15 Σεπ 2016

«Εχθροί, νεοφιλελευθερισμός- γύπες»

Στους «εχθρούς» της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας στις ημέρες μας και στην ανάγκη αδιάλειπτης υπεράσπισής της αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (φωτό) κατά την ομιλία του στην έναρξη των εργασιών..
του 4ου Ετήσιου Αthens Democracy Forum με θέμα «Religion, Migration Power and Money».

Ο Παυλόπουλος ενέταξε στους εχθρούς της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας τον νεοφιλελευθερισμό και τον... νόμο των αγορών μέσω των οίκων αξιολόγησης λέγοντας ότι «η επικυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού επιχειρεί να βρει προσχηματικό έρεισμα στον νεοφιλελεύθερο μύθο της δήθεν νομοτελειακής αυτορρύθμισης της αγοράς και, συνακόλουθα, της ανάγκης απορρύθμισης, δηλαδή της σταδιακής κατάργησης των κανόνων δικαίου που προβλέπουν παρεμβατική αρμοδιότητα κρατικών οργάνων».

Παράλληλα χαρακτήρισε νεοφιλελεύθερο μύθο τα περί της ανάγκης κατάργησης των παρεμβατικών αρμοδιοτήτων του κράτους, που «οδηγεί στην απομείωση ή και εξαφάνιση και των αρμοδιοτήτων εκείνων οι οποίες διασφαλίζουν την προστασία των οικονομικώς ασθενεστέρων». Τέλος τάχθηκε υπέρ νομικών δημοψηφισμάτων κυρίως για κρίσιμα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά θέματα.
http://www.dimokratianews.gr/