7 Μαρ 2017

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ «ΑΚΟΥΣΕ» ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ «ΒΡΟΝΤΗ»; Τι σημαίνει για την Ελλάδα η απόφαση διάλυσης της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σε αυτην την ΕΥΡΩΠΗ δεν εχουμε θεση ΕΛΛΗΝΕΣ....ειναι για λιγους ,μας θελουν υπηρετες..
Τι σημαίνει για την Ελλάδα η χθεσινή τετραμερής συνάντηση Κορυφής των Βερσαλιών όπου ο Γάλλος απερχόμενος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η πιθανότατα απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί με άγνωστο μέλλον της Ισπανίας και της Ιταλίας, Μαριάνο Ραχόι και Πάολο Τζεντιλόνι συμφώνησαν στην διάλυση της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης;
 
Θα πρέπει να μας προβληματισει το γεγονός ότι η μία εκ των τεσσάρων αυτών χωρών έχει οικονομικά μαύρα χάλια που την καθιστούν πολύ πιο επικίνδυνη για την Ευρωζώνη απ'οτι είναι η Ελλάδα.
 
Μιλάμε για την Ιταλία η οποία έχει ένα «γαλαξιακό» δημόσιο χρέος και ένα τραπεζικό σύστημα έτοιμο προς κατάρρευση.
 
Ο καθηγητής Οικονομικών Διονύσης Χιόνης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης των Βερσαλλιών όπου αποφασίστηκε να καταργηθεί η ΕΕ όπως την γνωρίζουμε σήμερα προχώρησε σε μια βαρυσήμαντη δήλωση 
 
"Ολοκληρώθηκε, λοιπόν, η διάσκεψη των Βερσαλλιών με την συμμετοχή των αρχηγών κρατών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, οι οποίοι αποφάσισαν την μετάλλαξη της Ευρώπης.
 
Από αύριο οικοδομείται η ΟΝΕ των δύο ή περισσότερων ταχυτήτων.
 
Το ενδεχόμενο μετάβασης σε εθνικό νόμισμα και η μελέτη της διαδικασίας μετάβασης αποτελεί πλέον κάτι παραπάνω από εθνική και επιτακτική ανάγκη για την χώρα μας.
 
Η άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας δεν αποτελεί πλέον λανθασμένη πολιτική και οικονομική άποψη, αποτελεί εγνωσμένο δόλο που θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία προετοιμασίας της χώρας"
 
Εν ολίγοις ο κύριος καθηγητής λέει το αυτονόητο. Δεν αξίζει πλέον να αυτοτιμωρούμαστε καθημερινά από μόνοι μας για να μείνουμε στο «υπόγειο» της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων. Πρέπει να προετοιμαστούμε για αλλαγή πορείας.
 
Όσοι υποστηρίζουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό μέχρι σήμερα είχαν ένα αφήγημα περί ευρωπαϊκών οραμάτων, ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης κ.λ.π
 
Αυτά από χθες παύουν να ισχύουν. Θα συνεχίσουν να το υποστηρίζουν; Να μείνουμε πάση θυσία ακόμα και ως αιώνιοι υπηρέτες; Αυτό είναι το όραμα για την χώρα; Για αυτό υποφέραμε τόσα χρόνια και χιλιάδες νέοι έφυγαν για να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό;
 
Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας τάχθηκαν υπέρ μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων που θα επέτρεπε σε ορισμένες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προοδεύσουν πιο γρήγορα από άλλες συνεπώς η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται σε αυτή την «πρόοδο»
 
«Η ενότητα δεν σημαίνει ομοιομορφία» υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οικοδεσπότης αυτής της μίνι συνόδου κορυφής στις Βερσαλλίες.
 
«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τάσσομαι υπέρ της ύπαρξης νέων μορφών συνεργασίας, υπέρ νέων σχεδίων, υπέρ αυτού που αποκαλούμε διαφοροποιημένες συνεργασίες», εξήγησε ο Ολάντ στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από το δείπνο εργασίας.
 
Με αυτόν τον τρόπο, εξήγησε, «ορισμένες χώρες θα μπορούσαν να προχωρήσουν πιο γρήγορα και πιο μακριά σε τομείς όπως η άμυνα, η ευρωζώνη, μέσω της εμβάθυνσης της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, όπως είναι η φορολογική και κοινωνική εναρμόνιση, όπως είναι ο πολιτισμός ή η νεολαία. Ορισμένες χώρες θα μπορούσαν να προχωρήσουν γρηγορότερα και ισχυρότερα χωρίς οι άλλες να αποκλείονται αλλά και χωρίς να μπορούν να αντιταχθούν», διευκρίνισε.
 
«Χρειαζόμαστε μια κοινωνική Ευρώπη, η οποία να έχει ως στόχο τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, η οποία να προσφέρει απαντήσεις σε όποιον έχει μείνει πίσω. Δεν έχουμε φτάσει, ακόμη, σε αυτό το επίπεδο», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, κατά την λήξη της τετραμερούς συνόδου των Βερσαλλιών.
 
«Χρειάζονται βήματα προόδου στην κοινή άμυνα», συνέχισε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός, «για να προστατέψουμε την ασφάλειά μας» εξηγώντας, παράλληλα, ότι «Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία συμφωνούν».
 
Ο Πάολο Τζεντιλόνι τάχθηκε υπέρ «μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης με μεγαλύτερη ολοκλήρωση και διαφορετικά επίπεδα ολοκλήρωσης» με την λογική ότι «τα κράτη–μέλη μπορεί να έχουν διαφορετικές φιλοδοξίες και η Ένωση πρέπει να προσφέρει, στις διαφορετικές αυτές φιλοδοξίες, διαφορετικές απαντήσεις. Διατηρώντας, βέβαια, το ενιαίο σχέδιο».
 
Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι στην επετειακή σύνοδο της Ρώμης, στις 25 Μαρτίου, «η Ένωση θα ξεκινήσει, και πάλι, από τον ευρωπαϊκό λαό».
 
Είναι ξεκάθαρο, οι «μεγάλοι» πάνε για μια επανίδρυση της άλλοε ΕΟΚ εξ'ου και οι ισχυροί συμβολισμοί των Βερσαλιών και ο επερχόμενος της Ρώμης. Οπότε ότι ξέραμε μέχρι σήμερα θα παύσει να ισχύει. Από την αρχή και πάλι θα πρέπει κράτη να κερδίσουν την «επανένταξή» τους στη νέα αυτή ΕΟΚ.
 
Το είπαν ξεκάθαρα «όσοι μπορούν να ακολουθήσουν»
 
Στην Ελλάδα το ακούσανε; Κι αν το άκουσαν το καταλάβανε; Η μέχρι τώρα ησυχία από πλευράς πολιτικού συστήματος δείχνει να μην έχουν ακόμα «αφομοιώσει» το συμβάν
-του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου