13 Σεπ 2016

Η συμβουλή του Τζιτζικώστα στον Θεοδωράκη: Πρόσεξε μη σου τη στήσουν όπως σε μένα…

Με τον περιφερειάρχη Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, συναντήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Στις κοινές δηλώσεις των δύο πολιτικών,
η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς, με τον Στ. Θεοδωράκη να δηλώνει ότι επιθυμεί τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη ενός νέου αρχηγού ολόκληρης της κεντροαριστεράς, μέσα στους επόμενους τρεις – τέσσερις μήνες.
Ωστόσο η… ατάκα της ημέρας ήρθε από τον Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος είπε, απευθυνόμενος στον κ. Θεοδωράκη: «αν κάνεις τις εκλογές αυτές, αν τις κάνετε τελικά και συμφωνήσετε, φρόντισε τουλάχιστον να μην την πάθεις σαν και εμένα, να σου «τη στήσουν», να σου αναβάλουν τις εκλογές».
Φαίνεται ότι οι «πληγές» που άφησε στο εσωτερικό της ΝΔ η διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού τον περασμένο Ιανουάριο, ακόμη δεν έχουν κλείσει.
Ο Απ. Τζιτζικώστας, το πρόσωπο που φαινόταν ικανό να διεκδικήσει με αξιώσεις την προεδρία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, συνάντησε «τοίχο» όταν συνέβη το φιάσκο με την αναβολή των εκλογών λόγω του τεχνικού προβλήματος της εταιρείας που τις είχε αναλάβει.
Ποιούς από τους συνυποψηφίους του είχε κατά νου ο κ. Τζιτζικώστας όταν έλεγε ότι του «την είχαν στήσει»;
Ο μόνος, πάντως, που είχε υποδείξει τα προβλήματα στη διαδικασία ήταν ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με επιστολή του στον τότε πρόεδρο, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του εφιστούσε την προσοχή σχετικά με την εταιρεία που είχε αναλάβει τη διαδικασία.
Το ερώτημα, ωστόσο, παραμένει αναπάντητο από τότε:
Ήξερε κάτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης;
http://www.altsantiri.gr/