16 Ιαν 2017

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τον νεο αριστο που επελεξε ο ΚΟΥΛΗΣ για την Ν.Δ.......ΕΓΡΑΦΕ οτι η μονη ελπιδα για τον τοπο ΕΙΝΑΙ το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ....ΜΑΛΛΟΝ ειστε για τα μπαζα εκει στην Νεα Δημοκρατια

Οποιος μαλακας εστελνε βιογραφικο του κανουν σεμιναριο και επειτα με σφραγιδα πολιτικο στελεχος..
Οπου ΚΝΙΤΗΣ,γυιος λαμογιου,ΠΑΣΟΚΟΣ και καθε μαλακας της πιατσας εγινε στελεχος στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του ΚΟΥΛΗ
δειτε τι εγραφε ο ο ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΛΟΠΟΥΛΟΣ που ειναι μεσα στους 15 αριστους του
ΚΟΥΛΗ....στην προσωπικη του σελιδα

Λαϊκισμός;;; Όχι κ. Μητσοτάκη.


Δεν είχα καμία διάθεση στο λιγοστό αυτό τον καιρό ελεύθερο χρόνο που έχω, να γράψω στο μπλοκ μου, ιδιαίτερα για θέματα πολίτικης , αφού λίγο πολύ όλοι για πολιτική συζητάμε και επιπλέον δεν ένιωθα ότι είχα και πολλά να προσθέσω στον πλημμυρισμένο από πολιτική αυτές τις μέρες δημόσιο διάλογο .
Αποφάσισα όμως να καταθέσω μερικές σκέψεις μου με αφορμή τα παρακάτω που έγραψε στο status στο προφίλ του στο facebook ο (ιντερνετικός) μου φίλος και πολύ συμπαθής σε εμένα νέος πολιτικός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γράφει:

"Οι αθρόες παροχές που υπόσχεται ο κ. Παπανδρέου κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα τα ήδη δύσκολα δημόσια οικονομικά και να γυρίσουν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω. Πίστευα ότι ακόμα και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι μικροπολιτικές πρακτικές τις δεκαετίας του ΄80 δεν θα είχαν θέση στην δεκαετία του 2000. Αλλά δυστυχώς για άλλη μία φορά το ΠΑΣΟΚ μας διαψεύδει"

Αγαπητέ κ. Μητσοτάκη.

Ακούω τον τελευταίο καιρό τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κατηγορούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι προσφεύγει όλο και περισσότερο, λέτε, στο λαϊκισμό και και στην παροχολογια.

Φαντάζει οξύμωρο να κατηγορούν για παροχολογια αυτοί πού όπως όλοι θυμόμαστε πριν λίγα χρόνια έταζαν τα πάντα στους πάντες πριν ανέλθουν στην εξουσία, για να μην δώσουν τίποτα σχεδόν απ` όσα έταζαν όταν βρέθηκαν να κυβερνούν, παρά μόνο στους λίγους, μόνο στους ισχυρούς.

Ακόμη πιο οξύμωρο φαντάζει σε όλους μας, να μιλούν για λαϊκισμό αυτοί που χάιδεψαν ασύστολα τα αυτιά του λαού, καλλιεργώντας την μισαλλοδοξία καπηλευόμενοι ακόμη και τα ταπεινά του θρησκευτικά αισθήματα, πρωτοστατώντας στο ζήτημα των ταυτοτήτων βάζοντας την υπογραφή τους σε μια από τις μεγαλύτερες πληγές του δημοσίου βίου .


Είναι επίσης άδικο να κατηγορείται για λαϊκισμό ένας άνθρωπος όπως ο Γ. Παπανδρέου, που έδωσε μάχες κόντρα σε λογικές χαϊδέματος αυτιών, κόντρα σε διαφόρων ειδών αναχρονισμούς όπως πολλές φορές έχετε και εσείς δώσει τέτοιες μάχες στο χώρο σας κ Μητσοτάκη, ένας άνθρωπος που εισήγαγε ένα σωρό καινοτομίες στην σύγχρονη πολιτική πρακτική όπως η δημόσια διαβούλευση η συμμετοχική δημοκρατία, η υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών και πολλά άλλα.


Αλλά δεν ήθελα αυτό να σχολιάσω.

Ήθελα μονό να σας πω ότι ακούγοντας επανειλημμένα τα στελέχη της παράταξης σας (αλλά και ενθυμούμενος προ 2004 στελέχη του ΠΑΣΟΚ)να μιλούν για τα δύσκολα οικονομικά που δήθεν δεν αφήνουν περιθώρια για παροχές προς τους αδύνατους, την ιδία ώρα που το κράτος καταντά έρμαιο στα χέρια των λίγων και δυνατών, λάφυρο των απανταχού ημετέρων, οργίζομαι.


Αν κάτι έχει ανάγκη αυτή η χωρά κ Μητσοτάκη, είναι να μπει τέλος στην ασυδοσία των εχόντων. Πρέπει οπωσδήποτε να θεσπιστεί υψηλότατη φορολογία εισοδήματος αντίστοιχη με αυτή των δυτικών χώρων. Τα εισοδήματα ΟΛΑ πρέπει να φορολογούνται τουλάχιστον κατά 1/3

Αν κάτι έχει έμμεση ανάγκη η οικονομία είναι να περιοριστεί επιτέλους η φοροδιαφυγή. Οποιος εχει επισκεφτεί ένα σωρό γιατρούς τα τελευταία χρόνια, πληρώνοντας μια περιουσία, χωρίς να πάρω ΠΟΤΕ ούτε μια απόδειξη, το ξέρει καλά. Έχω αγοράσει πολλές χιλιάδες ευρώ ανταλλακτικά σε τιμές σαφέστατης αισχροκέρδειας χωρίς να μου κόψουν ούτε μια απόδειξη. Θέλετε και αλλά παραδείγματα; Νομίζω πως σας είναι λίγο πολύ γνωστά.


Αν κάτι χρειάζεται η κοινωνία είναι να μπει επιτέλους ένα κατώτερο όριό διαβίωσης. Τα 500 ευρώ είναι μια καλή αρχή. Που θα βρεθούν τα λεφτά, το ξέρετε.

Αν κάτι χρειάζεται ο απλός πολίτης που δεν έχει τα χρήματα να βρει λύσεις εκεί όπου μπορεί κάνεις εύκολα να βρει, είναι να σταματήσει έμμεσα η απαξίωση των κρατικών νοσοκομείων.


Αν κάτι έχει ανάγκη η ελληνική οικογένεια είναι να μπει ένα φρένο στην κατρακυλά της δημοσίας παιδείας.


Η κοινωνία μας δεν αντέχει άλλο την σύγχρονη βαρβαρότητα κ. Μητσοτάκη.

-Κάνεις νέος να μην ξαναδουλέψει στα απαράδεκτα stage...

-Κάνεις ποτέ να μην ξαναδουλέψει ανασφάλιστος.


-Κάνεις να μην αφήνεται στο έλεος της ακραίας φτώχειας. και πιστέψτε με , την γνωρίζω πρόσωπο με πρόσωπο.


Όλα αυτά και πολλά ακόμη υπόσχεται ο Γ. Παπανδρέου. 


Για όλα αυτά και πολλά ακόμη έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στο Γιώργο Παπανδρέου
Ο Γιώργος έχει τη δύναμη και τη βούληση να το κάνει; Πιστεύουμε πως ναι. Και περιμένουμε να το αποδείξει. Εδώ θα `μαστέ και πρώτοι εμείς θα τον κατακρίνουμε σκληρά. Εμείς οι απλοί πολίτες, οι άνθρωποι του μόχθου. Οι άνεργοι νέοι, οι χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, όσοι δεν αντέχουμε άλλο την καταπίεση των τελευταίων χρόνων.Όσοι έχουμε ανάγκη την αλλαγή.


Δεν είναι όμως λαϊκισμός όλα τα παραπάνω κ. Μητσοτάκη. Είναι η πραγματικότητα.

Είναι η ανάγκη μας, είναι η ελπίδα μας.

Ίσως, η τελευταία μας ελπίδα ….

http://nikoslioliopoulos.blogspot.gr/2009/09/blog-post_24.html?m=1