21 Ιουλ 2016

Κολλέγιο: Η αποφοίτηση της νέας γενιάς των “τζακιών” που δίνουν “σταθερές” κυβερνήσεις . Παραδοσιακοί μεγαλοαστοί αλλά και σύσσωμη η … κεντροαριστερά!!!

Ρεπορτάζ για τους νέους απόφοιτους του Κολλεγίου Αθηνών φιλοξενεί η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Γόνοι όλων των “γνωστών” ονομάτων της μεγαλοαστικής τάξης του τόπου που ενσαρκώνουν το 80% των οικογενειών, πολιτικών,
επιχειρηματικών, εκδοτικών, που διαχειριζεται επί δεκαετίες τις τύχες αυτού του τόπου και δίνει … “σταθερές” κυβερνήσεις!
Αντιγράφουμε από το parapolitika.gr:
Στις καρέκλες μπροστά από το Μπενάκειο Κτίριο έκατσαν γόνοι ισχυρών οικογενειών από την πολιτική, επιχειρηματική και πνευματική ζωή της Ελλάδας. Ανάμεσά τους ο γιος του αρχηγού της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, τα παιδιά του Λεωνίδα Μπόμπολα του Ακτωρα, που από τον Σεπτέμβριο θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης, και η κόρη του εκδότη του «Πρώτου Θέματος», Τάσου Καραμήτσου. Ακόμα, ο γιος του πρώην εκδότη Αντώνη Λυμπέρη, η κόρη του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, ο γιος του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη, αλλά και ο γόνος της ιστορικής εκδοτικής οικογένειας Τεγοπούλου,, εγγονός του αδελφού του Κίτσου Τεγόπουλου. Ο κατάλογος των γνωστών ονομάτων μεγαλώνει, αν προστεθούν οι μαθητές που έδωσαν πανελλαδικές. Ανάμεσά τους ο γιος του Ολυμπιονίκη και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα, που θα συνεχίσει τις σπουδές του στο φημισμένο αμερικανικό πανεπιστήμιο Yale, η κόρη Κωστέα αλλά και η ανιψιά του Γιώργου Μουρούτη.
Θεωρείται το σχολείο που διαμορφώνει για δεκαετίες τις ελίτ της χώρας, κερδίζοντας δικαίως τον τίτλο του «εκκολαπτηρίου» των ισχυρών, που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Εκατοντάδες πολιτικοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και πανεπιστημιακοί έχουν περάσει από τα θρανία του, όπως και οι γόνοι τους, αποδεικνύοντας ότι το Κολλέγιο Αθηνών αποτελεί ένα κλειστό κλαμπ Παιδείας για την ελληνική άρχουσα τάξη. Μεταξύ άλλων, μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι πρώην πρωθυπουργοί Λουκάς Παπαδήμος και Γιώργος Παπανδρέου και ο επιχειρηματίας Σπύρος Λάτσης. Ακόμα, οι εφοπλιστές Νίκος Τσαβλίρης, Στάμος Φαφαλιός και Νικόλαος Μαυριδόγλου και ο κοσμηματοπώλης Αντώνης Βουράκης.
Επίσης, οι ηθοποιοί Κώστας Αρζόγλου και Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, αλλά και ο σημερινός δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης. Από τα θρανία του φημισμένου σχολείου έχουν περάσει ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και οι πρώην υπουργοί Νίκος Δένδιας, Μάκης Βορίδης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Από το Κολλέγιο Αθηνών αποφοίτησε το 1980 ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Συμμαθητές του την ίδια χρονιά ήταν οι δημοσιογράφοι Αλέξης Παπαχελάς και Νίκος Στραβελάκης.
Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος αποφοίτησε το ’61. Ο σημερινός πρόεδρος του Κολλεγίου, Αλέξανδρος Σαμαράς, αποφοίτησε το ’67 και ο Μιχάλης Λιάπης το ’69. Εναν χρόνο πριν από τον Λουκά Παπαδήμο,το 1965, αποφοίτησε ο διοικητής της ΕΤΕ Μιχάλης Βρανόπουλος. Απόφοιτοι του Κολλεγίου Αθηνών είναι καιο περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και η βουλευτής της Ν.Δ. Γεωργία Μαρτίνου. Ακόμα, ο πρώην υπουργός Σπ. Ταλιαδούρος, η πρώην υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρίστος Δήμας.
http://thefaq.gr/