24 Αυγ 2016

“Πουλάνε” στον δικτάτορα Ερντογάν τους Κούρδους ΗΠΑ και Γερμανία!

Η δύση ξεπουλά τους Κούρδους για να κατευνάσει τον “θυμωμένο σουλτάνο Ερντογάν”! Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάϊντεν για τις ΗΠΑ και το Γερμανικό ΥΠΕΞ έκαναν σαφές
ότι οι Κούρδοι θα θυσιαστούν στο βωμό των συμφερόντων τους…
Ο Μπάϊντεν από την Άγκυρα και μετά από την συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ  κάλεσε τους κούρδους αντάρτες να μην περάσουν δυτικά του Ευφράτη ποταμού!
Ο Μπάϊντεν δήλωσε ότι «είπαμε πολύ καθαρά ότι οι δυνάμεις αυτές πρέπει να διασχίσουν εκ νέου τον ποταμό»,  αναφερόμενος στη συμμαχία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), στην οποία η κυρίαρχη δύναμη είναι οι Κούρδοι.
Με απλά λόγια είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος με την θέση της Άγκυρας.Δίπλα του σαφώς ικανοποιημένο ο Τούρκος πρωθυπουργός ζητούσε ακόμη περισσότερα λέγοντας ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επανεξετάσουν την υποστήριξη που προσφέρουν στην οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), για να μειωθεί ο κίνδυνος.
Πριν από τις δηλώσεις Μπάϊντεν αμερικανός αξιωματούχος είχε εκφράσει την υποστήριξη των ΗΠΑ  στην επιχείρηση που διεξάγει η Τουρκία εντός του συριακού εδάφους.
Στηρίζει Τουρκία και η Γερμανία
«Η Τουρκία δρα σύμφωνα με τους στόχους του συνασπισμού εναντίον του λεγόμενου ‘Ισλαμικού Κράτους’ όταν χρησιμοποιεί και στρατιωτικά μέσα εναντίον στόχων του ΙΚ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ και επισήμανε ότι το Βερολίνο «σέβεται το θεμιτό δικαίωμα της Τουρκίας να ενεργήσει εναντίον των τρομοκρατικών δράσεων».
Απαντώντας σε ερώτηση εάν η Τουρκία στρέφεται  στρατιωτικά και  εναντίον του ΡΚΚ, ο κ. Σέφερ παραδέχτηκε ότι «είναι προφανές ότι ένα από τα σημαντικά συμφέροντα της Τουρκίας είναι να μην δημιουργηθεί στην άλλη πλευρά των τουρκοσυριακών συνόρων περιοχή υπό τον πλήρη έλεγχο των Κούρδων». Αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας ως έχει, πρόσθεσε, διότι «η Τουρκία – δικαίως ή αδίκως – υποθέτει ότι υπάρχουν διασυνδέσεις μεταξύ του ΡΚΚ, που και από εμάς χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση, στην τουρκική πλευρά και τουλάχιστον μέρους των Κούρδων στην συριακή πλευρά».
«Το σεβόμαστε και είμαστε της άποψης ότι αποτελεί θεμιτό δικαίωμα της Τουρκίας να ενεργήσει εναντίον των τρομοκρατικών δράσεων και σε αυτό το πλαίσιο την στηρίζουμε», τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
http://www.militaire.gr/