκη, για τον οποίο έχουν διατυπωθεί πολλά παράπονα τις τελευταίες ημέρες από αρκετά επώνυμα στελέχη που είναι ενήμεροι των όσων συμβαίνουν στο παρασκήνιο.
Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο, διότι απεστάλησαν εκλογικοί κατάλογοι ενόψει του συνεδρίου, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα τριμελή της ΟΝΝΕΔ και με αυτή την κίνηση, θεωρούν ότι αλλοιώνεται το εκλογικό σώμα και η διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είναι διατεθειμένος να καταθέσει και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης που κατέθεσε ένσταση και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.
Βαρύ είναι το κλίμα και σε άλλες περιοχές, όπως στο νομό Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας. Ειδικά στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, έχουν γίνει «μαλλιά κουβάρια» τα τοπικά στελέχη και τελούν υπό παραίτηση πέντε (5) μέλη της τοπικής εφορευτικής επιτροπής.
Οι διαμαρτυρόμενοι καταγγέλλουν την ηγετική ομάδα και συγκεκριμένα την γραμματεία Οργανωτικού ότι διόρισε το απόγευμα του Σαββάτου, χωρίς να έχει δικαίωμα, τρία επιπλέον εκλέκτορες στους ήδη 22 διορισμένους εκλέκτορες της ΟΝΝΕΔ.
Ένταση καταγράφεται και στη Θεσπρωτία, όπου ο νυν πρόεδρος της ΝΟΔΕ και εκ νέου υποψήφιος Άλκης Λάμπρου κατέθεσε ένσταση κατά της υποψηφιότητας Θανάση Πορφύρη και έως αργά το βράδυ του Σαββάτου δεν είχε ξεκαθαριστεί ποιοι τελικά είναι οι υποψήφιοι.
Πολλοί από τους «βαρόνους» και κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. έχουν εντοπίσει ότι η διαδικασία προετοιμασίας, σε οργανωτικό επίπεδο, του συνεδρίου είναι διάτρητη (π.χ. η κίνηση να συμμετάσχουν επιπλέον 803 σύνεδροι), αλλά το γενικό πολιτικό κλίμα και οι δημοσκοπήσεις που καταγράφουν το κόμμα στην πρώτη θέση λειτουργούν αποθαρρυντικά για διατύπωση δημοσίως ενστάσεων.


http://www.gazzetta.gr/