9 Ιουν 2017

Πανελλήνιες 2017: Μέγα σκάνδαλο με το θέμα στη Νεοελληνική Γλώσσα


Αλλοιωμένο δόθηκε στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάστηκαν τη Δευτέρα (05/06/2017) στη Νέα Ελληνική Γλώσσα... το κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά, ενός από τους κορυφαίους διανοητές της γενιάς του '30.

Το κομμάτι του Θεοτοκά που «έπεσε» στις εξετάσεις είναι από ένα κείμενό του από το βιβλίο «Στοχασμοί και Θέσεις», που δημοσιεύθηκε το 1956.

Πρόκειται για τις παραινέσεις ενός πατέρα προς τον 20χρονο γιο του.

Όπως αποκαλύπτουν «τα Νέα», σε ένα σημείο του κειμένου αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κουφό πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό».

Ωστόσο, το κείμενο που δόθηκε στους υποψηφίους στο σημείο αυτό ανέφερε: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κακό επιστήμονα».

Με λίγα λόγια, κάποιο... αόρατο χέρι αλλοίωσε το κείμενο του Θεοτοκά, αντικαθιστώντας τον «κούφο πρύτανη ή κακό πρωθυπουργό» με τον «κακό επιστήμονα».

Γιατί άραγε; Για να μη γίνουν συνειρμοί με το σημερινό Πρωθυπουργό μας; Δηλαδή, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων λογόκρινε τον Θεοτοκά για να μη στενοχωρηθεί ο Τσίπρας; Και στη συνέχεια ζήτησε από τους μαθητές να σχολιάσουν την αλλοιωμένη φράση;

Απίστευτα πράγματα!

Στο μεταξύ, με τις εξετάσεις μαθημάτων Προσανατολισμού συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή (09/06/2017) οι Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει τις ομάδες προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στα Μαθηματικά.

Οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει την ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών.

Το Newsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος σάς μεταφέρει τον παλμό των εξετάσεων και σας ενημερώσει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2017 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Την ίδια ώρα, στο μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα) εξετάστηκαν χθες, Πέμπτη (08/06/2017) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Θυμίζουμε ότι για τα ΓΕΛ, οι Πανελλαδικές 2017 θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.