13 Ιουλ 2016

Εκπίπτει του Βουλευτικού αξιώματος ο Κούλης;

Ανέκαθεν προβληματική για τη ΝΔ η οικογένεια Μητσοτάκη. Σήμερα το μεγάλο πρόβλημα της ΝΔ είναι ο Κούλης. Ο εκλεγμένος από την βάση, η οποία όμως δεν γνώριζε ότι είναι σε κακά οικονομικά χάλια, μη μπορώντας να εξυπηρετήσει ούτε μία δόση από το δάνειο που πήρε η εφημερίδα Κήρυκας των Χανίων, της οποίας είναι μέτοχος με ποσοστό 30%. Η οικονομική δυστοκία του Προέδρου της ΝΔ είναι εμφανής...
Το μεγάλο πρόβλημα του Κούλη και της ΝΔ δεν είναι όμως αυτό, αλλά το κατά πολλούς Βουλευτικό ασυμβίβαστο που αποκαλύπτεται. Το άρθρο 57 είναι σαφές: " Τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης, η οποία:
α) Αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή προμήθειες του Δημοσίου ή παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο ή συνάπτει με το Δημόσιο συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα."
Αν δηλαδή η συγκεκριμένη εφημερίδα είχε διακήρυξη, ή διαφήμιση του ευρύτερου δημοσίου, ή παρείχε οποιαδήποτε υπηρεσία στο ευρύτερο δημόσιο τότε ο Πρόεδρος της ΝΔ εκπίπτει του Βουλευτικού αξιώματος.
outsider