17 Φεβ 2017

Αυτογκόλ Κυριάκου (που εξέθεσε 16 βουλευτές του) για το Τάμα του Εθνους

Με μια κίνηση που προκάλεσε ερωτήματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχρέωσε τους 16 βουλευτές της Ν.Δ. να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους από ερώτηση στη Βουλή για την υλοποίηση του Τάματος του Εθνους. Για τον πρόεδρο της Ν.Δ., ύστερα από αυτή την αναδίπλωση που επέβαλε
, το ερώτημα που γεννάται είναι ποιο στρατόπεδο επιλέγει και κατά πόσο τελικά επηρεάζεται από τους εθνομηδενιστές και τους αποκαλούμενους «Σκυλακάκηδες».
Αλλωστε, η εκπλήρωση του τάματος για την ανέγερση του Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα αποτελεί και μια επένδυση -χωρίς χρήματα του Δημοσίου, αλλά ιδιωτών-, που, εκτός από θέσεις εργασίας, θα επιφέρει τελικά και έσοδα στο κράτος. Τελικά, θέλει ή όχι τις επενδύσεις ο κ. Μητσοτάκης;
Υπόσχεση
Το Τάμα του Εθνους είναι η υπόσχεση που είχε δώσει το 1829 η Εθνοσυνέλευση του Αργους σχετικά με την ανέγερση Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στον Θεό για τη βοήθειά του στην επιτυχία της Επανάστασης.
Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα μετά το προχθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ορθόδοξης Αλήθειας», με αφορμή την προσφυγή στη Δικαιοσύνη του προέδρου του σωματείου Οι Φίλοι Του Τάματος του Εθνους Ιωάννη Αναγνωστόπουλου, προκειμένου να αποκαλύψει τι συνέβη με τα χρήματα (950.000.000 δραχμές) που συγκεντρώθηκαν κατά την περίοδο 1967-1973 και προορίζονταν για να χτιστεί ναός υπέρ των αγωνιστών του '21. Οι βουλευτές ρωτούσαν στην κοινοβουλευτική τους παρέμβαση αν η κυβέρνηση προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα παραχώρησης αντίστοιχης με τις ανάγκες του έργου έκτασης σε κατάλληλη περιοχή, σύμφωνα με το αίτημα των πολιτών και του φορέα που εγκρίνουν το θέμα.
Παράλληλα, αναρωτιούνταν αν και κατά πόσο υπάρχουν άλλος προγραμματισμός και συγκεκριμένο σχέδιο για την υλοποίηση του έργου. Οι 16 βουλευτές της Ν.Δ. που αναγκάστηκαν να αποσύρουν τις υπογραφές τους είναι οι Γ. Κασαπίδης, Γ. Γιακουμάτος, Γ. Μαρτίνου, Κ. Παπακώστα, Κ. Σκρέκας, Θ. Δαβάκης, Σ. Αναστασιάδης, Χ. Μπουκώρος, Γ. Βαγιωνάς, Σ. Γιαννάκης, Θ. Καράογλου, Β. Μπασιάκος, Ε. Ράπτη, Κ. Βλάσης, Δ. Κυριαζίδης και Κ. Κατσαφάδος.

http://www.dimokratianews.gr