6 Οκτ 2017

Κλαρίνα από δημάρχους της ΝΔ για το Σωκράτη Φάμελλο – “Νταούλια” και διαγραφές από τη ΝΟΔΕ!

Η ΝΟΔΕ καταγγέλλει τους Δημάρχους των Τρικάλων γιατί αποδέχονται την πρόταση της κυβέρνησης για έργα υποδομής στα Τρίκαλα, φράγματα και αρδευτικά δίκτυα, που καθυστερούν εδώ και 10ετίες…
Δείτε εδώ χαρακτηριστικά:
Περιοδεία στα Τρίκαλα πραγματοποίησε ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και ξεκόλλησε έργα που “κοιμούνται” εδώ και μία δεκαετία. Η θερμή υποδοχή του κόσμου, που είχε βγει ακόμα και στα μπαλκόνια αλλά κυρίως η υποδοχή από δύο προσκείμενους στη ΝΔ Δημάρχους με κλαρίνα δημιούργησε μία “κρίση νευρικού κλονισμού” στη Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να σπεύσει σήμερα να τους καταδικάσει και με σχετικά δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο.
Όπως, όμως, φαίνεται και στο δημοσίευμα του larissanet.gr “Λίμνη και στην Πύλη”, πρόκειται για έργα που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση επιλέγει στη Θεσσαλία ο πρωτογενής τομέας να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης, αλλά με όρους βιώσιμης διαχείρισης και αειφορίας.
Αυτό μεταξύ άλλων σημαίνει εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων, μείωση των απωλειών, αλλαγή μεθόδων άρδευσης, σύγχρονες καλλιέργειες, αλλαγή νοοτροπίας και καταναλωτικού μοντέλου και το κυριότερο απόρριψη λύσεων, που σε νομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο έχουν αποδειχθεί αστήρικτες και μη βιώσιμες.
“Θα πρέπει να κοιτάξουμε την κατάσταση κατάματα και να απαντήσουμε στο γιατί τα ποτάμια της Θεσσαλίας στέρεψαν και οι γεωτρήσεις έφτασαν σε βάθος 400 μέτρων και κυρίως γιατί δεν έγινε τίποτα τόσα χρόνια”, είπε χαρακτηριστικά ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, προσθέτοντας ότι η λύση που προτείνει η Πολιτεία είναι νομικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά ασφαλής.
Η λύση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την ιδέα της εκτροπής του Αχελώου, η οποία θα ήταν επισφαλής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα δημιουργούσε αντιθέσεις με άλλη Περιφέρεια, ενώ δεν χαρακτηρίζεται από τα στοιχεία της βιωσιμότητας και της αειφορίας.
Άρα, “μία σοβαρή κυβέρνηση οφείλει να βρει βιώσιμη λύση για τη Θεσσαλία, να αξιοποιήσει τους διαθέσιμους υδατικούς πόρους και να δημιουργήσει εργασία με τοπικά έργα υποδομής, που θα δημιουργούν οφέλη σε όλη τη Θεσσαλία”, τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος απαντώντας έτσι και στην τοποθέτηση του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστό, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ημερίδας υποστήριξε ότι τα Διαχειριστικά Σχέδια της Θεσσαλίας θα έπρεπε να περιλαμβάνουν την μεταφορά νερού από τον Αχελώο.
Συνεπώς, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  είχαν καταδικάσει τη Θεσσαλία σε καθυστέρηση με παγωμένα έργα υποδομής για 10ετίες. Το ΥΠΕΝ ανακάλυψε μελέτες φραγμάτων και αρδευτικών δικτύων από τη δεκαετία του 1970. Και τώρα που ανακοινώνουν οι Υπουργοί τα έργα έχει πιάσει νευρική κρίση τη ΝΔ. Και απειλεί με διαγραφές Δημάρχους που παραδέχονται δημόσια την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος του τόπου τους.
http://thefaq.gr