24 Μαρ 2017

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΩΣ: «ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΧΑΤΙΡΑΚΙΑ, ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»!

karamanlis-rousopoulos
Δικαιωμένος και σαφώς ανανεωμένος μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, χωρίς έπαρση, αλλά με ψηλά το κεφάλι, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο πάλαι ποτέ κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή,
εμμέσως πλην σαφώς, μιλώντας στην εφημερίδα «AXIA news» -ΑΞΙΑ του Σαββατοκύριακου, που εκτάκτως λόγω εθνικής επετείου κυκλοφορεί από Παρασκευή 24/3- και στους δημοσιογράφους Νατάσα Μποϊλέ (και στον υπογράφοντα Πάρι Κουρτζίδη), δείχνει ξεκάθαρα τους σκευωρούς τού δήθεν σκανδάλου για το Βατοπέδι…
«Με χτύπησαν άνθρωποι των ΜΜΕ, που είχαν προβλήματα με την δικαιοσύνη, ίσως γιατί περίμεναν από εμένα χατιράκια που δεν τους έκανα…», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος, ενισχύοντας έτσι και την καταγγελία του γνωστού ποινικολόγου Περικλή Σταυριανάκη* ο οποίος, όπως δηλώνει αποκλειστικά στο RPNTV.gr «ο Κοντομηνάς την ημέρα που η τότε εισαγγελέας Εφετών (σήμερα εισαγγελέας Αρείου Πάγου) Ξένια Δημητρίου παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης του καναλάρχη και -τότε- ιδιοκτήτη ασφαλιστικής εταιρείας, Δημήτρη Κοντομηνά, για απάτη 220.000.000 ευρώ, περίπου, σε βάρος Ελλήνων της Νοτίου Αφρικής, ξεκίνησε το ίδιο βράδυ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού του να παίζει το δήθεν σκάνδαλο Βατοπεδίου».
Ο κ. Ρουσόπουλος, προσθέτει μάλιστα ότι «αν ψάξει κανείς στο διαδίκτυο θα βρει τους δημοσιογράφους και τον τηλεοπτικό σταθμό που καταδίκασα για όσα συκοφαντικά είπαν εναντίον μου».
Αναφερόμενος στην πολιτική εκμετάλλευση του θέματος από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή, που είχε ως αποτέλεσμα να έρθει στην εξουσία ο Γ. Παπανδρέου, να ακυρωθεί η κατασκευή των ρώσικων αγωγών, αλλά και να μπει η χώρα σε ΔΝΤ και μνημόνιο, δηλώνει με νόημα ότι «δεν ήταν μόνο πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επιχείρησαν να τον σπιλώσουν, αλλά και της ΝΔ, που τώρα δεν βρίσκονται στα κοινοβουλευτικά έδρανα»…
Ερωτηθείς για το αν πρέπει η ΝΔ να συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ και ειδικά για το αν πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συνεργαστεί με τον πολιτικό χώρο στους κόλπους του οποίου βρίσκονται «σκευωροί» του δήθεν σκανδάλου του Βατοπεδίου, που δολίως είχαν προς στιγμήν επιχειρήσει να αποκρύψουν στοιχειά από την ελληνική δικαιοσύνη σε μια προσπάθεια να σπιλώσουν τον Καραμανλή και τα στελέχη της κυβέρνησης του, δείχνει να βάζει πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον: «Ας ξεχωρίσουμε τα πράγματα. Οι συνεργασίες των κομμάτων γίνονται για το καλό της Δημοκρατίας και της χώρας. Το 1989, ο Χαρίλαος Φλωράκης, όταν τον κατηγόρησαν για τη συνεργασία με τη ΝΔ, απάντησε πως θα συνεργαστεί και με τον διάβολο ακόμη, αν αυτό απαιτεί το συμφέρον του τόπου».
Μιλώντας δε για το αν πρόκειται να πολιτευτεί ξανά, τώρα που δικαιώθηκε ηθικά και νομικά, δηλώνει ότι, «όπως κάποτε, έτσι και τώρα έχει δουλειά, ωστόσο, το σκέφτεται, το σταθμίζει, το ζυγίζει, κι όταν είναι έτοιμος θα ανοίξει τα χαρτιά του». Εν τούτοις, προσθέτοντας ότι «με την ψήφο του λαού έρχεται το απόλυτο επισφράγισμα της δικαίωσης, χωρίς όμως να αποτελεί και τον μόνον δρόμο προς αυτήν…», δείχνει η απόφαση του να κλίνει προς την επάνοδο του στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε λίγες ώρες μετά την απόφαση για το Βατοπέδι με τον Κώστα Καραμανλή στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στην πλατεία Μαβίλη λέει χαρακτηριστικά και με ιδιαίτερο νόημα: «Όταν βλέπεις συχνά έναν άνθρωπο, οι συζητήσεις μαζί του δεν υποκύπτουν σε κανόνες ρεπορτάζ. Ήταν και ήμουν σε εκείνη τη συνάντηση με ανάμικτα αισθήματα. Χαρούμενοι για το αίσιο τέλος, λυπημένοι για την ταλαιπωρία τόσων ετών και τις λοιδορίες, θλιμμένοι για την απώλεια του φίλου Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος πέρασε με την οικογένειά του έναν Γολγοθά. Η οικογένεια του Γιάννη δεν θα μπορούσε να γελά εκείνη την ημέρα, και αυτό δεν χρειάζεται να το εξηγήσω περισσότερο»…
Τέλος, σχολιάζοντας το γεγονός ότι υπάρχει εισήγηση της ελληνικής δικαιοσύνης για να υπάρξει δίκη για τις υποκλοπές και το σχέδιο Πυθία, δηλαδή για την προσπάθεια δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, κι αν ένα ακόμη «αόρατο χέρι» εμποδίζει την εξέλιξη αυτή, επηρεαζόμενο ή και ελεγχόμενο από δυνάμεις εντός και εκτός της χώρας που ενδεχομένως να θέλουν να εμποδίσουν τη δικαιοσύνη να πράξει το έργο της, κι έτσι συνεχίζεται σχεδόν δύο χρόνια η εκκρεμότητα να πάρει δικάσιμο η υπόθεση αυτή, λέει: «Αυτό με υπερβαίνει. Όχι, φυσικά δεν το πιστεύω. Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα κινείται με αργούς ρυθμούς. Το είδαμε και στο Βατοπέδι. Τελείωσε η ποινική υπόθεση μετά από εννέα χρόνια και ακόμη η αστική, δηλαδή το ιδιοκτησιακό καθεστώς, είναι σε εκκρεμότητα».

* Μιλώντας αποκλειστικά στο RPNTV.gr ο γνωστός ποινικολόγος Περικλής Σταυριανάκης καταγγέλλει ότι το δήθεν σκάνδαλο για το Βατοπέδι κατασκευάστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, επειδή η τότε κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή δεν έκανε το χατίρι… στον καναλάρχη Δημήτρη Κοντομηνά, να παρέμβει στη δικαιοσύνη και να πάει στο αρχείο ένα δικό του οικονομικό σκάνδαλο, ύψους 220.000.000 ευρώ, περίπου!

Συγκεκριμένα, την ίδια ώρα που εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Θ. Ρουσόπουλος, σε συνέντευξη του στην εβδομαδιαία εφημερίδα «AXIA news» (ΑΞΙΑ του Σαββατοκύριακου), λέει ότι «Οι σκευωροί είναι άνθρωποι των ΜΜΕ που είχαν προβλήματα με τη δικαιοσύνη» ο κ. Σταυριανάκης, δηλώνει στο RPNTV.gr ότι: «Αρχικά ο εισαγγελέας -τότε- κύριος Χαράλαμπος Αθανασίου έκρινε αβάσιμη τη μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Κοντομηνά και της ασφαλιστικής εταιρείας του, για απάτη σε βάρος Ελλήνων της Νοτίου Αφρικής, ύψους 220.000.000 ευρώ. Στη συνέχεια, ως δικηγόρος αρκετών εξαπατημένων Ελλήνων του απόδημου Ελληνισμού από την εταιρεία του κυρίου Κοντομηνά, έκανα εντός νομίμου προθεσμίας έφεση/προσφυγή στον εισαγγελέα Εφετών όπου προϊστάμενος ήταν -τότε- ο κ. Γ. Κολιοκώστα, ο οποίος ανέθεσε την υπόθεση στην κυρία Ξένια Δημητρίου. Η κυρία Δημητρίου, παρότι δεχόταν ασφυκτικές πιέσεις από το περιβάλλον του επιχειρηματία, πραγματοποίησε εκτενή έρευνα με αποτέλεσμα αρκετούς μήνες μετά να κάνει παραγγελία στον εισαγγελέα πρωτοδικών να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του Κοντομηνά. Την ίδια μέρα το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ξεκίνησε η σκευωρία του Βατοπεδίου…»!
Ο γνωστός και έγκριτος ποινικολόγος, προσθέτει δε πως «ο Γ. Κουρής είναι αυτός που έχει πρωτοαποκαλύψει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ότι ο Κοντομηνάς κατασκεύασε το Βατοπέδι, θέλοντας να εκβιάσει τον Καραμανλή πως θα τον ρίξει. Το θέμα αυτό του δήθεν σκανδάλου του Βατοπεδίου έπαιζε επί μία βδομάδα, καθημερινά! Γινόταν -όπως όλοι θυμόμαστε- μονοθεματικό κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον Alpha, το οποίο κρατούσε 45 ολόκληρα λεπτά της ώρας! Αργότερα, όταν ο Κοντομηνάς είδε ότι δεν υποκύπτουν στις πιέσεις του ο Καραμανλής αλλά και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος ως alter ego του τότε πρωθυπουργού, φαίνεται ότι έκανε deal με τον -τότε- πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, αλλά και με άλλους διαπλεκόμενους εκδότες – δημοσιογράφους, οι οποίοι επειδή θιγόντουσαν άλλα -δικά τους- συμφέροντα από την κυβέρνηση Καραμανλή, μπήκαν πρόθυμα κι αυτοί στο παιχνίδι για μήνες ολόκληρους, εξυπηρετώντας ακόμη και ξένα συμφέροντα, προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή»!
/kentrodexios.wordpress.com