13 Ιουν 2017

Εμπλοκή με Βρετανία: Έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα στις Βρετανικές βάσεις της Δεκέλειας – 1 τραυματίας – Τι λένε οι Βρετανοί

Λίγες μόνο ημέρες μετά τα όσα είπε ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς για τη Βρετανία και τον ρόλο της στο Κυπριακό, χθες τα ξημερώματα στις 3:30 εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός έξω από τον αστυνομικό σταθμό των Βρετανικών Βάσεων στη Δεκέλεια της Κύπρου.

Yπενθυμίζεται ότι ο Ν.Κοτζιάς είχε πει  για τη Βρετανία:
«Πρέπει οι Βρετανοί να θυμούνται πάντα ότι από τη στάση τους απέναντι στο Κυπριακό θα εξαρτηθούν και σε μεγάλο βαθμό οι ελληνικοί χειρισμοί σε ζητήματα μεγάλου δικού τους ενδιαφέροντος».
Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», Εκπρόσωπος των βρετανικών Βάσεων αναφέρει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και ως τέτοια εξετάζει την υπόθεση η Αστυνομία των Βάσεων.
Ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι ο αστυνομικός-φρουρός του Αστυνομικού Σταθμού που τραυματίστηκε, φέρει πολύ ελαφρά κι επιπόλαια τραύματα.
Ανέφερε ακόμα ότι από το ωστικό κύμα της έκρηξης σημειώθηκαν πολύ μικρές ζημιές στο κτίριο του Αστυνομικού Σταθμού.
Η σκηνή αποκλείστηκε και με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν οι έρευνες.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η ηγεσία των βρετανικών Βάσεων αναμένεται να επισκεφθεί τον Αστυνομικό Σταθμό Δεκέλειας.
Η Αστυνομία των βρετανικών Βάσεων προς το παρόν δεν θα προβεί σε κάποια άλλη ανακοίνωση, καθώς οι έρευνες είναι, όπως είπε ο εκπρόσωπος, στο αρχικό στάδιο.
Υπενθυμίζεται ότι οι Βρετανικές βάσεις στη Κύπρο αποτελούν «κυρίαρχο» έδαφος της Μεγάλης Βρετανίας.
Στο έδαφος αυτό εκτός από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις υπάρχουν κατοικημένες περιοχές οι οποίες διέπονται από ειδικό καθεστώς καθώς η Βρετανία όταν εντάχθηκε στην ΕΕ εξαίρεσε τις Βάσεις από την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στις βάσεις έχουν οι βρετανικές αρχές που διαθέτουν αστυνομία, δικαστήρια κλπ.
Περίεργη ιστορία με δράση-προβοκάτσια που παραπέμπει σε άλλες εποχές…
http://www.pentapostagma.gr/