25 Οκτ 2017

Νέα εταιρεία στον τομέα της άμυνας ιδρύθηκε στην Ελλάδα από την αμερικάνικη Coastal Mechanics

Μια νέα εταιρεία στον τομέα της άμυνας ιδρύθηκε πρόσφατα. Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο η σύσταση της Coastal Mechanics ΑΕ, που προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης συστημάτων ..
άμυνας.  Η εταιρεία συστάθηκε μόλις την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου και μοναδικός εταίρος της είναι η αμερικάνικη Coastal Mechanics, με έδρα το Ντάλας του Τέξας.
Η συγκεκριμένη εταιρεία ,κατά κύριο λόγο, αναπτύσσει και επιδιορθώνει μέρη και εξοπλισμό αεροσκαφών. Προσφέρει εξοπλισμό πλοήγησης, φωτισμού, αισθητήριες και διάφορα άλλα ηλεκτρονικά όργανα για πολεμικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και πλοία καθώς επίσης και υπηρεσίες procurement.
Tα παραπάνω αποτελούν και τον σκοπό της εταιρείας που συστάθηκε πριν λίγες ημέρες στην Ελλάδα.
Στην πράξη σύστασης, μεταξύ άλλων, αναφέρονται η επισκευή ή ανακατασκευή  μηχανικών, ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων πολεμικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πλοίων, οπλικών συστημάτων και πάσης φύσεως στρατιωτικού υλικού, η συντήρηση και επισκευή σχετικών υποσυστημάτων, η προμήθεια τέτοιων εξαρτημάτων, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την προμήθεια ή τη διαχείριση της αλυσίδας προμηθειών κάθε είδους στρατιωτικού υλικού, η χρηματοδοτική μίσθωση στρατιωτικού και αεροπορικού εξοπλισμού για λειτουργία από τον τελικό χρήστη συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών Λογιστικής Υποστήριξης επι τη βάσει Απόδοσης (Performance Based Logistics) κ.α.
H εταιρεία προφανώς μπορεί να συνάπτει συμβάσεις με άλλες εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του Δημοσίου.
Πρόεδρος του πρώτου ΔΣ είναι ο χρηματιστής Νικόλαος Ιατρού και Αντιπρόεδρος ο Ελευθέριος Δημόπουλος. Μέλος του πρώτου ΔΣ φαίνεται πως είναι ο πρώην διπλωμάτης (με παρουσία και στο  Διπλωματικό Γραφείο του Πρωθυπουργού την περίοδο 2004-2009) και πρώην Διευθυντής του Ιδιαίτερου και του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, από  τα τέλη του 2009 έως τον Ιανουάριο του 2014, Κωνσταντίνος Μπίτσιος. Ο κ. Μπίτσιος είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ από το 2015.
Πηγή : https://www.businessnews.gr/article/88890/amerikaniki-etaireia-amyntikon-systimaton-ekane-idi-apovasi-stin-ellada