8 Οκτ 2016

Έκανε ο Μπιλ Κλίντον το μοιραίο λάθος...


που θα κοστίσει στη Χίλαρι την Προεδρία;.. 

Σε μια προεκλογική αναμέτρηση, με όρους μαραθωνίου, υπάρχουν αρκετά… pit stops. Στιγμές όπου… κάτι συμβαίνει, οι δρομείς επηρεάζονται, κοντοστέκονται,

επανεξετάζουν τη στρατηγική τους και επανεκκινούν.

Κάθε...
μια από αυτές τις στιγμές, από μόνη της, δεν μπορεί να επηρεάσει την έκβαση της αναμέτρησης. Αν ωστόσο αρχίσει η… πρόσθεση, και μάλιστα με την κατάλληλη σειρά και στην κατάλληλη συγκυρία, το αποτέλεσμα καθίσταται ενδιαφέρον. Και σίγουρα παρεμβατικό.

Στην προεκλογική αναμέτρηση για την Προεδρία των ΗΠΑ, δεν είναι μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ εκείνος που έχει κάνει μια σειρά από αστοχίες, και παρόλαυτά συνεχίζει να διεκδικεί επί ίσοις όροις τον Λευκό Οίκο απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον, αξιοποιώντας κατά κύριο λόγο τη βαθιά και μη αναστρέψιμη τοξικότητα την άλλοτε Πρώτης Κυρίας και πρώην Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Κάνει και η Χίλαρι το… κομμάτι της σε γκάφες.

Και όχι μόνο η Χίλαρι. Αλλά και ο Μπιλ Κλίντον. Ο πιο δημοφιλής Πρόεδρος στην Ιστορία των ΗΠΑ μετά τον Κένεντι και… πριν τον Ομπάμα, που στις προεδρικές εκλογές του 2012 διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επανεκλογή του προφήτη της Αλλαγής με αντίπαλο τον Μιτ Ρόμνεϊ.

Οι πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ, μετρούν εδώ και σχεδόν τρεις ημέρες τον απόηχο μιας άγαρμπης αποστροφής του Μπιλ Κλίντον κατά του Συστήματος Υγείας που προώθησε ο Μπαράκ Ομπάμα. Το… θρυλικό Obamacare, που ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου θεωρεί κορυφογραμμή της υστεροφημίας του.

Ο Μπιλ Κλίντον το χαρακτήρισε αρχικά… “τρελό”, στη συνέχεια προσπάθησε να διορθώσει την ηχώ της παρέμβασής του, η ζημιά ωστόσο φαίνεται ότι έγινε. Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη, έως οριακή στροφή της μάχης για τον Λευκό Οίκο, την ώρα που η Χίλαρι Κλίντον επιχειρεί να πείσει την “καρδιά” της κοινωνικής βάσης που στήριξε το 2008 και το 2012 τον Μπαράκ Ομπάμα, να φτάσει στην κάλπη και να ψηφίσει αυτή τη φορά την ίδια, έστω και με… μισή καρδιά, η απαξίωση του Obamacare από τον Μπιλ Κλίντον, ίσως ήταν η… πισώπλατη μαχαιριά που πάντοτε ανησυχούσε τους υποστηρικτές του σημερινού Προέδρου.

Πόσο πιθανό λοιπόν είναι, ο πιο χαρισματικός πολιτικός που πέρασε από την Αμερική… προ Ομπάμα, να έκανε ένα τόσο μοιραίο λάθος; Αρκετά πιθανό, απαντούν εκείνοι που διαβάζουν τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων. Και κάπου εκεί, επανέρχεται στη μνήμη εκείνη η περίεργη… ψεκασμένη απορία, για το κατά πόσο ο Μπιλ Κλίντον θέλει πραγματικά να δει τη Χίλαρι Πρόεδρο των ΗΠΑ...

ysterografa.gr