16 Ιουν 2016

Τζαμπατζήδες, πληρώστε τα κλεμμένα!

Το τριμελές Εφετείο Πειραιά δικαίωσε την Τράπεζα Κρήτης στη δικαστική διαμάχη που είχε με την ΠΑΕ Ολυμπιακός για το σκάνδαλο Κοσκωτά. 22.7 εκατ. ευρώ χρωστάει ο Ολυμπιακός, με την απόφαση να αναμένεται να καθαρογραφτεί άμεσα. 
 
Μετά από μια δεκαετία η Τράπεζα Κρήτης δικαιώθηκε για την αγωγή που είχε καταθέσει κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο πλαίσιο του «σκανδάλου Κοσκωτά», που είχε συνταράξει την Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του '80.
Η δικαστική αντιπαράθεση των δύο πλευρών είχε ξεκινήσει στις 19/12/1989, όταν η Τράπεζα Κρήτης κατέθεσε αγωγή σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία έγινε δεκτή με την απόφαση υπ΄ αριθ. 1446/2010. Το ίδιο συνέβη και στην εκδίκαση της έφεσης, με τον Εφετείο Πειραιώς να εκδίδει την απόφαση υπ΄ αριθ. 567/2011. Ο Άρειος Πάγος έκανε αναίρεση με την απόφαση υπ΄ αριθ. 1903/2013 και το Εφετείο Πειραιώς κλήθηκε να δικάσει εκ νέου την υπόθεση.
Αρκετά χρόνια μετά και συγκεκριμένα στις 9 Ιουνίου του 2016 εκδόθηκε η τελεσίδικη απόφαση με αριθμό 305/2016, από το τριμελές Εφετείο Πειραιώς, που για ακόμα μια φοράέκανε δεκτή την αγωγή της Τράπεζας Κρήτης επιδικάζοντας ως αποζημίωση το ποσό των 22.684.680,03 ευρώ, υπολογίζοντας το κεφάλαιο και τους τόκους.
Η απόφαση δεν έχει καθαρογραφτεί ακόμα, κάτι που θα συμβεί άμεσα, με τον Ολυμπιακό να πρέπει να ξεχρεώσει το χρέος του. 
olympiakos-xrei