8 Οκτ 2017

ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 2,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ, ΕΡΕΥΝΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζήμτσος
tzimtsos@gmail.com
Φουρτούνες” προκαλεί στη ναυτιλιακή κοινότητα της Ακτής Μιαούλη νέα υπόθεση υπεξαίρεσης
εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών, λίγους μήνες πριν κοπάσει ο …κουρνιαχτός από τις αποκαλύψεις στα δικαστήρια του Πειραιά για υπόθεση υπεξαίρεσης από τους λογιστές ναυτιλιακών εταιρειών της οικογένειας Γουλανδρή.
Αυτή τη φορά θύμα εξαπάτησης από υπαλλήλους της εταιρείας του φέρεται να έχει πέσει ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Χρήστος Φλάμπουρας, το όνομα του οποίου …φιγουράρει εδώ και δύο μήνες ως υποψήφιος για την ανάληψη του “τιμονιού” της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, εφόσον αποχωρήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εν μέσω των δικαστικών περιπετειών που αφορούν την υπόθεση “Κοριόπολις” αλλά και των δημοσιευμάτων που τον θέλουν να αναλαμβάνει την προεδρία της αγγλικής Νότιγχαμ Φόρεστ.
Βαγγελης Μαρινακης Χρηστος Φλαμπουρας
Ο 52χρονος επιχειρηματίας είναι σήμερα ιδιοκτήτης της εταιρείας καυσίμων Porto Petrol και συνεργάζεται με την ΕΚΟ και τα ΕΛΠΕ.
Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει δικαστικό αγώνα σε βάρος πρώην υπαλλήλων της προηγούμενης εταιρείας του “Μεντιτεράνιαν Εμπορία Καυσίμων & Λιπαντικών” με έδρα στην ακτή Μιαούλη 71 από την οποία φαίνεται να έχουν “κάνει φτερά” ποσά 2,7 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος κατήγγειλε με μήνυση του, οι εμπορικές συναλλαγές της εταιρείας του γίνονταν επί σειρά ετών μέσω των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών υπαλλήλων του.
Όμως όταν έφυγαν από την εταιρεία δύο από τους υπαλλήλους του (σ.σ. οι οποίοι βρήκαν απασχόληση σε ομοειδή εταιρεία διακίνησης καυσίμων), διαπίστωσε έλλειμμα στα ταμεία της εταιρείας του ύψους 2.755.195 ευρώ, ποσό που προκύπτει- σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του- από την άθροιση χρηματικών ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πρώην υπαλλήλων του.
Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως έδωσαν το παραπάνω χρηματικό ποσό στον επιχειρηματία, αλλά δεν έχουν κάποιο παραστατικό για να το αποδείξουν.
Πάντως, εύλογα δημιουργείται το ερώτημα πως ο επιχειρηματίας επί σειρά ετών είχε δώσει το δικαίωμα στους υπαλλήλους του να εισπράττουν χρήματα της εταιρείας απευθείας στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, ενώ δεν είχε ενδιαφερθεί για να τα εισπράξει…
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε μετά από μήνυση του επιχειρηματία τον Ιούλιο του 2014. Ακολούθησε προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και η άσκηση ποινικών διώξεων “ιν ρεμ” σε βάρος έξι ατόμων για το κακούργημα της υπεξαίρεσης από κοινού αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που το έχουν εμπιστευτεί λόγω της ιδιότητας του ως διαχειριστής ξένης ιδιοκτησίας.
Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ μου στην πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδα «Παρασκήνιο» που κυκλοφορεί σ 7-10-2017