20 Μαΐ 2017

BOMBA στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!!Αυτος δικαζει αμεροληπτα?Video-ντοκουμέντο: Πανηγύριζε σαν τρελός στην Πόλη ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας Μπαξεβάνης!

Μέγα ζήτημα ηθικής τάξης προκύπτει για τον αναπληρωτή Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα Στέφανο Μπαξεβάνη καθώς το SDNA φέρνει στο φως πλάνο από την εξέδρα όπου πανηγυρίζει σαν τον... Τάκη Τσουκαλά το καθοριστικό τρίποντο του Σπανούλη! Εύλογες απορίες για το αν δύναται να ασκεί με αμεροληψία τα καθήκοντά του.

Eίναι φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού και μάλιστα δεν δείχνει καμία διάθεση να το κρύψει ο αναπληρωτής Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, ο οποίος «ακολούθησε» (με εκλεκτή παρέα) την ομάδα μπάσκετ των ερυθρόλευκων στο Final Four της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη, φόρεσε το κόκκινο μπλουζάκι του και χάρηκε με την ψυχή του τη μεγάλη νίκη (82-78) της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στο ακόλουθο βίντεο, όπου πανηγυρίζει έξαλλα το καθοριστικό τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη.
Για κακή τύχη του Μπαξεβάνη η διεθνής παραγωγή που είχε αναλάβει τη μετάδοση του F4 δεν γνώριζε ότι ο άνθρωπος αυτός αποδίδει Δικαιοσύνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το σημάδεψε λοιπόν τη στιγμή όπου φορώντας το κόκκινο polo μπλουζάκι του αγκαλιάζεται με την σύντροφο του (φοράει το γαλάζιο πουκάμισο) και πανηγυρίζει σε κατάσταση αμόκ το μεγάλο τρίποντο του Kill Bill. 
Δείτε εδώ τον πανηγυρισμό του.
Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπαξεβάνης, - ο οποίος βρίσκεται στο εισαγγελικό σώμα για πάνω 10 χρόνια - φανερώνει τα «ερυθρόλευκα» αισθήματά του. Τον Ιούνιο του 2016, η εκπομπή «Δίκη» του ΣΚΑΪ είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφία του από τον 2ο τελικό της Basket League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, όπου και πάλι πανηγυρίζει έξαλλα το νικητήριο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη από τις court seats του ΟΑΚΑ και μάλιστα μέσα σε... εχθρικό έδαφος (εκτός έδρας).
Η ενέργειά όμως αυτή του αναπληρωτή Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, παρότι τυπικά δεν παραβιάζει κάποιον κανονισμό, δεν πέρασε απαρατήρητη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, ο οποίος τον κάλεσε αμέσως για συστάσεις και του ζήτησε επιτακτικά να μην επαναλάβει παρόμοιες συμπεριφορές, οι οποίες εκθέτουν την αμεροληψία την οποία οφείλει πάντοτε να επιδεικνύει το δικαστικό σώμα, ιδίως στον παραδοσιακά καχύποπτο χώρο του αθλητισμού. Όπως φαίνεται πάντως, ο Στέφανος - Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης δεν... συγκινήθηκε ιδιαίτερα από την επίπληξη!
Αυτή τη φορά ήταν ανάμεσα στους 1700 εκδρομείς του Ολυμπιακού που εξασφάλισαν θέση στις εξέδρες του "Σινάν Ερντέν" και απόλαυσε πανηγυρίζοντας σαν οργανωμένος οπαδός την περηφανή πρόκριση της ελληνικής ομάδας στον τελικό.  
Η αθώωση Μαρινάκη για τον τελικό Κυπέλλου με τον Αστέρα
Ο κ. Μπαξεβάνης ήταν Εισαγγελέας της Έδρας στη δίκη (σε πρώτο βαθμό) των Βαγγέλη Μαρινάκη και Σάββα Θεοδωρίδη, στους οποίους είχε ασκήσει ποινική δίωξη ο Αριστείδης Κορέας. Αφορούσε την περιβόητη επίσκεψή τους στα αποδυτήρια του διαιτητή Θανάση Γιάχου και των βοηθών του στο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό το 2013. Στη δίκη που έγινε στις 28 Μαρτίου 2014 στο Στ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης πρότεινε την απαλλαγή των δύο κατηγορουμένων και το δικαστήριο τελικά τους αθώωσε λόγω αμφιβολιών.
Διώξεις κατά Μελισσανίδη και ΑΕΚ... αλλά όχι σε Ολυμπιακό
Αλγεινή εντύπωση είχε προκαλέσει κατά την περυσινή περίοδο η απόφαση του αναπληρωτή Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα να ασκήσει αυτοβούλως έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας, η οποία είχε απαλλάξει την ΠΑΕ ΑΕΚ για μια ανακοίνωση κατά του ποδοσφαιρικού παρακράτους που είχε εκδώσει στις 21 Αυγούστου, για την οποία της είχε ασκηθεί Πειθαρχική Δίωξη. Στον αντίποδα όμως, ο κ. Μπαξεβάνης άργησε μήνες ολόκληρους να ασκήσει δίωξη για μια άκρως επιθετική ανακοίνωση κατά των δικαστών της ΕΠΟ (με ονόματα) που είχε εκδώσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός...
Η δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη μετά τη λήξη του ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (1-0) τον Φεβρουάριο του 2016 περί «νίκης κόντρα στον Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες» θεωρήθηκε... εξαιρετικά δυσφημιστική από τον Στέφανο-Κωνσταντίνο Μπαξεβάνη, ο οποίος του άσκησε πειθαρχική δίωξη. Λίγο αργότερα, άσκησε έφεση και κατά της αθωωτικής απόφασης που είχε εκδώσει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για το επεισόδιο του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον παρατηρητή διαιτησίας Δημήτρη Κύρκο στο ίδιο παιχνίδι, όμως και πάλι ο Έλληνας επιχειρηματίας απαλλάχθηκε.
Μόλις προ ημερών ο Μπαξεβάνης πρωταγωνίστησε σε ένα σκάνδαλο για το οποίο μάλιστα τον άδειασαν συνάδελφοι του! Καθυστέρησε χαρακτηριστικά να ασκήσει δίωξη στον Σεμπά και του έδωσε το δικαίωμα να αγωνιστεί στον αγώνα πρωταθλήματος κι όταν τελικά υποχρεωμένος από τα γεγονότα και τις καταγγελίες το έπραξε, συνέβη το εξής αδιανόητο: Τον κάλεσε για "απόπειρα βιαιοπραγίας" προκειμένου να τιμωρηθεί με δυο αγωνιστικές ενώ η συμπεριφορά του παρέπεμπε σε "βάναυση συμπεριφορά". 
Η δίωξη του αγνοήθηκε ως απαράδεκτη (!) από τους τακτικούς δικαστές της πρωτοβάθμιας και τελικά τιμώρησαν τον Σεμπά με τρεις αγωνιστικές στέλνοντας στον κάλαθο των αχρήστων την απόπειρα βιαιοπραγίας καθώς ήταν οφθαλμοφανές πως ο Βραζιλιανος είχε καταφέρει να χτυπήσει τον Αραούχο στους πανηγυρισμούς του δευτέρου γκολ της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.
 
Υποχρεωμένος πλέον να παραιτηθεί για λόγους αμεροληψίας
Ρεαλιστικά μιλώντας και λόγω των αναρίθμητων σκανδάλων και παθογενειών που ταλαιπώρησαν (κυρίως) το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, οι φίλαθλοι που... απέμειναν να ασχολούνται μαζί του είναι εξαιρετικά καχύποπτοι, μάλλον δικαιολογημένα με όσα έχουν δει τα μάτια τους.
Ο Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης δεν δείχνει καμία διάθεση, παρά τις αυστηρές συστάσεις που του έγιναν από τον προϊστάμενό του το περυσινό καλοκαίρι, να «απαρνηθεί» την ιδιότητα του οπαδού του Ολυμπιακού προκειμένου να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως αναπληρωτής Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας.
Στην περίπτωσή του, ισχύει ξεκάθαρα η παροιμία «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια». Εφόσον λοιπόν ο κ. Μπαξεβάνης, της αθώωσης των Βαγγέλη Μαρινάκη - Σάββα Θεοδωρίδη για τον τελικό του Κυπέλλου το 2013, των άμεσων και αυστηρών διώξεων σε ΑΕΚ και Δημήτρη Μελισσανίδη αλλά όχι στην (αποδεδειγμένα) αγαπημένη του ομάδα και των έξαλλων πανηγυρισμών στα κρίσιμα τρίποντα του Βασίλη Σπανούλη προτιμάει εμφανώς να φοράει το κόκκινο μπλουζάκι του και να ακολουθεί ως οπαδός τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη από το να κατέχει το πόστο του αναπληρωτή Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, τότε μπροστά του έχει μονόδρομο.
Ευχή όλων των Ελλήνων είναι να πανηγυρίσει την κατάκτηση της Ευρωλίγκας μαζί με την ελληνική ομάδα το βράδυ της Κυριακής και με την επιστροφή του το πρωί της Δευτέρας, για λόγους αμεροληψίας να υποβάλλει την παραίτησή του από οποιαδήποτε ενασχόληση του με το ελληνικό ποδόσφαιρο.
http://www.sdna.gr