3 Δεκ 2016

Στα κρύα του λουτρού οι άστεγοι

Αθήνα: Κλειστός ένας από τους τρεις θερμαινόμενους χώρους του δήμου
Ρεπορτάζ
Στάθης Βασιλόπουλος
Φωτό: Δημήτρης Γκολφομήτσος
Σε γκάφα ολκής, στις πλάτες των αστέγων που υπέφεραν τις
τελευταίες ημέρες από το δριμύ ψύχος το οποίο «απλώθηκε» στην πρωτεύουσα, υπέπεσε ο Δήμος Αθηναίων. Το πρωί της Τετάρτης, η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι διαθέτει τρεις θερμαινόμενους χώρους στο κέντρο της Αθήνας «για την προστασία των συμπολιτών μας από τις χαμηλές θερμοκρασίες».

Οι τρεις αυτοί χώροι, με 24ωρη μάλιστα στελέχωση προσωπικού, βρίσκονται στο κτίριο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, επί των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας, στη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου, στη γωνία των οδών Μαμούρη και Δύμης, και στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, στην οδό Ταϋγέτου 60.

Στη Γκράβα
Οι δύο πρώτοι χώροι λειτούργησαν κανονικά, αλλά, όπως διαπίστωσε η «δημοκρατία», η αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, στο Γαλάτσι, δεν άνοιξε τις πόρτες της για τους αστέγους ούτε το βράδυ της Τετάρτης αλλά ούτε και χθες.
«Δεν δεχόμαστε αστέγους στους χώρους μας φέτος τον χειμώνα. Δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση. Πιθανόν να πρόκειται για λάθος, δεν μπορούμε να δώσουμε κάποια εξήγηση» δήλωσαν οι υπεύθυνοι του πολιτιστικού κέντρου.
Οι ίδιοι, μάλιστα, είχαν αναρτήσει στην πόρτα του κτιρίου ανακοίνωση με τις θερμαινόμενες αίθουσες, στην οποία αναγράφονταν οι χώροι στην 4η Δημοτική Κοινότητα, στη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου και στο Καταφύγιο Αγάπης και Συμπαράστασης στην Ευριπίδου. Ουδείς γνωρίζει ποιος ευθύνεται για αυτή την «αστοχία». Το σίγουρο είναι ότι όποιος άστεγος αναζήτησε καταφύγιο εκεί ήρθε αντιμέτωπος με το λουκέτο στην πόρτα της εισόδου...
http://www.dimokratianews.gr/