24 Ιουλ 2017

Ο Βενιζέλος νομίζει ακόμη ότι είναι... αυτοκράτορας και συνεχίζει να προκαλεί

Οταν  ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε σε ταβέρνα στη Μάνη
Βουνό με… βουνό δεν σμίγει, λέει ο λαός μας, έλα όμως που στη συγκεκριμένη περίπτωση συνέβη. Πού να το φανταζόταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι, εκεί που επέλεξε να περάσει ένα ήσυχο και ρομαντικό βράδυ με τη σύζυγό του στη Μάνη, θα τον…
πετύχαινε ο φακός της «κυριακάτικης δημοκρατίας».
Μα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, όταν ξεκινήσαμε να πάμε για φαγητό στη γνωστή ταβέρνα Ο φάρος του Παντελή, στο Καραβοστάσι, στο Νέο Οίτυλο, τίποτε δεν προμήνυε ότι θα πέφταμε (τρόπος του λέγειν) πάνω στον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Ακόμη και όταν καθίσαμε και μας πληροφόρησαν ότι νωρίτερα είχαν περάσει άνδρες της Ασφάλειας και ενημέρωσαν τον Παντελή, που έχει και την περιώνυμη (και εξαιρετική, θα προσθέταμε) ταβέρνα, ότι θα πήγαινε για φαγητό αργότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν περιμέναμε ότι θα κατέφθανε ο πάλαι ποτέ αντ' αυτού της κυβέρνησης Σαμαρά. Και πάλι δεν θα ήταν θέμα ότι θα έτρωγε μετά της συζύγου του, κόρης Μπακατσέλου, όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε πολίτης, απολαμβάνοντας τις μικροχαρές της ιδιωτικής ζωής του.
Εκείνο, όμως, που μας προκάλεσε εντύπωση δεν ήταν αυτό, αλλά ότι αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν αμετανόητοι και εξακολουθούν να λειτουργούν ως… αυτοκράτορες, σαν να μην έχουν συνειδητοποιήσει τις τεράστιες ευθύνες τους. Προτού, λοιπόν, φτάσει ο κ. Βενιζέλος για να δοκιμάσει το ψαράκι του (από ό,τι πληροφορηθήκαμε, επέλεξε στείρα βάρους 1,5 κιλού), τη σαλατούλα του και τους μεζέδες του, ζήτησε το εξής ενδεικτικό μιας συμπεριφοράς που δείχνει τη νοοτροπία ενός ανθρώπου που ήταν έστω και για λίγο πρόεδρος ενός, ας πούμε τώρα, σοσιαλιστικού κόμματος. Ούτε λίγο ούτε πολύ απαίτησε το τραπέζι πίσω του να παραμείνει άδειο και στο αμέσως επόμενο να καθίσουν οι δύο άνδρες της Ασφάλειας που τον συνόδευαν! 

Προφανώς για να μη μάθει ο απλός λαός τα… κρατικά μυστικά που θα έλεγε στο τετ α τετ με τη σύζυγό του! Το εντυπωσιακότερο είναι ότι τον τέως πρόεδρο, που επιθυμεί διακαώς να ξαναγίνει παράγοντας του δημόσιου βίου, δεν τον χαιρέτησε κανείς από το μαγαζί (με εξαίρεση μια κυρία που περνούσε απέξω και τον είδε) ούτε βέβαια ο ίδιος έκανε καμία κίνηση να χαιρετήσει κανέναν από τους πελάτες της ταβέρνας.

Αποχωρώντας, ο κ. Βενιζέλος πήρε ακόμη μία σακούλα με φαγητά, προφανώς γιατί κάποιον περίμενε για συντροφιά που τελικά δεν ήρθε, και μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ασφάλειας (κάτι που δεν γνωρίζουμε εάν επιτρέπεται, εκείνος ως θεσμικός θα γνωρίζει καλύτερα) και αναχώρησε, αφού άφησε και φιλοδώρημα (για να μην τον αδικούμε).
Θέλουμε, τέλος, να πιστεύουμε ότι ο βουλευτής Θεσσαλονίκης δεν ήταν επιβάτης μιας θαλαμηγού, η οποία έδεσε στην περιοχή την ίδια μέρα που ήρθε ο κ. Βενιζέλος και αποχώρησε εντελώς συμπτωματικά το πρωινό που έφυγε και εκείνος. Μια μέρα, μάλιστα, που ήταν και η μόνη που η θαλάσσια περιοχή γέμισε με ρύπους και πλαστικά πιάτα.Τώρα το πόσο στοίχισε στο Δημόσιο η βόλτα του κ. Βενιζέλου στο Νέο Οίτυλο, μόνο εκείνος το γνωρίζει. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του, μια και την ίδια μέρα εγκαλούσε με άρθρο του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην προχωρήσει σε θεσμική εκτροπή για αλλαγή του Συντάγματος.
Εκείνος, ο θεσμικός που ζητά αποστάσεις… ασφαλείας για να φάει το ψαράκι του. Ημαρτον, κύριε…
http://www.dimokratianews.gr/