15 Αυγ 2017

ΗΠΑ: Οι 10 επιχειρήσεις που σέβονται περισσότερο τους εργαζόμενους άνω των 45

Του Jeff Kauflin
Το εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ γηράσκει και οι διακρίσεις που γίνονται εξαιτίας της ηλικίας εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία σε πολλούς Αμερικανούς εργαζόμενους. Ποιες είναι όμως..
οι επιχειρήσεις στις οποίες οι εργαζόμενοι άνω των 45 χαίρουν εκτίμησης και υποστήριξης;
Η ιστοσελίδα αξιολόγησης εργοδοτών Kununu μοιράζεται αποκλειστικά με το Forbes μια λίστα που απαντά στο παραπάνω ερώτημα. "Η χρήση στερεότυπων στις ηλικίες δεν είναι μόνο άλλη μία μορφή διάκρισης αλλά σημαίνει επίσης ότι οι επιχειρήσεις χάνουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν πολύτιμο ταλέντο", λέει ο Johannes Prüller, υπεύθυνος επικοινωνίας της Kununu.
Η κατάταξη βασίζεται σε σχεδόν 500.000 αξιολογήσεις που υπέβαλαν νυν και πρώην εργαζόμενοι των επιχειρήσεων τον τελευταίο χρόνο. Οι αξιολογήσεις περιλάμβαναν ερωτήσεις για το εάν οι εταιρείες προσλαμβάνουν εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας και εάν αυτοί χαίρουν εκτίμησης, στήριξης και ίσων ευκαιριών.
Οι 10 κορυφαίοι εργοδότες στις ΗΠΑ όπου οι εργαζόμενοι άνω των 45 ετών αισθάνονται μεγαλύτερη αποδοχή και στήριξη είναι οι εξής:
1. REI
2. Chick-fil-A
3. TJX Companies
4. David's Bridal
5. Barnes & Noble
6. Michaels Stores
7. Wawa
8. Chili's
9. Starbucks
10. H&R Block
Την κορυφαία θέση στην κατάταξη καταλαμβάνει η εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών για εξωτερικές δραστηριότητες, REI. Με έδρα το Kent της Ουάσινγκτον, η REI διαθέτει περισσότερα από 140 καταστήματα σε 35 πολιτείες, ενώ συγκέντρωσε 2,6 δισ. δολάρια το περασμένο έτος. Ένας από τους συμμετέχοντες στην έρευνα αποκάλεσε την εταιρεία "υπερβολικά ανοιχτή σε όλους", ενώ ως προς το ζήτημα της ισότητας γενεών, είπε, "το ζούμε και είναι σημαντικό κομμάτι της αποστολής της εταιρείας μας". 
Η αλυσίδα fast food Chick-fil-A ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Η οικογενειακή επιχείρηση λειτουργεί σε περισσότερες από 2.100 τοποθεσίες. "Ως εργαζόμενος, μου αρέσει το γεγονός ότι πηγαίνω στη δουλειά μου ξέροντας ότι έχω το σεβασμό που μου αξίζει και έτσι κάνω τη δουλειά μου αποτελεσματικά", έγραψε ένας εργαζόμενος. "Και το πιο σημαντικό, δουλεύω μαζί με συνεργάτες που έχουν τον ίδιο θετικό τρόπο σκέψης".
 http://www.capital.gr/