1 Μαρ 2017

Aπομάκρυνση του σεναρίου των εκλογών «βλέπει» τώρα η ΝΔ

Ως ισχυρό σήμα ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα κάνει οτιδήποτε να παραμείνει όσο μπορεί περισσότερο στην εξουσία, εκλαμβάνονται από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, οι τελευταίες ενέργειες της κυβέρνησης, παρά τα προβλήματα...
και τα αγκάθια που υπάρχουν στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.
Στην ηγετική ομάδα της ΝΔ άρχισε να διαμορφώνεται η άποψη πως η χώρα κινείται σε μακρά προεκλογική περίοδο και ως εκ τούτου η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να επαναπροσδιορίσει την στρατηγική της και όπως λένε και ορισμένα στελέχη της να έχει στο σχέδιό της και το σενάριο της μακράς προεκλογικής περιόδου με ότι αυτό σημαίνει για τη χώρα.
Στο επιτελείο της ΝΔ αποκωδικοποιούν τα μηνύματα που εκπέμπονται από το Μέγαρο Μαξίμου εν μέσω της διαπραγμάτευσης και προσπαθούν να εξάγουν συμπεράσματα ως προς τον τελικό σχεδιασμό του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά το γεγονός πως η δεύτερη αξιολόγηση παραμένει ανοικτή δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, άρα και κάλπες.
Στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη επισημαίνουν ότι ο Πρωθυπουργός ακολουθεί μια αμφίσημη στάση και επί της ουσίας δεν μπορούν να προβλέψουν με ασφάλεια εάν έχει αποκλειστεί ή όχι το εκλογικό σενάριο. Πάντως αυτό που λένε με νόημα η ηγεσία της ΝΔ είναι πως η κυβέρνηση με όσα γίνονται γνωστά υπογράφει επί της ουσίας "πιστοποιητικό μνημονιακών φρονημάτων".
Σε αυτό το κλίμα η ηγεσία της ΝΔ θα προσπαθήσει να αποδομήσει πλήρως την επικοινωνιακή προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «σκληρής, εθνικής διαπραγμάτευσης» και ειδικά το αφήγημα περί αντιμέτρων, ενώ την ίδια στιγμή θα επιχειρεί να αναδείξει τις αντιφάσεις της κυβερνητικής πολιτικής σε συνδυασμό με την προβολή των δικών της θέσεων.
Το ενδεχόμενο να παραταθεί η προεκλογική περίοδος εκ των πραγμάτων θα αναπροσαρμόσει και την στρατηγική του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει όμως η Ν.Δ. θα συνεχίσει τη δουλειά της χωρίς να αλλάζουν πολλά στο σχέδιο της.
"Εμείς θα έχουμε χρόνο να ετοιμαστούμε καλύτερα, αλλά η χώρα δεν αντέχει άλλο και πρέπει να γίνουν εκλογές" τονίζουν κεντρικά στελέχη.
http://www.thetoc.gr