4 Δεκ 2016

Από 1/1/2017 στη “φόρα” τα ονόματα των Ελλήνων που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό (Αγγλία, Λουξεμβούργο, Παναμάς)

Σφίγγει” ο κλοιός για χιλιάδες καταθέτες από πολλές χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους και 60.000 Έλληνες, από την 1η Ιανουαρίου 2017 αφού θα τεθεί σε εφαρμογή το
 Κοινό Πρότυπο Αναφοράς (Common Reporting Standard, CRS).
Το CRS αφορά την ενημέρωση των φορολογικών αρχών κάθε χώρας για τα λεπτομερή στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και άλλων περιουσιακών στοιχείων που διατηρούν οι πολίτες τους σε χώρες του εξωτερικού.
Δηλαδή οι ελληνικές φορολογικές αρχές θα ενημερωθούν αναλυτικά για κάθε λογαριασμό και άλλα περιουσιακά στοιχεία που διατηρούν Έλληνες πολίτες στις 31 Δεκεμβρίου 2016 σε πολλές δεκάδες χώρες, από την Αγγλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και την Ελβετία μέχρι τη Σιγκαπούρη, το Μονακό, τον Παναμά και τον Χονγκ Κονγκ.
Από τον Ιανουάριο, στην εφαρμογή του CRS θα συμμετάσχουν 54 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ενώ από τον Ιανουάριο του 2018 ο αριθμός των χωρών θα αυξηθεί κατά 47.
Όσοι διαθέτουν χρήματα στο εξωτερικό τα οποία δικαιολογούνται από τα περιουσιακά τους στοιχεία και έχουν φορολογηθεί δεν έχουν λόγο να ανησυχούν.
Όμως χρήματα που δεν δικαιολογούνται δεν κινδυνεύουν απλώς με πρόστιμο, αλλά σχεδόν με αφανισμό…
Πηγή: enikonomia.gr