8 Μαΐ 2017

ΜΗΠΩΣ χθες γιναμε ξεφτιλα στους ξενους στρατιωτικους ακολουθους με το κρουαζεροπλοιο που δεν μπορουσε να δεσει.....καπταιν ΠΑΝΟ

ΕΔΕΣΕ στο λιμανακι μετα απο 7 προσπαθειες!!!
Συναγερμό  σήμανε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ασφάλεια εκατοντάδων φιλοξενούμενων στρατιωτικών εκπροσώπων οι οποίοι αναχώρησαν για κρουαζιέρα από τη ναυταθλητική μαρίνα Καλλιθέαςμε ένα κρουαζιερόπλοιο πουελλιμενίζεται  παράνομα.

Από αυτό το παράνομο σημείο ελλιμενισμού - με τις ευλογίες της Υπουργού Τουρισμού Έλενας  Κουντουρά και του Δημάρχου  Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, προσωπικού πολιτικού φίλου του Πάνου Καμένου - ξεκίνησε  η κρουαζιέρα του Στρατιωτικού Αθλητισμού

Συγκεκριμένα την Κυριακή 7/5/2017 στις 07.00 πρωί στη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας απαγορεύτηκε η πρόσβαση οχημάτων των συλλόγων και ο χώρος γέμισε από βαριά οπλισμένους λιμενικούς, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί έλεγχος από δύτες στο θαλάσσιο χώρο και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στο χερσαίο χώρο για τυχόν  εκρηκτικά.
Κατά τη διάρκεια της επιβίβασης των στρατιωτικών του CISM απαγορευόταν αυστηρά από το λιμενικό η οποιαδήποτε λήψη φωτογραφιών..

Η επιχείρηση σκόπευε στην ασφαλή υποδοχή στρατιωτικών στελεχών άλλων κρατών  που συμμετείχαν στη 72 Γενική Συνέλευση και στο Συνέδριο του Διεθνούς Συμβούλιου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM).
Το κρουαζιερόπλοιο COSMOS που επιβιβάστηκαν ελλιμενίζεται παράνομα στο χώρο της Ναυταθλητικής  Μαρίνας  κατά παράβαση ακόμα και του προκλητικού ειδικού κανονισμού  (ΦΕΚ 30/11/2017 που υπέγραψε με απόφασή της η υπουργός Τουρισμού Ε. Κουντουρά)για να καλυφθούν οι υπερβάσεις του Δήμαρχου Καλλιθέας και του Πρόεδρου του Οργανισμού διαχείρισης Γιάννης Γάλλος χωρίς καν να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας, αφού  απαγορεύεται σε αυτόν ο ελλιμενισμός σκαφών πάνω από 60 μέτρα, ενώ το συγκεκριμένο ημερόπλοιο COSMOS σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στη σελίδα της εταιρείαςεκμετάλλευσης www.evermorecruises.comέχει μήκος 70 μέτρα.
Η στάση του Δήμου Καλλιθέας για τη χρήση της Ναυταθλητικής Μαρίνας έχει οδηγήσει στα δικαστήρια τη διοίκηση του Δήμου ύστερα από αντιδράσεις ναυταθλητικών συλλόγων, φορέων και δημοτικών παρατάξεων της Καλλιθέας.

Το Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού (ΔΣΣΑ, ή ΣΙΣΜ, γαλλικά: Conseil International du Sport Militaire, CISM), που ιδρύθηκε το 1948 και έχει έδρα τις Βρυξέλλες στο Βέλγιο, ισχυρίζεται ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες οργανώσεις στον κόσμο και η δεύτερη μεγαλύτερη αθλητική οργάνωση μετά τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, διεξάγοντας πάνω από 20 αγώνες ετησίως. Το CISM διοργανώνει διάφορα αθλητικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των Παγκόσμιων Στρατιωτικών Αγώνων και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόπλων για τις ένοπλες δυνάμεις των 134 χωρών μελών. Ο στόχος του CISM είναι όπως αναφέρεται στο καταστατικό του «να προωθήσει την αθλητική δραστηριότητα και τη φυσική αγωγή μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων...».
Το σύνθημα του CISM είναι «Φιλία μέσω του αθλητισμού» και βασίζεται σε τρεις πυλώνες του αθλητισμού, της εκπαίδευσης και της αλληλεγγύης.
Αυτό είναι σύμφωνα με τη φιλοσοφία και τα ιδανικά που τέθηκαν στη δήλωση αποστολής CISM το 1998, η οποία υπογράφηκε από όλες τις χώρες μέλη.
ΤΟ CISM γνώρισε ιδιαίτερη προβολή στην Ελλάδα την εποχή της δικτατορίας των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου, όταν η χούντα ενίσχυσε με κάθε τρόπο τις εθνικές ομάδες στρατιωτικών όπου συμμετείχαν διακριθέντες αθλητές με στρατιωτικό επάγγελμα ή ιδιότητα..