13 Φεβ 2017

Υπουργός του Σαμαρά, δημοσιογράφοι και πασίγνωστος τηλεπαρουσιαστής στη λίστα με τις πιο σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής

4.630 ονόµατα φυσικών προσώπων και εταιρειών, κυρίως off shore, που αποφασίστηκε να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα, περιλαμβάνει πολυσέλιδη λίστα που έχουν  στα χέρια τους οι ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουµένων Μεγάλου Πλoύτου).

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο κατάλογος περιλαµβάνει πρώην υπουργούς, βιομηχάνους, καναλάρχες, δημοσιογράφους, πρωτοκλασσάτα ονόματα της τηλεόρασης και γνωστό τηλεπαρουσιαστή.
Στον κατάλογο των ελεγχομένων προσώπων περιλαμβάνονται υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά μαζί με την σύζυγό του ενώ ως ύποπτοι για φοροδιαφυγή ελέγχονται βουλευτής και πρωην βουλευτής, πρώην δήμαρχοι που έχει ακουστεί ότι έχουν παχυλότατες καταθέσεις.
Τη λίστα του ΚΕΦΟΜΕΠ συμπληρώνουν ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ και καταζητούμενος επιχειρηματίας για μεγάλο σκάνδαλο. Ελέγχονται επίσης μέλη εφοπλιστικών οικογενειών, αλλά δικηγόροι, όπως επίσης γιατροί, πλαστικοί χειρουργοί και μηχανικοί.
Στον κατάλογο εντοπίζει κανείς εκπροσώπους του δημοσιογραφικού κόσμου, με πρωτοκλασσάτα ονόματα της τηλεόρασης να φιγουράρουν ανάμεσα σε εφοπλιστές και βιομηχάνους. Μεταξύ αυτών και ο τηλεπαρουσιαστής μιας εκ των δημοφιλέστερων εκπομπών της ελληνικής τηλεόρασης, μαζί με συγγενικό του πρόσωπο...