1 Ιουν 2016

Συγκέντρωση 15 Ιουνίου:Δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στους διοργανωτές

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μην έχει πάρει ακόμα επίσημη θέση για την αντικυβερνητική συγκέντρωση που οργανώνεται στις 15 Ιουνίου, αλλά δύο κεντρικά του στελέχη  βρίσκονται ανάμεσα στους κεντρικούς διοργανωτές.

Πρόκειται για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Χειμωνά και Παναγιώτη Κωστούλα, οι οποίοι υπήρξαν και υποψήφιοι ευρωβουλευτές με την Ελιά.
Για την συγκέντρωση ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σημείωσε τα εξής:
"Είναι μία διαμαρτυρία, η οποία αφορά περισσότερο θα έλεγα τις δημοκρατικές προϋποθέσεις λειτουργίας της χώρας μας.  Δηλαδή το γενικότερο δημόσιο κλίμα, το τί συμβαίνει ευρύτερα στον τόπο, γιατί δεν έχουμε μόνο πρόβλημα οικονομίας, δυσπραγίας, αδιεξόδου, έχουμε και ένα πρόβλημα κοινωνικής νοοτροπίας και ένα πρόβλημα  δημοκρατικών θεσμών, δικαιοσύνης, λειτουργίας του κοινοβουλίου".
Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης της 15 Ιουνίου θέλουν να προσδώσουν κινηματικό χαρακτήρα με σύνθημα «Παραιτηθείτε». 
Πρόκειται για την πρώτη αντικυβερνητική συγκέντρωση που λαμβάνει χώρα μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και έχει στόχο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στο Μαξίμου. Οι διοργανωτές αναφέρουν στα social media, από όπου και ξεκίνησε η δράση πως διαμαρτύρονται για όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους 16 μήνες , κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή όπως λένε «για τα Capital Controls, τους υψηλούς φόρους, την έλλειψη επενδύσεων, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις προσλήψεις κομματικών φίλων στο Δημόσιο, τον ευτελισμό της παιδείας, τον ταξικό διαχωρισμό των πολιτών ανάλογα με την ψήφο τους στο δημοψήφισμα».
http://www.parapolitika.gr/