12 Δεκ 2016

Η Ν.Δ. «ξέχασε» να καταθέσει στεφάνι στου Μακρυγιάννη!

Μπορεί στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ στελέχη που πρόσκεινται στη Ν.Δ. και ευρύτερα στον κεντροδεξιό χώρο να δίνουν σταθερά το «παρών» ως προσκεκλημένοι, ωστόσο σε σημαντικές ιστορικές επετείους, όπως η εκδήλωση εορτασμού της 72ας Επετείου Μάχης του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη την ..
προηγούμενη Κυριακή, η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει να είναι απούσα. Κάποιοι προφανώς έκριναν σκόπιμο -ή απλά παρέβλεψαν- κανείς εκπρόσωπος του κόμματος να μην καταθέσει στεφάνι προς τιμήν της μνήμης των Πεσόντων υπέρ Πατρίδας στη Μάχη των Αθηνών τον Δεκέμβριο του 1944, προκαλώντας έτσι εύλογα ερωτήματα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών, με κορυφαία στιγμή το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Πεσόντων που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη. Παλαιοί και νέοι ΟΝΝΕΔίτες ήταν εκεί για τις «νενομισμένες τιμές στους αγωνιστές της Ελευθερίας του Εθνους και της Δημοκρατίας», ενώ από τα πολιτικά κόμματα το «παρών» έδωσαν η Χρυσή Αυγή και ο ΛΑΟΣ, η Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη, όχι όμως η Ν.Δ.

Ο πανηγυρικός λόγος αναγνώστηκε από τον υποστράτηγο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας Σπ. Ασημακόπουλο, ο οποίος έκανε αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της Μάχης των Αθηνών και υπογράμμισε τη σημασία της θυσίας των 162 πεσόντων ανδρών της Χωροφυλακής στου Μακρυγιάννη, για να μην επιβληθεί η δικτατορία που ήθελε διά των όπλων να επιβάλει το ΚΚΕ. Επειτα σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο υποστράτηγος ε.α. κ. Δανιάς Ευάγγελος, πρόεδρος της ΕΑΑΣ Αθηνών.

Αντίθετα, σε κομματική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Περισσός για τη θέση της γυναίκας στον ΔΣΕ στη Λαμία με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα και παρόντος του Δημήτρη Κουτσούμπα παρέστησαν αρκετά στελέχη της απέναντι πλευράς. Ανάμεσά τους, ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης (πρώην βουλευτής της Ν.Δ.), ο αντιδήμαρχος (πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ) και ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Δύο εκδηλώσεις τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, από τις οποίες πάντως μπορούν να προκύψουν αρκετές θλιβερές διαπιστώσεις.

http://www.dimokratianews.gr/