1 Αυγ 2017

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Καλύβια – Αεροπλάνα και ελικόπτερα έσωσαν την κατάσταση

Σε συναγερμό η πυροσβεστική για την πιθανότητα αναζωπυρώσεων
- Πιθανότατα από ανθρώπινο χέρι μπήκε η φωτιά, καθώς ξέσπασε δίπλα στη λεωφόρο
- Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να μην πλησιάσει η φωτιά στα σπίτια
Οι πτήσεις ελικοπτέρων και αεροσκαφών με
το πρώτο φως της ημέρας άλλαξαν τα δεδομένα στα Καλύβια.
Η φωτιά που μαινόταν όλη την νύχτα τελικά τέθηκε υπό έλεγχο, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έπνεαν άνεμοι κοντά στα πέντε μποφόρ.
Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν και το τελευταίο μέτωπο στην περιοχή Σκόρδι. Ένα μέτωπο που ευτυχώς έκαιγε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση και έτσι με τις πρώτες ρίψεις από τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα αλλά και με την αλλαγή στην κατεύθυνση των ανέμων τέθηκε υπό έλεγχο.
Για σήμερα ωστόσο αναμένονται και πάλι δύσκολες συνθήκες καθώς θα επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι και έτσι οι δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή σε πλήρη επιφυλακή για τον φόβο αναζωπυρώσεων.
Όλα δείχνουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από ανθρώπινο λάθος στις πέντε και μισή κοντά στον δρόμο στα Καλύβια Θωρικού. Αμέσως οι άνεμοι την έστρεψαν προς Λαγονήσι και Σαρωνίδα κοντά σε κατοικημένες περιοχές, στη συνέχεια η φωτιά κινήθηκε προς την κατεύθυνση του Σουνίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 23:30 και ως τις 03:30 έκλεισε η Αθηνών - Σουνίου καθώς ο δρόμος βρέθηκε στον κλοιο της φωτιάς και υπήρχε κίνδυνος αποκλεισμού των οδηγών.
http://www.newsit.gr