28 Φεβ 2017

Φιάσκο πάλι με τη δίκη της Siemens!

Αυτή τη φορά δεν έγινε η συνεδρίαση (που διεκόπη για τις 6 Μαρτίου) λόγω έλλειψης χώρου. «Περίεργες» συμπτώσεις
Από τον
Παναγιώτη Στάθη
Από φιάσκο σε φιάσκο, λόγω τεχνικών
γραφειοκρατικών προβλημάτων, οδηγείται και πάλι το ελληνικό κράτος, αφού η κορυφαία δίκη διαφθοράς στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αυτή για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, άρχισε, για να διακoπεί αμέσως για τις 6 Μαρτίου.
Εν ολίγοις, η αίθουσα ήταν πολύ μικρή για να χωρέσουν δικηγόροι και κατηγορούμενοι, με αποτέλεσμα να ψάχνουν άλλον χώρο, ενώ μια δικαστής της σύνθεσης δήλωσε κώλυμα, με αποτέλεσμα, ελλείψει δεύτερου αναπληρωτή (ο πρώτος αντικαθιστά τη δικαστή, αλλά πρέπει να υπάρχει και δεύτερος - και δεν βρέθηκε διαθέσιμος), ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι «δεν μπορεί να συγκροτηθεί το δικαστήριο» και διέκοψε τη διαδικασία πριν αρχίσει.
Η δίκη θα αρχίσει στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, η οποία είναι πολύ μεγάλης χωρητικότητας, αλλά ήδη φιλοξενεί τις δίκες της Χρυσής Αυγής, του Ακη Τσοχατζόπουλου κ.λπ.

64 κατηγορούμενοι
Το φιάσκο του περασμένου καλοκαιριού, με τη μη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος που οδήγησε στην αναβολή της δίκης, δεν στάθηκε, όπως όλα δείχνουν, αφορμή για να γίνει καλύτερος συντονισμός για μια υπόθεση που αφορά τη σύμβαση Siemens - ΟΤΕ, γνωστή και ως «σύμβαση 8002», η οποία υπογράφτηκε πριν από 20 χρόνια (!), ενώ η δικαστική διερεύνηση άρχισε πριν απο 11 χρόνια! Για την υπόθεση δικάζονται 64 κατηγορούμενοι. Παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση έχουν καταθέσει το Ελληνικό Δημόσιο για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη για το ποσό των 5.000.000 ευρώ ο ΟΤΕ, ένας πολίτης-μέλος του ΔΣΑ, αλλά και το υπό σύσταση σωματείο Ενωση Προσώπων Πολιτών, το οποίο εκπροσωπείται από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
http://www.dimokratianews.gr/