28 Οκτ 2016

Τζο Μπάιντεν: Ο Ομπάμα θα εγείρει και θέμα χρέους κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα

Ανοιχτό άφησε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν το ενδεχόμενο να κάνει συζήτηση και για το χρέος ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, στις 15 Νοεμβρίου.
Μία μέρα μετά την κατηγορηματική..
δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μεσολαβήσει για νέο οικονομικό διακανονισμό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Τζο Μπάιντεν, απαντώντας σε ερώτηση Ελλήνων δημοσιογράφων, μετά το τέλος εκδήλωσης στο OXI Foundation, στην Ουάσινγκτον, απάντησε: «Σας υπόσχομαι ότι θα εγείρει κάθε σχετικό θέμα».
Η ερώτηση ήταν αν ο κ.Ομπάμα θα εγείρει το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Ο κ.Μπάιντεν πρόσθεσε, μάλιστα, ότι είχε κάνει μια μακρά συζήτηση με τον Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια δείπνου.
Νωρίτερα, ο κ. Μπάιντεν είχε μιλήσει με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την ελληνοαμερικανική κοινότητα, αποδεχόμενος το βράδυ της Πέμπτης τιμητική διάκριση, στο ετήσιο δείπνο του OXI Foundation, που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Ειρήνης στην Ουάσιγκτον.
παραπολιτικα