3 Απρ 2017

Ας φτιάξει (επιτέλους) ο Στουρνάρας το κόμμα του Σημίτη, να τελειώνουμε…

Η ζωή έχει διδάξει, ακόμη και… εμάς τις μικρότερες, ότι υπάρχει μια σιωπηρή συνωμοσία του σύμπαντος για να συμβούν ορισμένα πράγματα. Είτε τα δρομολογείς και να κυνηγάς με πάθος, είτε όχι. Η μόνη ουσιαστική διαφορά έγκειται στον χρόνο και τις συνθήκες συνάντησης με το…
πεπρωμένο.
Για τη διαπλοκή, το σύστημα των συμφερόντων, οικονομικών και πολιτικών, που έζησε “χρυσό αιώνα” την περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από τον Κώστα Σημίτη, το μεγάλο ζητούμενο ήταν να βρεθεί ο επόμενος. Ο διάδοχος. Ο επόμενος Σημίτης. Και… βρέθηκε, στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα.
Η ατυχής συγκυρία αφορούσε τα Μνημόνια. Την περίοδο της μεγάλης κρίσης. Την περίοδο της ακραίας εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας, με διασωθέντες μονάχα “ορφανά” (του Σημίτη), νεοφιλελευθέρους και ευρύτερα βολεμένους. Όλους αυτούς που έχουν μάθει να κουνούν το δάχτυλο στην υπόλοιπη κοινωνία.
Εν μέσω Μνημονίων λοιπόν, ήταν περίπου αδιανόητο να καταστεί ο Γιάννης Στουρνάρας, δηλαδή ο “επόμενος Σημίτης”, ελκυστική φιγούρα για την πλειοψηφία της κοινωνίας. Χρειαζόταν ένα τέχνασμα. Ή μάλλον, πολλά διαφορετικά τεχνάσματα.
Και φυσικά, ένας μεγάλος φορέας εξουσίας. Από τη στιγμή λοιπόν που το παπανδρεϊκό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ βολεύτηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, το σημιτικό κομμάτι κόλλησε ως παράσιτο στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον οποίο και… αποθεώνει, με την υστερόβουλη φιλοδοξία να τον “κοντύνει”, και να του κολλήσει μέρος της δικής του τοξικότητας.
Το σχέδιο πονηρό, έως σατανικό. Μέσω της Νέας Δημοκρατίας, παρασιτικοί οργανισμοί του συστήματος Σημίτη να… ξεπλυθούν, και στη συνέχεια να γκρεμίσουν εκ των έσω τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Με φυσικό, επόμενο λιμάνι, το κόμμα Σημίτη, του οποίου θα ηγείται ο Γιάννης Στουρνάρας.
Ας μην κουραζόμαστε λοιπόν. Ας φτιάξει ο Γιάννης Στουρνάρας από τώρα το κόμμα των “ορφανών”. Και ας μετρηθεί στην κάλπη. Η ιστορική συνείδηση της Κεντροδεξιάς δεν ξεχνά και δεν ανέχεται όσα έκαναν εναντίον της Νέας Δημοκρατίας. Όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το “αντιΣΥΡΙΖΑ” μένος που επικρατεί σήμερα στην ελληνική κοινωνία.
υστερογραφα