17 Ιαν 2017

Το ΣΤΕ ακυρωσε αποφαση του ΔΕΝΔΙΑ...ο νεοφιλελευθρος ΚΟΡΚΙΔΗΣ βγηκε να πει οτι η αποφαση μιλησε στην ψυχη της αγορας..

ΠΑΕΙ και η προταση του ΚΟΥΛΗ που θελει η αγορα να ειναι παντα ανοικτη...ΑΥΤΗΝ την αποφαση ΚΟΥΛΗ θα την σεβαστεις?Ο δε ΚΟΡΚΙΔΗΣ ειναι ενας ασυλληπτος καρεκλοκενταυρος...
ΥΠΕΓΡΑΨΕ μεσα στους 50 που προτειναν τον ΚΟΥΛΗ για αρχηγο και τωρα το παιζει με τους εμπορους!!!!
Η καρεκλα κανει θαυματα ΒΑΣΙΛΑΚΗ.....

Την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε 3 περιοχές της χώρας αντισυνταγματική σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.
«Η απόφαση του ΣτΕ για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, μίλησε στη ψυχή της ελληνικής αγοράς & δικαίωσε τις θέσεις της ΕΣΕΕ, υπέρ της μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης», επισήμανε ο Βασίλης Κορκίδης.
Πιο συγκεκριμένα, με την υπ΄ αριθμ. 100/2017 απόφασή τους, έγινε δεκτή η αίτηση της ΕΣΕΕ, των επαγγελματικών ενώσεων και εμπόρων που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 7.7.2014 υπουργική απόφαση, που επέτρεπε δοκιμαστικά τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στις εξής περιοχές:
  •  Αττικής: α) Ιστορικό κέντρο Αθηνών και β) Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου,
  • Κεντρική Μακεδονία: α) Ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης και β) Χαλκιδική και
  • Νότιο Αιγαίο: Οι Δήμοι: α) Ρόδου, β) Κω, γ) Σύρου Ερμούπολης, δ) Μυκόνου και ε) Θύρας.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι η νομοθετική εξουσιοδότηση στον υπουργό Ανάπτυξης να εκδίδει απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, «χωρίς συγκεκριμένο προσδιορισμό», είναι αντίθετη στο άρθρο 43 του Συντάγματος που επιτάσσει για παρόμοια θέματα να εκδίδονται Προεδρικά Διατάγματα και όχι υπουργικές αποφάσεις.
Να σημειωθεί ότι στην απόφαση καταγράφονται τα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, σε σχέση με την αργία της Κυριακής.