27 Ιουλ 2016

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! Σκληραίνουν τη στάση τους οι ηγέτες απέναντι στους ισλαμιστές, φοβούμενοι ενίσχυση του εθνικισμού


Καταλυτική ήταν η επίθεση των τζιχαντιστών στην Καθολική εκκλησία της Ρουέν, όπου έσφαξαν τον ιερέα, για την αλλαγή αντιμετώπισης των ευρωπαίων έναντι των ακραίων ισλαμιστών.

Μετά την επίθεση αυτή διαφαίνεται πλέον ότι η Ευρώπη είναι στο έλεος όχι μόνο τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά αντιμέτωπη με ιερό πόλεμο προερχόμενο από τον ISIS και τους ακραίους μουσουλμάνους. Ευθέως το επεσήμανε το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ , αλλά και η κ. Μέρκελ άφησε να εννοηθεί ότι η Γερμανία θα αρχίσει να αλλάζει στάση και θα περιορίσει τις ροές των προσφύγων από τις μουσουλμανικές χώρες. Η επίθεση στην Ρουέν και ο άδικος χαμός ενός φιλήσυχου ιερέα 86 ετών δείχνει το μένος των ακραίων μουσουλμάνων έναντι της ανεκτικής Ευρώπης, που πρώτη εγκαθίδρυσε την ανεξιθρησκία και δεχόταν τους πάντες ανεξαρτήτως θρησκεύματος και ιδεολογίας. Μετά από αυτή την επίθεση όμως πολλά φαίνεται να αλλάζουν στις ευρωπαϊκές χώρες, που δεν μιλούν πλέον για απλή τρομοκρατία, αλλά για θρησκευτικό πόλεμο. Και είναι λογικό ακόμη και ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών που μέχρι τώρα ήταν φειδωλοί σε ακραίες εκφράσεις να οργίζονται και να αφήνουν να φανεί η οργή τους , καθώς αλλάζει συνολικά η κοινή γνώμη. Προκειμένου λοιπόν να υπάρξει πλήρης στροφή των ευρωπαίων πολιτών σε ακραία εθνικιστικά κόμματα, προσπαθούν να δώσουν το μήνυμα ότι η ευρωπαϊκή δημοκρατία θα λάβει πλέον τα μέτρα της και θα απαντήσει στα χτυπήματα αυτά εντός βέβαια του πλαισίου του νόμου και της δικαιοσύνης. Γεγονός είναι βέβαια ότι η Ευρώπη θα αλλάξει όψη. Οι εικόνες που παλαιά βλέπαμε μόνος το Ισραήλ, με περιπολίες στρατιωτών, θα γίνουν καθημερινό φαινόμενο παντού. Ήδη ο Ολάντ, όπως έγραψαν όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, στέλνει στρατό σε όλες τις περιοχές της Γαλλίας. Η περίφημη Σέγκεν θα δεχθεί πλήγματα, καθώς η είσοδος και η έξοδος από κάθε χώρα θα γίνεται πλέον με αυστηρούς ελέγχους. Οι ευρωπαίοι δείχνουν πλέον ότι δεν πρόκειται να είναι «καθιστές χήνες» απέναντι στο φαινόμενο της τρομοκρατίας των ακραίων ισλαμιστών.
http://www.crashonline.gr/