27 Μαΐ 2016

ΑΝΑΠΑΛΕΩΣΗ κανει ο ΚΟΥΛΗΣ στην Ν.Δ:Νέος υπεύθυνος τύπου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων ο υποψήφιος Βουλευτής του Καρατζαφέρη και πρώην Πρόεδρος της Νομαρχιακής του ΛΑΟΣ Γιάννης Παπαγιάννης!

Το οξυγονο του ΚΟΥΛΗ...Ο ΚΝΙΤΗΣ Θεοδωρικακος να δινει γραμμη στον ακροδεξιο πρωην του ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ....ΜΠΑΝΑΝΙΑ εντελως η Ν.Δ!!!Έντονα δεξιό το “χρώμα” της ΝΟΔΕ. Ψεκάζοντας με “κεντροδεξιά κολόνια” την δεξιότατη γλώσσα του θα εκπροσωπεί τον Κυριάκο στα κανάλια; Η ΝΟΔΕ απέκτησε και τομεάρχη Εθνικής Αμύνης!
Σε δύο νέους διορισμούς στελεχών προέβη ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων κ. Σπ. Βασιλείου. Με αποφάσεις του -οι οποίες όμως δεν είχαν θετική απήχηση- όρισε δύο άτομα -όχι μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής- στις θέσεις τουΤομεάρχη Εθνικής Αμύνης και τουΥπευθύνου Τύπου.
Όπως ανακοινώθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Νομαρχιακής του ΛΑ.Ο.Σ. και υποψήφιος Βουλευτής του Καρατζαφέρη(ήταν 3ος με 537 σταυρούς) κ. Γιάννης Παπαγιάννης τοποθετήθηκε στη θέση τουΥπεύθυνου Τύπου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων με κύριο ρόλο να προβάλει προς τα έξω τις θέσεις και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, σε μία...
μάλιστα, κρίσιμη χρονική περίοδο για τα πολιτικά δρώμενα της Χώρας.

Η ΝΔ του Κυριάκου και το πολύ δεξιό παρελθόν του κ. Παπαγιάννη – Οι αντιδράσεις
Δύσκολη δείχνει τοπικά η στροφή προς το κέντρο που επιχειρεί η ΝΔ του κεντροδεξιού φιλελεύθερου  Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού κατά κύριο λόγο θα καλείται να στηρίζει και να υποστηρίζει δημόσια τις θέσεις της ΝΔ ο κ. Γιάννης Παπαγιάννης, που βρίσκεται στον ακραίο δεξιό χώρο της ΝΔ, προβεβλημένο μέχρι πρότινος στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη.  

Έχοντας ο νέος Υπεύθυνος Τύπου της ΝΟΔΕ επί αρκετά έτη την κορυφαία τοπικά θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής Ιωαννίνων του ΛΑ.Ο.Σ. (του οποίου μάλιστα ήταν –και όχι μόνο μία φορά- υποψήφιος Βουλευτής), ήρθε πολλές φορές σε σκληρότατη δημόσια αντιπαράθεση με στελέχη της ΝΔ.

Και ασφαλώς ως δικαιολογημένες θεωρούνται οι πολλές εσωκομματικές αντιδράσεις που προκαλεί η απόφαση αυτή του κ. Σπ. Βασιλείου. Όπως αναφέρουν πολλά στελέχη της ΝΔ, στην κρίσιμη αυτή δημόσια θέση έπρεπε ο νέος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ να τοποθετήσει ένα άτομο χωρίς το τόσο πολύ δεξιό πολιτικό παρελθόν του κ. Παπαγιάννη, το οποίο δεν …ταιριάζει με τις κεντροδεξιές απόψεις και θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρεται καμία σχέση δεν υπάρχει με τους  Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, δεδομένου ότι ο κ. Παπαγιάννης παρέμεινε στο ΛΑ.Ο.Σ. επί μακρόν μετά την αποχώρηση τους, για την οποία ο ΛΑ.Ο.Σ. τους κατηγορούσε σφοδρότατα.

Προφανώς ο κ. Παπαγιάννης «θα εκπροσωπεί τον Κυριάκο στα κανάλια ψεκάζοντας με “κεντροδεξιά κολόνια” την δεξιότατη γλώσσα του» λένε σκωπτικά πολλά στελέχη της τοπικής ΝΔ.

Σίγουρα εάν αληθεύουν οι “διαρροές”, θα είναι προς τη θετική κατεύθυνση αν ο κ. Βασιλείου επανεξετάσει αυτή του την απόφαση.


Η ΝΟΔΕ απέκτησε και τομεάρχη Εθνικής Αμύνης - “Κλίνατ’ επι δεεεεεεεεξιά”!
Όπως έγινε γνωστό, όχι από ανακοίνωση αλλά πλαγίως από τον ίδιο το νέο τομεάρχη μέσα από την κοινωνική δικτύωση, ο κ. Σπ. Βασιλείου διόρισε στη (μη προβλεπόμενη;) θέση του Τομεάρχη Εθνικής Αμύνης της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων τον στρατιωτικό κ. Θωμά Χαλκιά, ο οποίος ήταν και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον κ. Καχριμάνη.

Μάλιστα ο νέος Τομεάρχης Άμυνας της ΝΟΔΕ με ανακοίνωσή τουκατακρίνει την κυβέρνησηαναφέροντας (διατηρούμε τη σύνταξη και την ορθογραφία του κ. Χαλκιά): «Οι ένοπλες δυνάμεις τις χώρας για άλλη μία φορά Εφαγαν "πόρτα" από την κυβέρνηση των ΑΝΕΛ κ Σύριζα Ή Τροπολογία του ΥΠ.ΟΙκ αναστείλει απο1/1/2017 κ για 2 χρόνια το μισθολογιο των ΕΔ λόγο δημοσιονομικής προσαρμογής και άξιο απορίας μέχρι που θα φτάνει ή κοροϊδία τις κυβερνήσεις των 153 καλώ τα στελέχη εν ενεργεία κσι αποστρατεία σε επιφυλακή γιατί αυτό που γίνεται δεν έχει τέλος. Θωμάς Χαλκιάς Τομεάρχης Άμυνας ΝοΔε Ιωαννίνων».

Και για τη θέση αυτή εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο πρέπει η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων να έχει τομέα Εθνικής Αμύνης και σε τι αυτός είναι απαραίτητος, εφόσον βέβαια προβλέπεται.

Τα οικονομικά
Κατά την πρόσφατη σύνοδο των προέδρων των ΝΟΔΕ που πραγματοποιήθηκε προ 15θημέρου στη Συγγρού, όλες οι Νομαρχιακές Επιτροπές, όπως έγινε γνωστό, επιφορτίσθηκαν με την υποχρέωση να συνδράμουν τα οικονομικά του κόμματος.

Έτσι παρεδόθησαν στους Προέδρους μπλοκ των 5 €, 10 € και 20 €. Από τα χρήματα που θα “μαζέψουν” το 70% θα σταλεί στα κεντρικά ενώ από το υπόλοιπο 30% το 20% θα πάει σε κάθε ΝΟΔΕ και το 10% σε κάθε τοπική επιτροπή.

Η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων “χρεώθηκε” με την υποχρέωση να μαζέψει ένα ποσό της τάξης των 6.500 € μέσα στο 2016, ποσό που βρίσκεται μέσα στις δυνατότητές της σύμφωνα με τον αριθμό των μελών της, αλλά και το 20% που θα της μείνει θα βοηθήσει αρκετά. 

Σημειώνεται ότι η απελθούσα Πρόεδρος κ. Μαρία Κεφάλα παρέδωσε οικονομικά εντελώς καθαρή την ΝΟΔΕ.

Λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα από τον κ. Παπαγιάννη: «Παρακαλώ πολύ όπως κατεβάσετε το δημοσίευμα το σχετικό με εμένα, καθώς πλήττεται ανεπανόρθωτα η τιμή και η αξιοπρέπειά μου εξαιτίας των χαρακτηρισμών που μου απευθύνατε ως ακροδεξιού "βαρύ –ακραίο δεξιά- πολιτικό παρελθόν του κ. Παπαγιάννη" κ.λ.π. Επειδή με την ανάρτησή σας αυτή διαπράτετε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και προσβάλετε την τιμή και την αξιοπρέπειά μου, πράξεις που διώκονται ποινικά, παρακαλώ όπως κατεβάσετε την εν λόγω ανάρτηση άμεσα, που αφορά το πρόσωπό μου, άλλως θα ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου. Παπαγιάννης Ιωάννης»

Διευκρινίζουμε ότι
 το τμήμα της ανάρτησης «…χωρίς το βαρύ –ακραίο δεξιά- πολιτικό παρελθόν του κ. Παπαγιάννη…» για το οποίο ισχυρίζεται ότι περιέχει χαρακτηρισμούς (όπως ρητά αναφέρει) για τους οποίους και διαμαρτύρεται θεωρώντας ότι  πλήττεται ανεπανόρθωτα η τιμή και η αξιοπρέπειά του, ευχαρίστως το αντικαθιστούμε με τη φράση «…χωρίς το τόσο πολύ δεξιό πολιτικό παρελθόν του κ. Παπαγιάννη…».
Αναφέρουμε ως «πολύ δεξιό» το πολιτικό παρελθόν του κ. Παπαγιάννη. Πρόκειται για πολιτικό χαρακτηρισμό που τεκμηριώνεται από την δραστηριότητά του ως Προέδρου της Νομαρχιακής του ΛΑ.Ο.Σ. και υποψήφιου Βουλευτή του. Αν βέβαια ο κ. Παπαγιάννης δεν θεωρεί πολιτικά τον ΛΑΟΣ ως πολύ δεξιό, σαφέστατα δεξιότερο της ΝΔ ας το δηλώσει. Σε κάθε περίπτωση δεν τον θεωρούμε ακροδεξιό, αλλά ότι έχει ακραίο δεξιά πολιτικό παρελθόν συγκριτικά με τη ΝΔ, λόγω της προγενέστερης με το ΛΑΟΣ ενασχόλησής του. Και βέβαια δεν τον ταυτίζουμε με τη “Χρυσή Αυγή” ή με ακροδεξιούς πολιτικούς σχηματισμούς ευρισκόμενους δεξιότερα του ΛΑΟΣ.