19 Ιουλ 2017

ΤΧΣ: Ψάχνει πρόεδρο με... ευχέρεια στα ελληνικά για πέντε ημέρες τον μήνα!

Πρόεδρο στα μέτρα των ξένων δανειστών μας ψάχνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Αναζητά άτομο που θα καλύψει τη θέση του προέδρου (μη εκτελεστικού) για τρία χρόνια, με ετήσιο μισθό έως 150.000
ευρώ και πληρωμένα τα ταξιδιωτικά έξοδά του, αν δεν μένει στην Ελλάδα και πρέπει να πηγαινοέρχεται στη χώρα του. Προϋπόθεση, να έχει πανεπιστημιακό πτυχίο, όχι κατ' ανάγκη οικονομικής σχολής (!), και να μιλά με ευχέρεια τα... ελληνικά!
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική προκήρυξη, η χρονική δέσμευση που απαιτείται από τον μη εκτελεστικό ρόλο του προέδρου θα εξαρτάται από τις περιστάσεις. Δηλαδή, η φυσική παρουσία του προέδρου του Γενικού Συμβουλίου στην Αθήνα μπορεί να προβλεφθεί ως αναγκαία για τουλάχιστον... πέντε ημέρες τον μήνα!
Η Επιτροπή Επιλογής θα επιλέξει και θα προτείνει μια λίστα υποψηφίων στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος θα αποφασίσει τον διορισμό του προέδρου του Γενικού Συμβουλίου, ενώ καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 21η Αυγούστου 2017.
Η θητεία του Ταμείου καθορίζεται από τον νόμο έως την 30ή Ιουνίου 2020.
Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Ταμείου, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια και προϋποθέσεις:
Εκπαίδευση: Πτυχίο πανεπιστημίου, ιδανικά σε Οικονομικά ή Χρηματοοικονομικά. Στελέχη με επαγγελματική κατάρτιση στη Λογιστική και τη Νομική θα αξιολογηθούν αναλόγως.
Γλώσσες: Αριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. Η ευχέρεια στα ελληνικά θα θεωρηθεί πολύ σημαντικό επιπρόσθετο προσόν.
Γνωστικό αντικείμενο: Ο νέος πρόεδρος του ΤΧΣ θα επιλεγεί μεταξύ προσώπων με επιτυχημένο ιστορικό σε ανώτατες θέσεις στον χρηματοοικονομικό ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, με διεθνή εμπειρία σε οποιονδήποτε από τους ακόλουθους τομείς: τραπεζικός, ελεγκτικός, νομικός και κανονιστικής συμμόρφωσης.
Παρά το γεγονός ότι η θέση είναι μη εκτελεστική, οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να διαθέτουν «ιστορικό και συμμετοχή σε πολύπλευρες και σύνθετες καταστάσεις με έντονους και πιεστικούς ρυθμούς εργασίας, εμπειρία σε πολύπλοκες επιχειρηματικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών αναδιαρθρώσεων, διοικητικών βελτιώσεων και θεμάτων επενδυτών, και να έχουν διαθέσιμο χρόνο για την απαιτούμενη αυτή δέσμευση».