8 Αυγ 2016

Μιλησε και το πομολο Χρηστος ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ..

ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ το παιδακι που το ανεδειξες ,το σπουδασες και ΤΩΡΑ μας το παιζει σπουδαιος οικονομολος εβγαλε με ανεπιτρεπτο  τροπο την χολη του για την κυβερνηση σου....
ΓΛΥΦΕΙ τον ΚΟΥΛΗ μηπως του κατσει στο μελλον καμμια υπουργικη θεση.'

ΘΑ ειχε καμμια τυχη αυτο το μομολο εαν δεν ητανε γυιος του ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ του γιγαντα που ηταν στενος σου συνεργατης?
ΔΙΚΙΟ εχεις που αναρωτιεσαι που να πας να πολεμησεις για την ΕΛΛΑΔΑ οταν καθημερινα καποιοι επιβεβαιωνουν τον ΚΑΛΛΙΜΑΧΟ σε αυτο το αποφθεγμα <<<Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.>>>
ΠΑΝΤΩΣ το liberal.gr του ΜΟΥΡΟΥΤΗ εαν ειναι κατι εναντιον του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ το αναδημοσιευει
ΔΕΙΤΕ τι ειπε αυτος ο εγκεφαλος Χιστος Σταικουρας,
«Πρώτον. Η ελληνική οικονομία απέκτησε νοσηρό υπόστρωμα από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80. Ενδεικτικά, το δημόσιο χρέος υπερέβη το 100% του ΑΕΠ από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Η χώρα πλήρωνε, π.χ. την περίοδο 2004-2009 για τόκους δανείων που είχαν συναφθεί σε προηγούμενες περιόδους 13 δισ. ευρώ ετησίως.
Δεύτερον. Το αξιακό σύστημα της ελληνικής κοινωνίας είχε αποσαρθρωθεί και οι αγκυλώσεις είχαν εγκατασταθεί για τα καλά και παντού.
Τρίτον. Η χώρα από τα μέσα του 2008 βρέθηκε αντιμέτωπη με την πιο βαθιά παγκόσμια κρίση, η οποία αποσταθεροποίησε, λιγότερο ή περισσότερο, όλες τις οικονομίες του κόσμου.
Τέταρτον. Τα δημοσιονομικά αποτελέσματα του 2009 διαμορφώθηκαν από την εξέλιξη των λογαριασμών μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου του 2010. Άρα τα τελικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν από τις πολιτικές, πράξεις ή παραλείψεις, των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Πέμπτον. Το Ελληνικό Δημόσιο, στις 5 Οκτωβρίου του 2009, δανειζόταν από τις διεθνείς αγορές με χαμηλά επιτόκια (132 μβ.). Μετά, σε λίγους μήνες, ετέθη εκτός αγορών».
Κλείνοντας το άρθρο του επισημαίνει ότι η οικονομική και πολιτική ιστορία της χώρας γράφεται με αριθμούς, κείμενα, μαρτυρίες. Δεν γράφεται τελικά όπως βολεύει κάποιους. Ας μην ματαιοπονούν.