22 Φεβ 2017

Έρχεται η κατάργηση των φοροαπαλλαγών από το 2018 - «Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση αφορολόγητο και φορολογικοί σνυτελεστές

Δεν είναι μόνο το αφορολόγητο, δεν είναι μόνο οι συντάξεις. Τα έσοδα πρέπει να αυξηθούν με κάθε τρόπο και έρχεται και η κατάργηση των φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει στα φυσικά πρόσωπα.

Η κατάργηση δεν θα σπάσει στα δύο, όπως φημολογείται για τη μείωση του αφορολόγητου, ούτε θα μετατεθεί για αργότερα, όπως θέλει η κυβέρνηση να γίνει με της συντάξεις.
Θα έρθει άμεσα από το 2018.
Ποιες φοροαπαλλαγές βρίσκονται στο στόχαστρο;
Στο τραπέζι της διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών που επανέρχονται από Τρίτη βρίσκεται η κατάργηση της απαλλαγής για ιατρικά έξοδα που είναι σήμερα στο 10% επί της δαπάνης εφόσον το συνολικό ποσό της δαπάνης ξεπερνά το 5% του εισοδήματος του φορολογούμενου και  της έκπτωσης φόρου 1,5% που γίνεται στην παρακράτηση μισθωτών και συνταξιούχων.
Κακά τα ψέματα, αυτό που τρομάζει την κυβέρνηση είναι η μείωση του αφορολογήτου χωρίς να κατέβουν οι φορολογικοί συντελεστές. Εάν δεν κατέβουν ένας νυν χαμηλόμισθος κινδυνεύει να πληρώσει μέχρι και 600 ευρώ φόρο επιπλέον.
600 ευρώ που δεν θα τα έχει αφού απλούστατα θα τα έχει καταναλώσει στο φαγητό του.
22% συντελεστής είναι πολύ υψηλός. Η κυβέρνηση θέλει έναν συντελεστή γύρω στο 10% αλλά οι δανειστές οι οποίοι νομίζουν ότι μισθοί των 600 ευρώ είναι επιπέδου Ροκφέλερ έχουν διαφορετική άποψη.